tā kā pedalēšanai esmu pievērsies tikai šoruden ir sekojošs jautājums - cik ļoti ziemas apstākļi un sāls ietekmē velosipēda tehnisko stāvokli un kāds tas būs pavasarī? Otru riteni ziemai neplānoju iegādāties, bet pa ziemu ir vēlme turpināt ik pa laikam mīties (1x-2x nedēļā). Ar kādiem bojājumiem es varu pavasarī rēķināties, ja ik pa laikam izbraukšu pilsētas ielas un pa ziemu velosipēdu nemagāšu? Velo glabāšu daudz maz siltā pagraba telpā.
tā kā ritenis ir salīdzinoši jauns (<1000 km), attiecīgi nav vēlmes, lai pa ziemu tas jūtami tehniski degradētos.
Ko nozīmē “velosipēdu nemazgāšu”? Ja netīrīsi pat ķēdi, tad viņa ātri vien kļūs smuki oranža :) Nezinu, kā citi - pats pēc ziemas mainīju kaseti, ķēdi, klaņus ar visiem zobratiem, troses, kā arī aizmugurējā rumba bija jāiztīra.
Ko nozīmē “velosipēdu nemazgāšu”? Ja netīrīsi pat ķēdi, tad viņa ātri vien kļūs smuki oranža :) Nezinu, kā citi - pats pēc ziemas mainīju kaseti, ķēdi, klaņus ar visiem zobratiem, troses, kā arī aizmugurējā rumba bija jāiztīra.[/quote]
paldies par ieteikumiem, bet tevis piedāvātajās tēmās ir diezgan maz sakara (principā nav) ar manu jautājumu.
Paldies, tā jau uzreiz varēji - savādāk, kaut kur pie beigām ir netēmā 3 komentēri, kuri nezinātājam jāmeklē. tipat labi es varēju meklēt sev vajadzīgo atbildi sadaļā “Jaunumi”.
[quote=triscilveks]Ccik ļoti ziemas apstākļi un sāls ietekmē velosipēda tehnisko stāvokli un kāds tas būs pavasarī?
Otru riteni ziemai neplānoju iegādāties, bet pa ziemu ir vēlme turpināt ik pa laikam mīties (1x-2x nedēļā).
Ar kādiem bojājumiem es varu pavasarī rēķināties, ja ik pa laikam izbraukšu pilsētas ielas un pa ziemu velosipēdu nemagāšu?
Velo glabāšu daudz maz siltā pagraba telpā.
tā kā ritenis ir salīdzinoši jauns (<1000 km), attiecīgi nav vēlmes, lai pa ziemu tas jūtami tehniski degradētos.[/quote]
Ziemaa kaitiigaakais ir saals un cita ceida kjiimija ko kaisa uz celjiem. + klaat vel slapjajaa laikaa naak smiltis un visi iespeejamie kjiimiskie elementi kas meetaajaas uz celjiem. Attieciigi pavasarii jaareekjinaas ar to, ka visdriizaak buus jaamaina dilstoshaakie mezgli ; kjeede, zobrati, kasete, bremzju kluchi. Velokurjera laikos bij pieredzeets pat taads gadiijums (vairaakiem kurjeriem), ka no riita uzliktie jaunie VB bremzju kluchi jau vakaraa ir liidz blekjim pliki (ap 100km nobraukti)…
Velosipeeda nemazgaashana ziemaa, pat ja esi apbraucis tikai ap kvartaalu, ir diezgan kaitiiga. Motrums + saals dara savu kaitiigo darbu.
Tas, ka glabaa velo siltaa sausaa vietaa, ir apsveicami.
Ja richuks ir jauns un sameeraa daargs, ir jaapadomaa, vai ir taa veerts ar vinju taapat izbraukt 2x nedeeljaa. Jo lai buutu trenninjsh buutu jaabrauc katru dienu, bet nodilumam arii 2x nedeeljaa ir gana daudz.
[quote=dreicha]Skatoties cik labs tas velo. ja nav rūsējošu detaļu un ir slēgtie gultņi var vispar nepieverst uzmanibu lidz pavasarim.
Pa bridim tik noslauki ar mitru lupatu nosedušos sāli , ieput kede wd40 un ripo talak.[/quote]
Jaa, sleegtie gultnji ir sameeraa drosh pasaakums, bet tomeer buutu veelams kaut reizi meenesii apskatiities kaads ir staavoklis.
Par WD40 - tas ir vairaak shkjiidinaataajs un tiiroshais liideklis, nekaa eljljojoshais materiaals. Ja gribi no kjeedes dabuut nost visaadus iekaltushus suudus, tad WD40 buus iistaa manta, bet smeeri es ieteiktu kaadu IceWax veidiigo. Tas tomeer atmaksaajaas.
