Velokurjeri un sniegs

Interesanti būtu paklausīties velokurjeru šodienas piedzīvojumus…pats izbraucu 06:30 no mājām Pārdaugavā un pēc 10 min atgrizos lai pārsēstos sabiedriskajā…Kā jums iet?

Lielās ielas normāli, ja ta to var nosaukt. Bet trotuāri nav izbraucami.Būs grūti.

pa ielam nebraucu kops pedeja sniega, jo apaksa neko neredz, tiesa neesu kurjers.
Sodien atzishos, no Imantas lidz Kr. Valdemara 110 vairak stumos neka minos, vienigi sakot ar vanshu tiltu vareja cik necik ari pa trotuaru pamit.
izbraucu 6:45 un gala biju 8:00, distance +/- 12 km

Citāts no ziņu portāla www.delfi.lv…nokomentēta bilde par velosipēdistu…ar iepirkuma maisiņu :)

“Es pats esmu kaislīgs riteņbraucējs, bet šitos nenormālos nesaprotu!? Kur prāts šitādā laikā uz ielas ar riteni rādities? Šitādi ir drauds paši sev un citiem.
Manā acu priekšā viens nenormālais (velokurjers) ar šosejas riteni saslīdēja un nokrita krustojumā uz tramvaja sliedēm un izraisija reāli bīstamu situāciju, kad visi pēkšņi sāka strauji bremzēt! It kā bez šitiem riteņbraucējiem problēmu maz būtu?
Labi, ja vēl brauc pa trotuāru, tad tikai sevi var savainot, bet ja rādas uz brauktuves, tur toč pa muti gribās sadot!!!”

ierastā autobraucēju-velofobu attieksme, nekā jauna.

Šādos laika apstākļos, tā ir normāla attieksme un kritika!

Pats pa pilseetu paarvietojos ar auto. Velokurjeri nav sagaadaajushi galvassaapes. Regulaari manaa marshrutaa redzu stiliigu kurjeru, kuram pie kiveres taadaa kaa lapsas aste :). Neko, puisis mieriigi un praatiigi sev minaas, un nevienu netraucee.
Vispaar kad redzu ritenjbrauceeju (uz brauktuves) nekad nedomaaju - ka tik nekas nenotiek - galu galaa, ja jau vinjsh brauc pa braucamo dalju, tad apzinaas riskus. Tik censhos max iedot tam ruumi, lai nejuutaas taa, ka vinju spiezh no celja.

Mani kaitina tas, ka vietas tākā pietiek, bet autovadītājs sēž man astē un velkas pakaļ, itkā es kurā katrā brīdī varu izklāties viņam priekšā. Ja velosipēdists brauc pa malu, tad arī rēķinās ar to, ka ir maz vietas un viņu var apdzīt.
Neesmu gan pēdējā laikā, kopš lielie sali un vairāk sniega, braucis. Tagad nu noteikti nelīdīšu ārā uz ielas ar velosipēdu.

Izbraucu 30 km pa Rīgu. Īpašas problēmas nesagādāja, lai gan arī nekur nesteidzos un vairāk visu vēroju caur objektīvu.

Braucu gan vakar, gan šodien. Runājot par šodienu. Izbraucu 7.20 no rīta un 12 km līdz centram pievarēju aptuveni 50 min. Pa ietvi braukt pat nemēģināju, vienīgais to nācās darīt uz Deglava tilta. 2/3 bija notīrītas, bet tā 1/3 bija nezēlīgas mocības (labi, ka ar vienu roku vareja pie margas pieturēties. No rīta ļoti stipri slīdēja, vairāk par 25km/h kāja iespiest necēlās. Bīstamākais segums bija uz krustojumiem un gar sabiedriskā transporta pieturām. Spriežot pēc neierasti lielā cilvēku daudzuma uz pieturām, buksējoša trolejbusa uz tilta un iesprūduša autobusa pieturā, pārvietošanās ar velo ir tik un tā ātrāka un efektīvāka.

P.S.
Runājot par šaurumu. Sestdien (30.01.10) tiku notriekts ar autobusu. Pernavas un Čaka krustojuma beigās, braucot Deglava ielas virzienā pa Pērnavas ielu, pirms pieturas autobuss (mazais dzeltenais) smuki mani apdzina un aptuveni ar sānu vidusdaļu iespieda labās malas kupenā. Ļoti veiksmīgi piezemējos sniegā. Traumas neguvu. Saņēmu atvainošanos no šoferīša, kurš bez aizspriedumiem atzina savu vainu. Policiju nesaucām, jo nesaskatīju jēgu, nekas nebija cietis. Patīkami pārsteidza apkārtējo AUTOVADĪTĀJU (parastie ļaudis pieturā nelikās ne zinis) atsaucība. Šoferīši uzreiz piebrauca pie autobusa un sāka skaidroties, kā arī viena sieviete apstājās un pieteicās par liecinieci. Zināju, ka pasaulē netrūkst labu cilvēku, tikai nedomāju, ka gadīsies tādus sastapt.

