Velosipēda krāsošana.

Sveiki!

Vēlētos uzzināt kur varētu man nokrāsot velosipēda rāmi, ar visu izjaukšanu salikšanu un iepriekšējās krāsas noņemšanu. Un cik aptuveni varētu būt cena!

25 ls www.miit.lv

25Ls tā ir smilšošana un krāsošana, domaju ka izjaukšana un salikšana tajā ciparā neietilpst

Nez vai veljukam pulverkrasoshana bus piemeerota, katraa zinjaa es taadu opciju neizmantotu, labaak standarta grunts un kraasa, tur buus izcila kvalitaate, shis jau vairaak piemeerots taadaam lietaam, kas staav laukaa nepaartraukti, piem zhogi, majas apdares, utml, jo tas ir kaa aizsargslaanis, ne kaa parasta kraasoshana.

PS. vispaar paskatiiju siikaak par pulverkraasoshanu, esot videi draudziigs un aatrs un arii leets veids kaa kraasot, taapeec nobriiniijos par 25ls.

1. nepiekrītu, ka pulverkrāsa ir izmantojama vārtu stabiem un žogiem. vairāk gan nodilumam pakļauti metāla priekšmeti iekštelpās (plaukti, galdiņi, soli, trepju konstrukcijas). ārā zem klajas debes ir citi krāsu pārklājumi, kas reāli arī pasargās no korozijas. vairums motociklu tiek krāsoti ar pulverkrāsu, kur nav nepieciešams smalks tonis…
  2. pulverkrāsa būs lētākais variants, ja pats neko nedari. Neviens autokrāsotājs neko nedarīs lētāk par 40 latiem + 5 lati par materiāliem. Ar autokrāsu vari pats ņemties - rūpīgi nomatēt, attaukot, pēc tam gruntēt, krāsot lakot. Velosipēds priekš autokrāsotāja ir pārāk sarežģīts pasākums - nav viena liela laukuma motora pārsegs.

Pulverkrāsai ir arī ļoti labi varianti kā pulverlaka utt. tas vairs nebūs 25 lati, bet rezultāts ir ļoti labs. Pulverkrāsa ir daudz noturīgāka pret skrāpējumiem kā autokrāsa…
Piedevām, LABS pulverkrāsas kantoris tev nokrāsos daudz paliekošāk un kvalitatīvāk, kā kkāds autokrāsotājs pa to pašu cenu.
Man ir pieredze ar www.brilliantart.lv - strādā kvalitatīvi, ātri un atbildīgi.

ps ar pulverkrāsu man sakara nekāda, vnk. zinu pāris atšķirības.

[quote=COLONY]Sveiki!

Vēlētos uzzināt kur varētu man nokrāsot velosipēda rāmi, ar visu izjaukšanu salikšanu un iepriekšējās krāsas noņemšanu. Un cik aptuveni varētu būt cena![/quote]

Šī nav reklāma no manas puses, taču silti iesaku vest pie šitā džeka - Andrejs 29722637 (http://www.a-moto.lv/).
Ar pulverkrāsu man ir krāsojis (+ noņēmis veco krāsu ar smilšu strūklu) 4 riteņus, to dakšas un pat klaņus un vēl sīkākas detaļas.
Kvalitāte lieliska, attieksme arī. Par cenām ir jāuzjautā - mainās atkarībā no sezonas un darāmajiem darbiem (man ir bijis gan 15 Ls par riteni, gan 25 Ls par riteni). Izjaukt gan nejauks. Jauc vai nu pats, vai arī aizved uz veloservisu. Tiešām iesaku, darbu vismaz paveic ar atbildības sajūtu.

[quote=COLONY]Sveiki!

Vēlētos uzzināt kur varētu man nokrāsot velosipēda rāmi, ar visu izjaukšanu salikšanu un iepriekšējās krāsas noņemšanu. Un cik aptuveni varētu būt cena![/quote]

No kāda materiāla ir rāmis???

p.s. visi metas ieteikt pulverkrāsošanu, bet neviens nenoskaidro no kāda materiāla tad ir rāmis!!!

LOOK’am taisnība. Pulverkrāsošana ir vienkāršākais variants, ja ir tērauda rāmis - strūkojams ar smiltīm, grunts, krāsa, varbūt laka…
Ja ir alumīnija, tad iespējams pulverkrāsa neiet cauri, vajag noskaidrot. Iespējams, pat vienkārši piezvanīt Andrejam (iepriekš norādītais tel.nr.) un noskaidrot - kādi varianti, ja ir alumīnijs? Ja nepieciešams, varu izrakt sodas strūklotāja kontaktus, tas ir maigāks process, alumīnijam mazāk kaitēs.

