Vairākus gadus tiek braukts ar velo gan pa eiropu gan citur un nu šogad gribas izmēģināt tādu extru kā gps. Ne nu gluži skatīties karti mazā ekrāniņā, bet pieglabāt tracking info lai pēc tam mājās uz pc maršrutu uzliktu uz kartes. Tik tālu it kā viss strādā - mobilais sajūgts ar bluetooth gps, pirmais visu laiku raksta datus, otrais tos padod u.t.t.
Bet te sākas otra problēma - bateriju uzlāde. Lieta tāda, ka braucieni parasti ir mežonīgie - nakšņošana teltīs, jūrmalās utt un elektrības kontakti ar sekojošu uzlādes iekārtu pieslēgšanu ir patiešām liela extra. Vārdu sakot - īsteni zaļie braucieni:) Fočukam baterijas tiek ņemtas līdz uz 2 nedēļām, mobilais tiek slēgts iekšā tikai pie vajadzības utt. Neforši kaut kā.
Es pat varētu samierināties ar dinamo griešanu, ja vien spētu atrast kaut ko no sērijas dinamo + mobile/gadget charger. Vakar 2 stundas malu google visādos veidos - gandrīz nekā. Ir visādi paštaisīti verķi, bet man kaut kā nevelk kaut ko lodēt… tad vēl variants ar saules baterijām, bet ar nav ticības … un ja nu saule nespīd:)
Kādam nav attiecīga pieredze gadījumā? Nav bijusi vajadzība braucot ar velo izmantot enerģiju uzlādējot mobilo, playeri, gps vai vēl kaut ko?
No dinamo var uztaisīt lādētāju. kāpēc nevēlies !? Tur jau shēma vienkārša. teorētiski var paņemt jebkādu citu gatavu, un pielaist no dinamo vadus.
Tādai lietai, ka GPS log izmanto speciālas ierīces, kuras ēd maz enerģijas. Ir speciāli mazie moduļi (GPS,GSM) un ar inyterfeisu sajūdzami ar citu devaisu, kaut vai prastāku mikrokontrolietri, kurš ieraksta atmiņas kartē. bet tas ir dārgi.
Dinamo būs krietni lētāk. Vienīgi lādēsies, kamēr riteņi griezīsies :)
pajautā Edmundam, kas dzīvo uz plosta pie Ķīpsalas. Viņa bērni tiek pie datorspēlēm tikai tad, kad kādu laiku ar velo braucot uzlādējuši akumulātoru. edmunds@ok.lv
Mans GPS Magelan izmanto divus AA pirkstiņus. Sākumā lieku uzlādētus akumulatorus, pēc tam parastās baterijas un pie pirmās izdevības uzpildu atkal akumulatorus…
Man arii ir Magellan, vieniigi man ir ar akumulatoru un nav iespeejas lik pirkstinjus ( Explorist 500 ), bet nu ja visu laiku tur iespeegtu, tik reizi diennaktii jaauzlaadee. Man kaut kaa sanaak pa celjam kur uzlaadeet :)
šorīt saņēmu pedal&power
ja interesē testi, tad varu vēlāk painformēt;)