Velo drošība!

Vakar vakarā pie RIMI lielveikala redzēju ļoti atjautīgu velo pieķēdēšanas veidu - ap ceļa zīmi velo bija pieslēgts ar roku dzelžiem - viena ‘roka’ pie rāmja trubas, otra pie ceļa zīmes.

Varbūt zagļiem arī kāds papildus respekts pret šo drošības līdzekli. ;)

tehniski nekaada respekta! roku dzelzhus pat es njemos atmuukjeet, tik primitiiva atsleega ir reti kam.
saspraude un 10 sec( trenneets) liidz 5 min (pirmaa reize)- viss, kas vajadziigs.

psihologjiski varbuut, ja velo iipashniekam ir roku dzelzhi, pastaav iespeeja ka:
you are messing with the wrong person.

kā tad…
Kamēr nebūs uzstādīta videonovērōšana no visiem sāniem, vai netiks pielikts kāds apsardzes darbinieks, tiklīdz nekas nepalīdzēs.

nekāda novērošana nepalīdzēs. pagājušgad manā darba vietā vienai kolēģei riteni nozaga. zagli redzēja gan vīrietis, kas atslēgas izsniedz (viņš nepaspēja pieskriet klāt) un arī videonovērošanā visu varēja labi redzēt (tika iegūta arī zagļa foto). policija ieradās, paņēma liecības, foto un nu jau gandrīz gads ir pagājis, bet no riteņa ne miņas.

Tam foto/video ir gandrīz tikai mākslinieciskā vērtība, ja vainīgais nav notverts. Pat ja zaglis būs iepriekš tiesāts, un viņa bilde būs kautkādā iekšlietu albumā, neviens neies rakties pa to kartotēku, ja vien izmeklētājs to seju neatpazīs kā gavriku TāduUnTādu. Meklēšanu pēc bildes varam tikai apskatīt ikvakara seriālos…

starp citu - loti labs noveerojums par velo zaadziibaam - zaglis nenjem taadu riteni ar kuru nevar aizbraukt vai kuru iz sarezghjiiti nest - te lieti paliidz mans nelielais “nepatenteetais” izgudrojums - novieto velo, protams, piekeedee - tad velti veel pusminuuti laika un attaisi ekscentrus (zaglji nemaak tos aiztaisiit), tad veelams arii attaisi valaa bremzes (taas vini veel jo mazaak maak salikt kopaa) un tad veel atstaaj kjeedi priekshaa uz mazaako, aizmuguree uz lielaako, bet sleedzhus sasleedz preteeji - priekshaa uz lielaako un aizmuguree uz mazaako - garanteets, ka zaglis taa vnk pieskriet, uzlekt uz aizbraukt nevarees - pameegini pats, ja netici - un nepieredzeejusham velo specam sho visu atkal salikt kopaa prasiitu daudz vairaak laika, kaa jebkuras atsleegas atmuukjeeshana… pluss - ir arii diezgan gruuti nest velo kuram kriit nost ritenji :D :D

Ir paarbaudiits… straadaa! :D

sitie labie ieteikumi. bet kā ir ar beņķi. es riteni ļoti reti kaut kur atstāju, bet kad tas gadās, pamatīgi to saslēdzu. tikai man vienmēr ir bail par beņķi - to taču var 5sek. laikā izņemt un aiziet…

Par benķiem esmu dzirdējis stāstu, ka vācu studenti pieķedē riteni, bet beņķi ņem līdzi…

ekscentrus iebāz kabataa, kamēr staigā pa veikalu :D

jā, tā lai beņķi vieglā izvilkt ārā :)

bet pastaigāties ar beņķi padusē - arī stilīgi :) kaut arī - uz veikalu es ar riteni nekad nebraucu :) dažreiz uz darbu, tad arī ir tā beņķa problēma (laikam tomēr vienīgais variants ir ņemt līdzi uz kabinetu un turēt beņķi skapī)

mueh… Ta jau labāk izņemt bremzes, vai nogriezt uz “0”… lai tas mērgļis kaut kur ieskrien.

nu kursh nopietns dzeks lieto seedekla stutes skavu ar ekscentru - LOL… tur tak tikai un vieniigi seskansha skruuvei jaabuut! Tad arii neviens neko nenozags taa steigaa ;)

Jebgan normaals velo spec ar paaris seshkanshiem fellim var lielaako dalju detalju noskruuveet pavisam iisaa mirklii :D :D

Visas 6kantes jāizurbj, riepas jāpielīmē ar 88. līmi

Rāmī jāizurbj caurums un jāuzkrāso “учебный” !!!

peedeejais labs… ir varinats ar sakanu kraasu “noma”… etc…