Sakarā ar prognozējamo sezonas beigu cenu kritumu esmu ieplānojis sava velo upgreidu. Doma ir veikt sekojošu komponenšu pievienošanu:
aizmugurē SHIMANO XT RD-M770-SGS vai SHIMANO XT RD-M771-SGS (otram laikam stiprāka atspere)
uz stūres SHIMANO LX ST-M580
Ko sakait par šāda upgreida lietderību? Upgreids uz standarta Classic legend 1.7, kam touring grupa.
Varbūt upgreida domu atmest un skatīties uz aprīkota velo pusi, jo arī tiem uz rudeni cenas krīt un kādus 400 lasīšus varbūt varētu atvēlēt…
otrs variants loģiskāks, jo tikai ar slēdžu nomaiņu nepanāksi, ka Tavs velo kļūst par raķeti! :) Pie tam, viss pārējais uz Leģendas mūsu izpratnē ir ± paliels “crap”.
Nu bet raķeti jau ne vienā ne otrā gadījumā nedabūšu. A upgreidojot pa tādu naudu es savu Clasicu varu uz XT '08 visu pārskrūvēt un vēl nauda paliktu Vienīgi sapratu ka tai rāmī nez vai 9zobis iespiedīsies…
iespiedīsies, kur viš liksies.
es ieteiktu nelikt XT, vai vismaz likt vecāku gadu detaļas, kuras interneta veikalos var dabūt par saldākām cenām.
daudz lietderīgāk būtu apgriedot ratus, jo tieši tie ietekmēs kā tav velo ripo- tuvāk raķetes statusam.
un ņemot vērā, ka pat ja tu pirksi jaunu velo, tam nāks līdzi kakaini rati ar kautkādām lētām rumbām, tad tavi labie rati mierīgi varēs pārcelties arī uz nākošo velo. tā teikt- stabilas investīcijas.
http://www.bikesbaltic.com/product_info.php?products_id=382
Paņem šo. Pārdod savu veco velo un savāc otrus gonku kaļosus. Pārslēdzēji un šifteri ir statiskās detaļas, kas uzlabos tikai pārslēgšanos. Ripošanu tās neuzlabo. Noņemsi no šifteriem un pārslēdzēja 200g nost, neko nejutīsi. Noņemsi 200g no kaļosiem nost, uzreiz sajutīsi atšķirību.
Kādi 200g? Ne jau par gramiem es uztraucos, bet par tourney shifteriem. Un xc šifteri ir ļoti būtiska sastāvdaļa, jo pārslēgšanās notiek stipri daudz. Pa šoseju tas mani neuztrauktu.
Man tam ričam rāmis ir vienīgā detaļa ar kuru esmu apmierināts, tāpēc arī upgreidu lieku blakus jauna velo iegādei.
Var jau pa daļām nokomplektēt. Vispirms labu rāmi ar sporta ģeometriju un visiem XT un iznesumu, stūri, stuti. Tad vēlāk piemeklēt dakšu un ratus, kuri sastāda lielu daļu no laba velosipēda izmaksām.
Un pašās beigās vecais velosipēds paliek ko pa daļām salikt atpakaļ. Var pabraukāteis un tik ļoti nav jābaidās, ka nenozog.
[quote=viuks]Sakarā ar prognozējamo sezonas beigu cenu kritumu esmu ieplānojis sava velo upgreidu. Doma ir veikt sekojošu komponenšu pievienošanu:
aizmugurē SHIMANO XT RD-M770-SGS vai SHIMANO XT RD-M771-SGS (otram laikam stiprāka atspere)
uz stūres SHIMANO LX ST-M580
Ko sakait par šāda upgreida lietderību? Upgreids uz standarta Classic legend 1.7, kam touring grupa.
Varbūt upgreida domu atmest un skatīties uz aprīkota velo pusi, jo arī tiem uz rudeni cenas krīt un kādus 400 lasīšus varbūt varētu atvēlēt…[/quote]
Uzreiz piedaavaaju: LX ST-M580, par draudziigu cenu :)
[quote=Atis]Var jau pa daļām nokomplektēt. Vispirms labu rāmi ar sporta ģeometriju un visiem XT un iznesumu, stūri, stuti. Tad vēlāk piemeklēt dakšu un ratus, kuri sastāda lielu daļu no laba velosipēda izmaksām.
Un pašās beigās vecais velosipēds paliek ko pa daļām salikt atpakaļ. Var pabraukāteis un tik ļoti nav jābaidās, ka nenozog.[/quote]
Par 400Ls?
Cik ir draudzīga cena? Es jau ebajā gandrīz vai esu pasūtījis, taisni tādu par superdraudzīgo cenu :)
btw varbūt var kāds meistars ieteikt tomēr, vai ir prātīgi uz tā Classic Legend bāzes veidot upgreidu. Esmu sapratis, ka mans variants jauns līdz 400Ls gandrīz nespīd. Man ir doma uz Lx grupu, t.i. šobrīd
pakaļas šifteris
uz stūres duālās ručkas
pakaļas kasete ar attiecīgi jaunu ratu
priekšas zobrati, lai 9zb ķēdei der
maybe arī Marzocchi All Mountain 3 '07 dakšiņa, ja naudas paliksies.
Ežos bija Dema Deor, kas man patika pa 399Ls, bet ar neduālajiem šifteriem, a man tos baigi gribas… Vai varbūt, ja kāds man iestāstīs cik tas Dema par savu cenu labs, vnk šifterus jānomaina… Man ričuku grūtāk, kā sievu izvēlēties. :)
[quote=Kasparz][quote=Atis]Var jau pa daļām nokomplektēt. Vispirms labu rāmi ar sporta ģeometriju un visiem XT un iznesumu, stūri, stuti. Tad vēlāk piemeklēt dakšu un ratus, kuri sastāda lielu daļu no laba velosipēda izmaksām.
Un pašās beigās vecais velosipēds paliek ko pa daļām salikt atpakaļ. Var pabraukāteis un tik ļoti nav jābaidās, ka nenozog.[/quote]
Par 400Ls?[/quote]
Pa 400ls visu iznemot ratus un dakšu kaut cik labā līmenī ju var dabūt. Vai arī es īsti neorietējos cenās. Ja ne citādi jāsakrāj tā nauda vairāk un tad jādomā ko pirkt ko nepirkt.
2007 XT grupa bez rumbām maksā ap 250-300Ls. ZZK cena ar rumbām ir 375Ls. Iznesums+stute+sēdeklis+stūre vācot samērā lētas daļas arī savus 100ls prasīs. Nu re, rāmim vairs nekā nepaliek.
Nu bet var tak paņem šo. http://www.bikesbaltic.com/product_info.php?products_id=382
Labs rāmis, pilna LX grupa, laba dakša iesācējam, vienīgi rumbas tādas pavājas. Bet kā jau teicu, paņem šo velo, saliek vēlvienus gonku kaļosus un to classic tirgo nost. Tas classic ir tūristiem domāts un nu sū*a konfekti neuztaisīsi. Atvainojos par izteicienu, bet tā ir.