Maxis ignitor - paarbaudiitas praksee - uz sablieteeta sniega super! 2.35 izmeers, sameeraa miiksts spiediens, un brauc laimiigs.
miinusi - ja gribi braukt aatraak par 25km/h buus gruuti.
Bet faktiski, likt virsuu var visu, kas ir lielaa izmeeraa un ar traktorisku protektoru.
Ar FF pa sniegu nebūs nekā. Šodien izbraucu 2h pa biķerniekiem ar Rocket Ron un 2-2.2 atmosfērām iekšā. Tajos pauguros no kuriem bērni ar ragaviņām šļūc lejā un knapi tiek augšā, es uzbraucu bez problēmām kājās minot. DH riepas liekam mierā un atstājam ‘no kalna ripinātājiem’.
Vakar Arkādijs no Šmerļa ieteica pēc brauciena ziemā noslaucīt ķēdi- tā lai spīd, un pēc tam ieeļļot. Ar lupatiņu notīrīt rāmi. Nekādu ūdeni neizmantot tīrīšanai. Pavasarī ķēde tik un tā būšot jānomaina. Viss.
Jap ar to ūdeni nevajdzētu baisi aizrauties, viņšsatekt arī tur kur nevajag ar visu sāļu maisijumu :)
Bet ja cītīgi kopj pēc katras dienas izbrauciena notīra/ieeļļo ķēdi un kaseti tad tā ikdienai uz Darbu/Universtāti var normāli izbraukāt arī diezgan pailgu laiku ar vienu ķēdi un kaseti. Tākā eļļas patēriņš diezgan mežonīgs sanāk (ja nemaldos Kurjers jau pagājušo gad kaut kur par to rakstīja) laba auto minerāl eļļa un eļļas skalotājs vai terpentīns. Katrā ziņā pēc tādas kombinācijas tā ķēde un kasete novilka tos 4000km .
Varbuut juus dziivojat paraleelaa realitaatee, kur, ja velo peec braukshanas ieved dziivoklii, tad uz taa eoshais sniegs ar visu kjiimiju izgaist nebuutiibaa - tad gan jaa, tad ir jeega noslauciit.
Bet tiem, kuri dziivo realitaatee, kad sniegs siltumaa dziivoklii kuust un iztek viscaur, tiem ir jeega velo dushaa noskalot, noslauciit un ieeljljot…
nu es esmu tuvāk realitātei, tāpēc pirms vest dzīvoklī ar parastu birsti notīru pēc iespējas vairāk sniega jau kāpņutelpā. pēctam var uzmest uz paklājiņa vai lupatas, lai atlikušais sniegs neizveido kādu peļķi.
Tiko no rīta apskatījos kas ir uz rāmja… neteiktu ka braucis daudz vakar, labi ja 5-6km pa trotuāru… bet sāls gan ir. Riebjās šitie sētnieki, kas pie pirmās izdevības uzkaisa sāli, nevis notīra pūkaino un vieglu sniegu.
[quote=A Vanags]Varbuut juus dziivojat paraleelaa realitaatee, kur, ja velo peec braukshanas ieved dziivoklii, tad uz taa eoshais sniegs ar visu kjiimiju izgaist nebuutiibaa - tad gan jaa, tad ir jeega noslauciit.
Bet tiem, kuri dziivo realitaatee, kad sniegs siltumaa dziivoklii kuust un iztek viscaur, tiem ir jeega velo dushaa noskalot, noslauciit un ieeljljot…[/quote]
Es nolieku velosipēdu kāpņutelpā blakus radiatoram un pēc 10min tas jau ir sauss. Mazliet ar slotu vai lupatiņu noslauku smiltis nost un vedu iekšā dzīvoklī. Tāpat daru arī ar apaviem, lai nepiedirstu dzīvokli, atstāju 5min uz kāpņutelpas radiatoriem.
kalns_rsi - piedāvā kaimiņiem lai arī viņi nosusina un notīra savus apavus kad nāk kāpņutelpā! bet vispār lielos sniegus var arī ārā atstāt un tas kas paliks kāpņutelpā būs salīdzinoši niecīgs daudzums
Laimigais, paldies ka par teemu uzrakstiiji kaada riepa un savu veerteejumu!
Buutu par riepaam forshi, ja katrs kam ir ko teikt un kaut nedaudz pamatot, izteiktos kas par riepas modeli, kaa veertee sakjeri dazjaados apstaakljos un vispaar IMHO.