Kā jau daļa iespējams zin - tiek veidots veloceliņš no Rīgas centra līdz Juglai un pēdējā laikā tas tiek diezgan naski būvēts augšā. :)
Šodien dodoties uz darbu skatos, ka gājēju ceļā, kas iet pāri pilsētas kanālam un uz kura ir reku uzkrāsots jaunais veloceļš, bez emocijām sēž tantes ar saviem milzīgajiem ledusskapjiem un pārdod saldējumu. Manam remarkam, ka šeit saldējumu pārdot ir bīstami veselībai, pateica ka viņai ir pilnīgi vienalga par esošo veloceļu, kurš viņai ir "tā starpcitu"sazīmēts tieši tur, kur viņai patīk sēdēt.
Gabaliņu tālāk otra pārdevēja, kas tikpat jauki sēdēja tieši veloceļa vidū teica, ka viņa neredz nekādu veloceļu un pēc tam ka parādiju ka sazīmēti velosipēdi kādus 10m tālāk, viņa apgalvoja ka tas ir tur tālāk un uz viņu neattiecas.
Paldies sabiedrība, ka rūpējies par mums riteņbraucējiem!
Vēl jau tikai top tas veloceliņš, līdz objekta nodošanai vēl jāpaciešas, tā kā juridiski vēl tam visam nav spēka.
Tomēr cilvēku attieksme ir pārsteidzoša!
Ir tāda tantiņu suga “esmu pasaules centrs un man viss po”. Un ir numurs 112. Tikai vajag mazliet pacietības, lai pārliecinātu poličus, ka ir vērts atbraukt. Un tad vēl kāda pusstunda jāpagaida, līdz tie ierodas.
Iespējams, ka juridiski veloceļš kā viens vesels vēl nepastāv(no centra līdz Juglai), bet ja posmam ir sazīmēti ceļa apzīmējumi - nepārtrauktās līnijas un velosipēda ceļš, tad uz to posmu man ir pamats domāt, ka veloceļš ir spēkā.
Un cik forši ir, ka pa veloceliņu rīga - jūrmala braukā mašīnas un rolleri … ?
Tantiņas jau ir pierasta lieta, īpaši runāt un bļaut uz viņām nav vērts.
jā,it kā ir jeb top tas veloceliņš,bet ir liela tautas daļa,kas sabiedrisko transportu izlemj gaidīt nevis pieturā,bet gan uz velo celiņa,un kad viņiem gar degunu nobrauc kāds velobraucējs,tad nākas dzirdēt ‘‘skaistus vārdus’’. Tad ir momenti,kad jāsāk domāt,kur tad lai mēs paliekam?
Ja nemaldos,tad Vācijā,ja gājējs atrodas uz riteņbraucējiem paredzēta ceļa un kāds viņu notriec,tad pats vien vainīgs,jo katram ir sava celiņa puse. Tur tas kā ‘‘āmen baznīcā’’-gājējiem savs celiņš,velo savs,bet mums gan laikam vēl tālu līdz tam.
Par tiem motorolleriem un mašinām uz jūrmalas velo celiņa gan taisnība. Mašīnu īpaši daudz posmā bulduri-dzintari.
Kaut cik sabiedrības attieksmi varētu mainīt, palaižot kādu efektīvu reklāmas rullīti TV, radio utt. Līdzīgi pirms vairākiem gadiem bija ar autovadītājiem, kad sprādzējās tikai “mīkstie”, bet atlika palaist “klip-klap, sprādzējies!” un arī pakntrolēt to visu, lai ar laiku vairums sabiedrības to pieņemtu. Protams, vienmēr būs kāda daļa, kas to ignorēs, bet, ja no citiem par savu rīcību allaž saņems kaut vai nosodošus skatienus, es domāju, ka arī šie kurnēdami un pūsdami apdomāsies.
Jā, šodien uz Valdemāra ielas trotuāriem tik tos velo zīmēja, cilvēki vēl nav pieraduši. (un celiņš jau laikam arī tā īsti nefunkcionē)
Bet par Bruņinieku - Valdemāra stūri 100% piekrītu, atrakcija īpaši jauka solās būt slidenā laikā. :)
tad kā sanāk - kad veloceliņš būs juridiski kļuvis par veloceliņu, tad velosipēdisti jebkādas saldējuma tantes drīkstēs legāli nonest kopā ar visu saldējumu?
varbūt jau tagad drīkst?
vai tiešām jau uzkrāsotais horizontālais ceļa apzīmējums pirms nodošanas ekspluatācijā vēl nav spēkā?
Kad nodos veloceliņu ekspluatācijā, tad būtu jārīko reidi. Reidi, kas vērsti gan uz saldējuma tantiņām, gan gājējiem, kuri pārvietojas, nu teiksim, ne krustojumu zonās, pa veloceliņa daļu. Brauc velosipēdisti un veic skaidrojošo darbu :) . Pēc kāda mēneša varētu arī braukt policija uz velo un likt administratīvos sodus (nez. vai tādus varētu uzlikt. Par iešanu uz sarkano luksafora signālu, šķiet, ka var)
Skumji tikai, ka Vecrīga-Imanta celiņš ir iznīcis. Solītā apzīmējumu atjaunošana ir izpalikusi. Principā celiņa diezgan daudzās vietās vairs nav. (vismaz tas neatspoguļojās ne horizontālo apzīmējumu veidā, ne cilvēku apziņā)
Nu un ceļa zīme uz veloceliņa braucamās daļas nav nekas jauns. Tā ir bieži novērojama parādība. :D
tikai atbilstoši CSN + APK var mainīt esošo situāciju. saldējuma kastes nonešanas gadījumā tevi pašu sauks pie atbildības.
[quote=CSN]
17. Pārvietoties pa ietvi, gājēju ceļu, gājēju un velosipēdu ceļu vai nomali, izmantojot skrituļslidas, skrituļdēļus u.tml. sporta vai atpūtas inventāru, atļauts, ja tas netraucē pārējos gājējus.[/quote]
gājējam nav pienākums dot velosipēdistam ceļu. es zinu, ka tas ir tizli un ceļu policija ar atjautību neizceļas. piemēram, man noskrāpē mašīnu, vainīgajam nav octa, bet policists bola acis un gaida, kad vainīgais noskaitīs uz rokas…