Zinu no pieredzes, ka tika iedotu pulverkrāsā pārkrāsot dubļusargus draudzenes velosipēdam. 1mm biezs bleķītis, krāsots. Tika izmērcēti ķīmijā, gruntēti un nokrāsoti - turās virsū perfekti, no temperatūras arī sametušies līki nav. Īsāk sakot - ar to pasaule napstājas, ir daudz un dažādi varianti, jo izdarīt var visu.

Var krāsot gan alumīnija rāmjus, gan tērauda. Manā pieredzē ir bijuši divi tādi, divi tādi. Vispār bez problēmām. Krāsa nost neiet, pat no pārkrāsotām hromētām virsmām. Arī es sākumā šaubījos kā būs, bet ir Ok. Ar pārkrāsoto MTB braucu jau 2 gadi caur mežiem, pa kalniem, pa ūdeni un dubļiem velku. Krāsa kā stāv klāt - tā stāv. Cita problēma ir, ka pēc krāsošanas stute iekšā nelīdīs, daži caurumi būs ciet, u.c. … bet tas jau gandrīz pie visām krāsošanām ir un to var izlabot pavīlējot, pārurbjot, pārgriežot vītni. Labāk nebaidīsim potenciālo krāsotāju. Galvenais lai atrod sev piemērotāko servisu (cena / attieksme). Pulverkrāsosana der.

Vispār jau caurumus un vītnes pirms krāsošanas aiztaisa/aizlīmē/aizsmērē/ieskrūvē tapiņu utt.

Bet tik un tā ar to visu kaut kur, kaut kas tiek iekšā.
Un pēc savas pieredzes ņemot, ātrāk ir pārgriezt vītni caurumā, nekā stūķēt tur papīrus, līmēt ciet, smērēt vai vēl sazin ko darīt.
Tāpat jau pie caurumiem un tajos iekšā neviens speciāli krāsu nepūtīs. Slānis tur būs minimāls.

nu īsti nezinu kāds materiāls, bet diezgan viegls rāmis sver 1,4 kg, takā materiāls nau no smagajiem.

Nu lūk, tev ir doti divi kontakti - zvani katram, stāsti savu vēlmi un palūdz, lai katrs apgalvo, ka viņa metode nemazinās rāmja izturību, un krāsojums būs kvalitatīvs. Brauc un izvēlies krāsu, vienojies par cenu.
Izjaukt velosipēdu un sagatavot krāsošanai (caurumu aizdarīšana/atjaunošana kur nepieciešams) atradīsi citur.
Es uzskatu, ka ar 45 latiem par visu visu kopā tev būtu jātiek cauri (25 lati krāsošanas pakalpojumi, 20 lati par velopārjaukšanu-salikšanu). Ja tev kaut kur prasa vairāk, vari uzgriezt man, apņemos to izdarīt - 28396844 - Kārlis.

Tagad A-moto ir paņēmis sev darbiniekus, kas krāso sūdīgi un haltūrē. Vajag obligāti pārliecināties pēc krāsošanas, ka viss ok un nekādā gadījumā tur nevest, ja vajag steidzami.

Visa cita starpā pulverkrāsām ir stipri ierobežots toņu klāsts (RAL palete), kurā nebūs arī tādu izvirtību kā metālikas, perlamutra efektu utt. Ja nu tas ir svarīgi.
Autokrāsām šādu ierobežojumu nav, bet esot mazāka mehāniskā un ķīmiskā noturība.

[quote=alx]Visa cita starpā pulverkrāsām ir stipri ierobežots toņu klāsts (RAL palete), kurā nebūs arī tādu izvirtību kā metālikas, perlamutra efektu utt. Ja nu tas ir svarīgi.
Autokrāsām šādu ierobežojumu nav, bet esot mazāka mehāniskā un ķīmiskā noturība.[/quote]

Diemžēl izplati nepatiesu informāciju, ir daudz un dažādu speckrāsu ar tevis nosauktajiem efektiem. Tas pats Andrejs no Amoto man nokrāsoja ar perlamutra efektu tā, ka nevienam prātā nenāk, ka tā ir pulverkrāsa.

karlis m - nu jaa, paarsvaraa virsmas, kas paklautas kkadai slodzei. Esam jauniem pikapiem puutushi taadu kaa plastmasas paarklaajumu kravas kastee, kad nozhuust, tad aizsargaajoshaas speejas ir baisaakaas, liidziigi veljukiem ar sho tipa kraasoshanu, aizsargaa loooti labi, es gan dodu priekshroku sevis pasha izveeleetai kraasai un forshi nolakotam. Un veljuku ir vieglaak nokraasot-nolakot nekaa motora paarsegu, tikai ilgaaku sagatavoshanas darbu prasa.

Kraasojiet savus veljukus pashi, kameer pavasaris, foorshi tak, kas var buut labaaks par labi padariitu darbinju. Veiksmi visiem!