Kamēr bija tikai viens ritenis, tikmēr vēl kaut kā iztikām, bet tagad, kad ir divi, rodas problēma ar velo novietošanu. Pagaidām mums viņi stāv abi blakus vienkārši atstutēti pret sienu, bet diži stabili jau tas nav - bail, ka kādam no mūsu mīļdzīvniekiem neuzgāžas… Varbūt ir kaut kur dabūjami turētāji, kādus lieto veloveikalos (ja pareizi atceros, tad ir tādi, kur rāmis uzkarinās uz 1 vai 2 āķiem)? Un cik šādi turētāji varētu maksāt?
Vabūt ir vēl kāda ideja, kā var riteņus puslīdz stabili novietot telpās, kur viņiem patiesībā nemaz nepietiek vietas? ;)
šos turētājus tad arī veloveikalos var nopirkt, ir arī variants ar nostiprināmu pakaļējo ekscentru, cena zem 10 ls
Daži skrūvē āķus griestos pie sienas, aiz kā aizāķē riteņa aploku. Ritenis tad stāv vertikāli gar sienu. Ja riteņi ir divi, visracionālāk parasti ir karināt abus blakus, vienu ar stūri uz augšu, otru uz leju.
Paldies! :)
… stāvus pie sienas var kārt arī slapjus un dubļainus riteņus, paliekot apakšā vannīti, kur tas viss skaisti ietecēs. Es reiz šai vajadzībai pirku vislielākā formāta taisnstūra vannīti fotoveikalā.
Varbūt kāds var ielikt foto, kā tas izskatās dzīvē? :D
Tikko iegāju izremontētā dzīvokli, un negribas apskādēt svaigās tapetes.
patiesībā ir trīs velo, bet no viena būs jāšķirās…
[quote=coco]Varbūt kāds var ielikt foto, kā tas izskatās dzīvē? :D
Tikko iegāju izremontētā dzīvokli, un negribas apskādēt svaigās tapetes.
patiesībā ir trīs velo, bet no viena būs jāšķirās…[/quote]
es arii manevreeju ar 3 velosipediem…bet man ir krāsojamās tapetes;P
Es (uz ziemu gan) karinu pie sienas, noņemot priekšējo ratu. Tad viss pasākums sanāk “plakanāks”.
Sienas smērēšana tiek novērsta pie sienas pielīmējot vienkāršu celtniecības (krāsotāju) aizsargplēvi. Būvniecības veikalos tādu var nopirkt - viena maliņa ar līmlenti, uzreiz pie sienas var pielīmēt.
P.S. Man viens čoms glabā sienas skapī. Oriģināli (aiz uzvalikiem uz pakaramā karājas ričuks) un nemanāmi.
Pagrabā… :D ļoti ērti katrā ziņā no savas pieredzes zinu ;)
… garnadžiem :)) ha ha ha … bomžiem :)
Pagrabs būtu ideāli, bet tomēr gribas naktī gulēt mierīgi :)
A tu pagraba durvis ta vismaz neslēdz ciet … nebūs jāuztraucas par to katrreizēju labošanu un varēsi naktīs mierīgāk gulēt ;)
vislabākais ir karināt pie sienas. āķus nopirku Havai expresī 5 Ls gabalā (pagāšgad).
… garnadžiem :)) ha ha ha … bomžiem :)[/quote]
Nēnu varbūt Rīgā tas nav īpaši droši, bet nu, piemēram, Valmierā, Cēsīs, manuprāt, ļoti ērti un naktīs arī var gulēt mierīgi :)
… garnadžiem :)) ha ha ha … bomžiem :)[/quote]
Nēnu varbūt Rīgā tas nav īpaši droši, bet nu, piemēram, Valmierā, Cēsīs, manuprāt, ļoti ērti un naktīs arī var gulēt mierīgi :)[/quote]
Aha… ik pa laikam dzirdu kā aizet pat lētie velo, kur nu vēl padārgu turēt pagrabā.
mans kLs vērtais velo pa nakti čuč pagrabā, rīgas centrā :)
Iedosi adresi? :P
…to tik zina es un viņš,
es un viņš
un vēl mēnestiņš…
[quote=airavs]…to tik zina es un viņš,
es un viņš
un vēl mēnestiņš…[/quote]
Un es :) :)
Sveiki!
Pārvācos uz citām dzives vietas telpām, kur vietas ir bišķucīt mazāk, pirms gasos sačakrēt “labās” sienas ar caurumiem, gribas tormē pajautā šeit pēc padoma. Kā pagaidām vienojāmies ar sievu velosipēdus atļauts novietot vai nu koridorī vai uz lodžijas. Koridorī ir tāda tākā niša, 60cm dziļa un 160cm plata (250cm augsta), taču tur ritneis neizstājas nedz garumā, nedz arī ja novieto riteni kā vilciena veloturētajos, jo tad vairāk kā puse koridora ir aizņemta no nevar līdz galam brīvi atvērt durvis uz mazmājiņu :) Doma ir pielikt stieni, ar iezāģējumiem priekš rata, un sakart rieņus kā desas balstot aiz aizmugurēja aploka. Tā vismaz var novieto kompakti divus velo. Pārejos jāved uz darbu glabātu, lo’dzija liekas pārāk skarba priekš velo - gaisa temperatūras maiņa, pēcpusdienā saule apspīd, lietus un ziemā sniegs :/ Varbūt kādam ir kādi labāki ieteikumi kā uzglabāt ?
Zīmējums, precīzākam ieskatam.