Es kā velo un auto braukšanas entuziasts aicinu fanātiskos velobraucējus šajā laikā tomēr nolikt savus velosipēdus malā un pastaigāt kājām vai palietot sabiedrisko.

Tagad braukt ar ričuku ir nenormāli bīstami. Ielas dēļ sniega kaudzēm ir kļuvušas krietni šaurākas, mašīnas nēsā pa risēm un nenotīrīto sniegu, nobremzēt nav iespējams. Vēl šorīt uz Salu tilta observēju ričuku, kas rēgojas no automašīnas riteņu apakšas. Pie tam riteņbraucējs tiešām var izraisīt smagu avāriju ar daudziem cietušajiem, ja uz slidenā seguma sanes automašīnu, kas izmisīgi mēģina šo te censoni apbraukt.

Pasaudzējiet sevi un citus, drīz pienāks pavasaris, tad varēs močīt.

Tad, kad mašīna apdzen mašīnu, tad pie neveiksmīga apdzīšanas manevra visbiežāk vainīgs ir apdzinējs.
Vai gadījumā, kad jāapdzen riteņbraucējs vispārējie nosacījumi kaut kā spēcīgi mainās autobraucējam par labu??? wtf???

Tā teikt- riteņbraucēj- pasēdi ziemā mājās, lai mēs, AUTOBRAUCĒJI varam normāli braukt :D

Stipri mainās sekas- riteņbraucējs var nenodzīvot tik ilgi, lai aizstāvēt savas intereses tiesā vai kādā citā instancē

[quote=IvarsM]Es kā velo un auto braukšanas entuziasts aicinu fanātiskos velobraucējus šajā laikā tomēr nolikt savus velosipēdus malā un pastaigāt kājām vai palietot sabiedrisko.

Tagad braukt ar ričuku ir nenormāli bīstami. Ielas dēļ sniega kaudzēm ir kļuvušas krietni šaurākas, mašīnas nēsā pa risēm un nenotīrīto sniegu, nobremzēt nav iespējams. Vēl šorīt uz Salu tilta observēju ričuku, kas rēgojas no automašīnas riteņu apakšas. Pie tam riteņbraucējs tiešām var izraisīt smagu avāriju ar daudziem cietušajiem, ja uz slidenā seguma sanes automašīnu, kas izmisīgi mēģina šo te censoni apbraukt.

Pasaudzējiet sevi un citus, drīz pienāks pavasaris, tad varēs močīt.[/quote]
Piekrītu. Tomēr šodien varēja krietni ātrāk (un vispār kaut kur ) nokļūt tikai ar velo. Auto stāv un buksējas, sabiedriskais nekursē, ar kājām grūti un lēni.

Sekas mainoties… :) Protams, tad sledzam auto satiksmi uz ziemu, ja jau reiz visiem tik gruti pabraukt un visi manevri ir tik neparedzami un nekontrolejami :)

Ka nu tur bija - sliktam dejotajam ari rieksti trauce dejot :)

Turklat ja nemaldos pec noteikumiem transportlidzekla vaditajam ir jaizvelas laika apstakljiem un celja segumam atbilstoshs braukshanas atrums un distance taja skaita attieciba pret velosipedu kuram nav liegta daliba celju satiksmee ziemas laikaa.

Par sekām- tas ta skaidrs, cietīs jau riteņbraucējs.
Jā, nabaga autobraucēji- nodoklis liels, benzīns dārgs, ziema traucē, velobraucēji traucē, plus vēl nelietīgais šlesers kaldina idejas par Tērbatas ielas pārvēršanu par gājēju ielu. Vajadzētu kādu represēto statusu piešķirt vai kā :)

Līdz es nebiju kļuvis par autobraucēju arī uzskatīju, ka ar velo var braukt visu gadu un tie autobraucēju “pārmetumi”, ka šādā laikā ar velo nevajadzētu pārvietoties pa brauktuvēm, ir tikai kaut kādas autobraucēju intereses un egoisms. Bet nu esot autovadītājs mazliet vairāk par gadu, esmu savas domas stipri mainījis. Piekrītu, ka autovadītājam jāizvēlas atbilstoš ātrums utt, bet velosipēdisits, kas kustas daudz lēnāk par auto uz brauktuves tiešām rada bīstamas situācijas. Un galu galu, visticamāk nelaimes(kaut nu tādu būtu pēc iespējas mazāk) gadījumā, kapā būs velosipēdists nevis autovadītājs, kam tas ir vajadzīgs? Riskēt pašām ar savu dzīvību spītības vārdā?

es pārsēdos uz “savām divām kājām” krosiņu :)
brienot(skrienot) šodien pa 40cm sniegu - braukt ar velo pa netīrītu trotuāru = neiespējamā misija.

halloooo…paskaties uz topika nosaukumu!!! …cilvēki strādā spītības vārdā. (?)

Hellooo, ko tur cepaties! Kurjeri turpina veikt savu uzdevumu!