Velosipeda ramju izmeri...

Veletos uzzinat vai man deretu ritenis ar 16" ramja izmeru ja mans augums ir apmeram 170… Un ritenis domats braucieniem un lekasanai… Un veel veletos zinaat to ja piemeram riepam ir 26" tad cik buus ramin collu?

XC raamis peec idejas buutu jau 19’’
Prieksh Dirt 16’’ jau buutu taa kaa gandriiz vai pa lielu… Prieksh street, arii…

Ja riepaam ir 26’‘. tad nu raamja izmeers no taa nav atkariigs, tiklab var buut 12’’ kaa 23’’

Vienkaarshaak ir - izdomaa, ko iisti Tu gribi dariit!

Nepamēģināsi, neuzzināsi… Nu nevar objektīvi atbildēt uz šo jautājumu, jo Tu neatklāji par kādu konkrētu rāmi iet runa, kā arī katram ir savas subjektīvas izjūtas par “derēšanu”. Piemēram, es braucu par collu mazākiem rāmjiem, nekā pēc gudriem aprēķiniem vajadzētu, jo es uz viņiem jūtos tiešām labi. Bez tam, katram ražotājam rāmis, lai gan ar vienādu izmēru, tomēr atšķiras gaitas īpatnībās un sajūtās, ko tas sniedz. Ar vienu vārdu sakot: eksperimentē praktiski! Labu veiksmi! ;)

Kuru riteni juus labaak ieteiktu Felt Q24 vai Prosp RX 4 ? Paldies jau ieprieks… Es runaju par MTB… Un veel kuraa saitaa var uzzinaat to ramju attiecibu uz augumu… Vnk gribas riktiigi izlekaties pa mezu jo ir sataisiitas meza takas tieshi jumpiem jo braalis lekaaja un tagad vinjs Anglijaa un vinjam nevaru paprasiit…

Shajaa gadijumaa - viennoziimiigi Felt!
PROSP vispaar IMHO ir parodija par ritenjiem…

Par rāmja atbilstību augumam paspēlēties ar skaitļiem var kaut vai šeit:
http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO

Ok laikam jau izvelejos ko njemt… Tas buutu Felt Q26 , bet problema tada ka draugam ir tads pats melns , bet Latvijas internet veikalos visur zili…

Taa tikai ir bilde, dziivee vinji ir arii sarkani utt…
Labaak uzzvani Fanam, parunaa ar Stefanu un sarunaa visu pa tiesho. ;)

Fanam? Kas par Stefanu? Vari luudzu paskatities Felt Q 24 kads ir vinja ramja izmers? Iedot Stefa numuru…

Stefs atkal strādā Fanā?