Tvnet dienas bilde 02.05 http://www.tvnet.lv/zinas/images/upload/wallpapers/dienas_l_218.jpg
Nedaudz jokaini, ka bildēs nevienam nav ķiveres, bet īsti džedaji tak tādas nelieto, un noteikumus tak ir sarakstījuši stulbie mietpilsoņi, lai mūs apspiestu ;)
Pirms tas nav pieprasiits CSN (nav tachu?), savas galvas pieskatiishana ir pashu inicatiiva.
Jau kādus gadus 10, vismaz, tā ir obligāta Ceļu satiksmes not. prasība, braucot pa koplietoš. ceļiem ar velo. Mandomāt arī veselā saprāta diktēta prasība… ;)
Veselais sapraats bus ari censhanaas un savu velobrauceeja prasmju pielietoshana lai izvairiitos no CSN (celju satiksmes negadiijuma) arii braucot bez velokjiveres.
Par aizsargkjiveres nepiecieshamiibu == tada gadijumaa verojot Tavu pedantiskumu, uzskatu, ka Tavs pilsonja pienaakums ir pieprasiit no policijas nekaveejoshu ritenju konfiskaaciju bez aizsargkjiveres pa koplietoshanas celjiem braucoshajiem velosipeedistiem.
Varbūt man arī pieprasīt šādu velosipēdistu izsūtīšanu uz Marsu? Atļauj man pašam izlemt, kas ir, un kas nav mans pienākums ;) Par CSNoteikumiem Tu pats jautāji - ja atsaukšanās uz tiem škiet pedantiskuma izpausme, tad Tev ir dikti sofistiska diskusijas maniere ;) Lai visiem veicas un prasmes pārpārēm (pieļauju, ka man to nav tik daudz) ;)
Blablabla.
Pedejo komentaru jeega imo bus meginajums vai veleshanaas pashiem velobrauceejiem likt saprast, ka CSN/atstarotaaji/kjivere whatevaa ir domati vinju droshiibai. Lielako dalju sho pashsaprotamo lietu izmantoshanu velosatiksmee izmantoju un iesaku draugiem. Kritiskaa masa ir vieniigais velopasakums kur pats atljaujos atkaapes no saviem velobraukshanas konceptiem.
Par shi gada Kritisko masu, imo shi brauciena kvalitaate ir uzlabojusies, tiek vairaak ieveerota satiksmes droshiiba, diemzheel izpaliek arzemees iestradaatais moments, priekshaa braucoshie - satiksmi stopeejoshie brauceeji informee autovaditaajus, kapeec ir aptaajies vinju naskais brauciens. Protams ari shogad bij velobrauceeji bujaneetaaji, atvainojos visiem velobrauceejiem un autobrauceejiem par vinju varbuut nevajadiigo jestriibu.
Vispār mana komentāra vēstījums bija tikai neliels izbrīns, ka tik lielam ļaužu daudzumam pajāt par savu galvu integritāti. Globāli ņemot man arī (par viņu galvu, protams). Neesmu tik sociāli aktīvs un atbildīgs, lai kādam ko mācītu ;) …
Skatījos CSN http://www.csdd.lv/documents/normativiedokumenti/noteikumi/mk/csn.pdf
Tur nekas nav teikts par to, ka velosipēdistiem būtu obligāti jālieto ķiveres.
Es gan lietoju un iesaku to darīt arī citiem!
CSN nosaka, ka velosipēdam jābūt atstarotājiem un, ja grib braukt arī diennakts tumšajā laikā - arī lukturiem.
Toties dzert var vairāk kā autovadītāji - līdz 1 promilei. :D
Kkad savos spriedeleejumos dazhs labs valdiibas viirs ir izteicies par nepiecieshamiibu ieviest velokiveres ka obligaatu prasiibu.
Skotu amerikānis, cik atceros, tad nesen pieļaujamais alkohola līmenis tika samazināts līdz 0.5 promil.