Velodžentelmenis

Mana darba kolēģe grib dalīties pieredzē:

“Pirms nedēļas man krustojās ceļi ar reālu velodžentlmeni. tas notika pie gaismas pils, uzbraucot uz akmens tilta un šķērsojot mūkusalas ielas pievadu. uz ielas mēs abi uzbraucām gandrīz reizē, es piebremzēju, lai palaistu viņu garām, jo puikiem parasti ir paradums par katru cenu apdzīt velomeitenes. taču otrā ielas pusē viņš piebremzēja un palaida mani pirmo pa šauro uzbrauktuvi uz tilta ietves. tas bija ritīgi jauki! reāli sapriecājos uz vairākām dienām.”

Džekiem patīk lūrēt uz meiteņu aizmugurēm…

nu vismaz iepazinās viņi? ))

Baigi jauki, ka kāds tā novērtē pieklājību.
Bieži ne-velocilvēki negatīvi ir jebkurā gadījumā:
Aizskrien ātrāk pa priekšu, saņem nosodošu skatienu par to, ka nepalaidi. Apstājies/piebremzē - saņem dusmīgu skatienu, ka viņš ir “iztraucēts” un tagad tu nekur nebrauc.

ska - kapē atklāji šo mūzseno, tipa, kā meičas to sauca, ā - “džentelmeniskuma”, noslēpumu :((( Meitenes vairs nepriecāsies…

Daudziem šī “džentelmeniskā” uzvedība samazinās proporcināli atlikušo km skaitam līdz finišam :)

Vēlā vasaras vakarā pa Briāna ielu brauca meitene ar izskatīgiem, sexīgiem gurniem, ģerbta melnās biksēs un brūnā ādas jaciņā ar retro tipa melnu sieviešu vello… Es garām braucot jautāju: vai brauksim kopā? :)
Meitene nosarka un nosmaidīja. Tā bija Linda Leen :DD

Runājot par džentelmenismu… gomiki savos sūda triko kad močī NO tilta varētu tomēr piebremzēt un palaist garām tos kuri min AUGŠĀ tiltā…
Izteikta problēma uz VEF tilta kur jau tā ir pašaurs trotuārs kurš ir jādala ar gājējiem un vēl tie apgaismes lukturu stabi.
Nezin kādēļ parastie ikdienas braucēji kaut kā reizēm tomēr palaiž… sportiskie čaļi… nekad… acis pārgriezis padla min lejā un man minoties augšā ir jābremzē lai to pīīī palaistu garām.
Reāli pīīī.

tur notiek cīņa par sekundēm… neko darīt (:

Nestreso,brauc pa braucamo daļu/bruģi,tur tie"padlas" tev netraucēs.

kuuminsh pilnībā piekrītu tev man pat smiekli sanāca par tevis teikto
nevelti sacensībās tie saucamie sportisti lien ne tajos koridoros :) ka tik tuvak startam

kuuminsh, uz VEF tilta tajā pusē, kur veloceliņš, pēc CSN tiem kuri brauc NO tilta virzienā NO centra ir priekšroka un nav jālaiž tos, kuri brauc AUGŠĀ tiltā, savukārt tilta otrā pusē braucot NO tilta virzienā UZ centru ir jālaiž tos, kuri brauc AUGŠĀ. CSN nezināšana nedod tiesības apsaukāties :D

Uz VEF tilta arī augšā nevajadzētu mīties acis pārgriezušam, tā, ka strauji nākas bremzēt - vajag skatīties uz priekšu un kontrolēt situāciju, tad arī dzīve šķitīs daudz jaukāka. Un ja redzi, ka cilvēks steidzas, kur problēma būt labam un palaist?

gaga
Uz VEF tilta vispār NAV veloceliņa… ja nu kas.
Tur ir džast šaurs trotuārs.
Tā pat man nav īsti skaidrs kur tu izrakti to secību kurā tilta pusē kam kas jālaiž… kaut kā CSN neatminos tādus regulējumus.
Piemēram, ja runa būtu par Vanšu tiltu tad tur viss ir vienkārši… ar zīmēm tiek regulēts pa kuru pusi jābrauc virzienā uz centru un no centra. Tur pēc noteikumiem nevar nevar saskrieties pretimbraucošai velosipēdisti, jo viņiem ir jāpārvietojas katram pa savu tilta pusi.

