Sveiki sestdienā!
Tā otrdienas vakara epopeja ar velo izrādās ir parāvusi vaļā galu diezgan lielam maisam. Līdz ar to es vēlētos lūgt cilvēkus aprakstīt un atsūtīt man līdzīgus incidentus, kādi ir atgadījušies ar jums, vai par kādiem jūs esat bijuši liecinieki. NE TIKAI tādus, kur nosacīti apbižotie ir velosipēdisti, arī tādus, kur cilvēks ar velosipēdu ir radījis neērtības, apgrūtinājumu pārējiem sabiedriskā transporta lietotājiem.
Lūdzu, rakstiet šajā diskusijā vai sūtiet pēc iespējas precīzi atainotus notikumu apstāstus (ciktāl iespējams- laiks vieta, uzvārdi, numuri) uz redaktors@virums.lv. Neaizmirstiet norādīt arī savu vārdu un kontaktionformāciju, jo no anonīmiem stāstiem no sērijas “dzirdēju, ka stāstīja” liela jēga nebūs. Man nākamnedēļ stāv priekšā runāšana ar Rīgas domes deputātiem par šo tēmu un šāda “bagāža” varētu būt diezgan noderīga.
Te daži piemēri, kas ir uzpeldējuši dažādos komentāros:
“Š.g. 4.janvārī apm. 15.00 40.maršruta autobusa šoferis Ģimnastikas ielas pieturā no autobusa izsēdināja sievieti ar bērnu, kurai līdzi bija velosipēds. Sardzi gan neizsauca, vienkārši - izslēdza motoru un atteicās braukt tālāk. Un, kas ir interesanti, pēc pasažieres lūguma nevarēja uzrādīt nekādus noteikumus, kur norādīts, ka velosipēdu pārvadāšana sabiedriskajā transportā aizliegta - teica: “Lasiet internetā”!”
“pirms pāris dienām pusaudzis sabu dubļaino un slapjo BMX mēģināja iedabūt tālsatiksmes autobusā, tur grīdas ir ar paklājiem, tīras, patīkamas…tā jau ir mūsu audzinātība, attieksme…man ir velosipēds un man uz jums uzdi…rst”. - te gan prasītos precizēt maršrutu un laiku.