Velo trenažieris telpām

Sveiki!
Tuvojoties ziemai ir doma iepirkt trenažieri kurā iestiprina pakaļējo ratu tip “bike trainer magnetic”.
Moš kādam ir pieredze ar šiem. Ir ± normāls treniņš ? Kurie skaitās normāli ražotāji? Padalieties ar info.

Ko tu saproti ar normāls treniņš - tehniku nekādu ipašo neuztrenēsi :D bet pulsu dabūt augšā un tā kā kājas jūt var mierīgi. Intervāla treniņu tāpat var taisīt, par bāzi nerunājot. Garlaicīgi, kad aiziet otrā stunda.
Ja dzīvo dzīvoklī, tad padomā par troksni un vibrācijām arī.
Man ir eļļu vai ko tml saturošs un par troksni sūdzēties nevaru. Gumijas paklājiņš-koka plāksne-gumijas paklājiņš un arī vibrāciju nav. Vislabāk aizej uz veikalu, kur ir abi veidi - škidruma un magnētiskie.

Ok par tehniku runa neiet. Tīri fizisko trenēt. Var jau uz bodybike staigāt. Tik uz tiem beņķi plati. Dibens strauji zaudē ieradumu no reāla velo. Ar eļas variantu nav tā, tiko kā uzsilst tā zaudē preteztību?

Nē, vismaz savam to neesmu novērojis. Man ir velomann fluidomatic.
Veloservisā, kā šķiet, var apskatīt dzīvē magnētiskos Tacx, nu un Veloprofs te kautkādus šķidruma nesen laikam sāka tirgot. Iesaku izmēģināt abus variantus, lai saprastu kas un kā. Man primāri bija klusums, lai kaimiņi neķer krenķi.

laba iespēja notestēt pirms pirkt - http://www.veloprofs.lv/news/35-ziemas-trenini-veloprofa

Šajā laikā ir maksimāli korķi lai brauktu uz veloprofu no pārdaugavas. Diez vai saņemšos.

tie trenažieri ir uz vietas no 10:00-19:00, var notestēt jebkurā laikā :)

[quote=cenubit]Sveiki!
Tuvojoties ziemai ir doma iepirkt trenažieri kurā iestiprina pakaļējo ratu tip “bike trainer magnetic”.
Moš kādam ir pieredze ar šiem. Ir ± normāls treniņš ? Kurie skaitās normāli ražotāji? Padalieties ar info.[/quote]

Iegādājies to trenažieri??? man ar tāds pats kreņķis… gribas mīt bet brīvdienās jau -10 sola…:)
Kādas atsauksmes no lietotājiem???

Uz veloprofu tāpat noteikti aizbraukšu paskatīt, bet interesē ar lietotāju pieredze un pārdzīvojumi:D

bāzei kaka, plānotai/specifiskai/precīzai slodzei ideāla manta (jo treniņi ~ 1…2h)

par ko bāzei tā?? Man, kā pirmziemniekam riteņbraukšanā, tieši liekas ka bāzi varētu krāt…

bāze sākas pie 3h un vairāk

ar 3h domāts nedēļā?

he tad jau šogad savā 1majā pussezonā neesmu nevienu bāzes treniņu pat pieveicis…
kādas vel atsaukmes par tranažieriem??

Vai tiešām tik ļoti riebj velosipēds,ka šis jāstelē uz ruļļa vai jābāž stendā? :D

Ne visiem ir dzīvot apnicis, lai pēc darba pa tumsu, apdraudot savu dzīvību, brauktu treniņu ārā;
Neteiktu ka ir baigā bauda ar dranduļetu (aka zieminieku) kā tādu braukt, savukārt ar normālu velo ārā ziemā arī nelīdīsi;
Par “bāzi” dažam te nav pilnīga tā izpratne, bet citādi jau taisnība- uz trenažiera parasti vairāk par 1-1.5h negriež.

CycleOps MagnetoPro, ANT+, TrainerRoad

[quote=aspms*]Ne visiem ir dzīvot apnicis, lai pēc darba pa tumsu, apdraudot savu dzīvību, brauktu treniņu ārā;
Neteiktu ka ir baigā bauda ar dranduļetu (aka zieminieku) kā tādu braukt, savukārt ar normālu velo ārā ziemā arī nelīdīsi;
Par “bāzi” dažam te nav pilnīga tā izpratne, bet citādi jau taisnība- uz trenažiera parasti vairāk par 1-1.5h negriež.[/quote]

Tas ka zieminieks ir lēts, nenozime, ka to var nosaukt par drunduļetu… galvenais, lai tam visas deteļas ir tehniskā kārtībā, un tad tas ies gandrīz tik pat labi kā vasaras karbonieks.

Kāda ziņā riskēt ar dzīvību braucot tumsā? Ir taču atstarotāji, lampas un ausis + acis… pa nakti braukt ir tikpat droši kā pa dienu

nu jau, nu jau…

Un ne tikai tumsa- arī ceļi nav gluži sausi un tādu pat saķeri kā vasarā ;)

Brauciens ārā ir daudz efektīvāks par treniņu telpā… Trū storī… ;)

OMG.