Cilvēka “steigas” dēļ kur viņš nepalaižot ietaupa labi ja sekundes tūkstošdaļu citiem ir jāsāk no 0 mīties pret slīpumu.
Tās tā… runājot par pliku džentelmenismu.
Un nevajag stāstīt pasakas ka visi šitie kretīnii savos triko kaut kur baigi steigtos… Cilvēki treniņtērpā trenējās nevis steidzas uz svinīgu pasākumu. Attaisnojums pilnīgi nevietā.

Moš es neko neteiktu, bet man katru dienu sanāk šķērsot to VEF tiltu 2x un vēl Vanšinieku tā pat… tā ka tie sportisti reāli ir apnikuši.
Labāk es te izsakos un izgāžu sāpi nekā vienu dienu dusmās savār sūdus no kā nevienam finālā nav labi :(((

kuuminsh, vai tad es teicu, ka uz VEF tilta ir velo celiņš? :)

slikti, ka neatminies, palasi vēlreiz ;)

no CSN:

Uz VEF tilta trotuāra 110. un 111.ceļa zīmes neesmu manījis :D

Pacel acis un apskaties uz priekšu tālāk par velo priekšējo riteni, tad nebūs jāsāk no 0 mīties pret slīpumu. Vienīgā vieta, kur uz VEF tilta var sanākt apstāties ir pati augša, lai palaistu velo un mammas ar ratiem, kas jau uzsākuši kustību pa trotuāra šauro daļu, taču tur vairs nav jāminas pret slīpumu no 0

Nu ja kāds nelaiž kalnā(vai tiltā, vai liftā, vai uz poda) tad parasti strādā skaļš bļāviens ‘MALĀ B***’ nevis raudāšana forumā ka es tāds apbižots un ieliku kluci biksē, jo steidzos uz podiņa un sliktā velosipista dēļ man bija jāsāk braukt no nulles. Jūs saprotat? No nulles!!!viensviens

Gribēju rakstīt ko līdzīgu, bet te var citēt Kasparu.
Ja kaut kas sāp/nepatīk citu rīcībā (pie tam esi pārliecināts, ka TEV ir taisnība!!!), tad gāz ārā sakāmo uz vietas tam kuram tas pienākas - pašam būs vieglāk, nebūs tā žults jānēsā līdzi un pēc tam forumā kā pie psihoterapeita jāizklāsta… :)

[quote=gaga]kuuminsh, vai tad es teicu, ka uz VEF tilta ir velo celiņš? :)

slikti, ka neatminies, palasi vēlreiz ;)

no CSN:

Uz VEF tilta trotuāra 110. un 111.ceļa zīmes neesmu manījis :D

Pacel acis un apskaties uz priekšu tālāk par velo priekšējo riteni, tad nebūs jāsāk no 0 mīties pret slīpumu. Vienīgā vieta, kur uz VEF tilta var sanākt apstāties ir pati augša, lai palaistu velo un mammas ar ratiem, kas jau uzsākuši kustību pa trotuāra šauro daļu, taču tur vairs nav jāminas pret slīpumu no 0[/quote]

Pilnībā piekrītu un biežāk uzsākot no 0 slīpumā kājas kļūs stiprākas un nevajadzēs čīkstēt.

Atkal piemērs, kāpec esam tur kur esam.
Pieklājību un veselo sapratu, kungi.
Ja braucam lejā, palaižam to, kurš brauc augšā.
Lejā noriposim viegli, augšā braukt ir grūtāk. Un tur nebrauc tikai sportisti, bet lielākoties tie, kuriem divritenis nav sporta inventārs. Tapēc par kāju kačāšanu nemuldiet.

kā jau te teica, atkārtošu - skatieties uz priekšu. 99% problēmas nerodas ja laicīgi “izrēķina” maršrutu un ātrumu (starp stabiem tur ir labs gabals)

Pirmkārt, neturi pirkstus uz bremžu hēbeļiem
Otrkārt, liec noprast, ka brauksi taisni un neraustīsies

Nevajag rādīt, ka tu bremzēsi.

Ja šis darbojas attiecībā uz pretim nākošiem gājējiem, tad darbosies arī uz tilta.