velo svars

sorry, ja taads topiks jau ir bijis…
bet nu intereses vadiits gribeetu uzzinaat cik juusu ripojoshais draugs sver…

10,2:)

2005 gada sezonas noslēgumā uz ZZK svariem 11,85 kg, taču tas ir tikai tā brīža mērījuma rezultāts, cipars ir mainīgs.

10,770

11,2…11,85 atkarībā no “apaviem” un ratiem ;)

a es pa vasaru vispaar braukaaos ar 16 kilogramiigu tanku!!! :) brauca labi, tik palekties gruuti bija! :)
tagad gan nopirku 11,5 kg!!! :)

savējam svaru nezinu, tikai fakts, ka par suni vieglāks toč ir :)

Q: A kur juus vinjus sverat? Ja nav nosleepums, vienaa vietaa, bet katrs ar saviem paartikas svarinjiem ;)

ZZK ir tādi elektroniski svari, manējais 11.4

Mans dzelziitis pirms izjaukshanas bija 15.3kg…redzees cik buus, kad saliks apakalj:))

Njaaa…diezko vieglaaks nekljuva :D Taa jau bija paredzams:))
Laikam buus jagadaa jauns;P

Manējs KHS Alite Team - 9,1, ja noņem compūteru un lampiņu :)

Mans piemēram no smagā gala (kaut kur ap 13/14kg), bet esmu nonācis pie secinājuma, ka svarīga ir puslīdz kvalitatīva ritošā daļa, bet vēl svarīgāka ir labā un kreisā kāja. Tas kilograms par čempiņu nevienu nepadarīs, bet pamatīgs treniņdarbs gan! Es laikam tāds skeptisks tāpēc, ka finanses par īsu kvalitatīvam aparātam, bet rezultāti pat ļoti apmierinoši (īpaši šosezon) ar visu smago dampi.

Taa jau ir!! Man jau ar savu chugunu ari slikti negaaja:D

Ja ticēt google.lv, tad 9.4kg … 10.5kg

3 gadus laidu ar 15 kg …sosezon ir kadi 13 kg …ir savi minusi ir savi plusi…vairak gan laikam ir plusu, bet nekas izskiroshs

Ja ritenis ir smagāks, no fizikas viedokļa raugoties, tas lēnāk paātrinās, ieguldot mīšanā vienu un to pašu spēku. Citiem vārdiem sakot, vajadzīgs garāks gabaliņš, līdz braucējs sasniedz savu “kreisera ātrumu”. To visi zin (nojauš), bet daudzi aizmirst pretējo efektu - uzbraucot uz grumbām v. c. bremzējošiem šķēršļiem, smagāks ritenis savu uzņemto ātrumu zaudēs lēnāk.
Tāpēc, runājot par riteņa svaru, ļoti no svara ir trases reljefs. Trasē ar daudz asiem pagriezieniem (pēc kuriem strauji jāuzņem ātrums) vieglam ritenim ir liela priekšrocība. Savukārt garās taisnēs ar retām smilšu sērēm smagais ies pat labāk par vieglo! Bez tam vēl ir tādas fizikas gudrības kā žiroefekts rotējošiem riteņiem - ritenis, kurš ir smagāks un rotē ātrāk, vairāk cenšas saglabāt savu rotācijas plakni, tāpēc lielā ātrumā smiltīs to mazāk nesīs uz sāniem.
Tas viss būtu daudz precīzāk un eksaktāk, ja uz riteņa nebūtu braucējs, kura svars ir 5…8 riteņa svari…

… un taa kaa ir brauceejs, tad sanaak ka negatiivaa efekta no vieglaaka velo nebuus.
Ieviesham Aktiivo un pasiivo masu.
Jo mazaaka pasiivaa masa (velo) jo efektiivaak izmantojam savu energiju.

[quote=kasio]… un taa kaa ir brauceejs, tad sanaak ka negatiivaa efekta no vieglaaka velo nebuus.
Ieviesham Aktiivo un pasiivo masu.
Jo mazaaka pasiivaa masa (velo) jo efektiivaak izmantojam savu energiju.[/quote]
Būs, Kasio, būs, tikai mazākā mērā.
Piem. rotējošu riteņu žiroefektu braucējs nekādi nevar aizstāt.

Nu tad jau jāpaceļ cits jautājums - cik sver jūsu ritenis+ braucējs!!:-)))