Vakara sanāca tā, ka viens ļoļiks izlīda man priekša braucot no stāvvietas laukā…es šim sānā…protams lidojums pār stūri, piezemēšanās uz asfalta utt :) ar veselību viss čiki, bet nu velo protams ir cietis… izsaucām CP, šie sarakstīja visus papīrus un teicās, lai es eju pie apdrošinātāja un viss būšot čiki briki… bet nu gan jau ka es neesmu pirmais, kam šāda veida ķeza… jautājums, kāda ir pieredze ar apdrošinātājiem… cik liels čakars, kā ar servisiem tur ir, var izvēlēties, kuru grib???
Cik atceros tad apdrošinātāji nečakarējas ar smalku iedziļināšanos, iedod kādam velo veikalam, lai tie novērtē cik maksā jaunas Tevis aprakstītās bojātās daļas, un izmaksā zaudējumus naudā. Protams tur pašam visu jākontrolē. Iesaku sakontaktēties ar Robertu Draugu (no HE Maskavas ielā), viņš šo procedūru veica pēc sava aksidenta.
Roberts ir kkur starp Pariizi un Dakaaru!:)
Priekš Velo vispār nav apdrošināšanas un laikam arī nebūs. Pats interesējos. Nācās pašam maksāt,. Tā kā, viss ir tikai “uz vārdiem” - novērtē un samaksā. (tas ir ja tu vainīgs)
Tavā gadījumā sanāk, ka auto īpašniekam vai tā apdrošinātājam ir jāmaksā (tā ir viņu dela), tev tik jāpasaka nodarīti zaudējumi.
Seit jau nav runa par velo apdrosinasanu, bet gan autovaditaja civiltiesisko, t.i., tiek apdrosinati zaudejumi, ko vaditajs ir nodarijis treso personu ipasumam un saja gadijuma apdrosinatajam ir jasedz visi richukam nodaritie zaudejumi.
A vispār vajag lietot komatus, citādi nevar saprast, kurš kuram ielidoja sānos :)
“izlīda man priekša braucot no stāvvietas laukā…es šim sānā”
PS: ja riexcs bija ar auto, tad apdrošināšanai jābūt kā tādai jau defaultā… !?
…sorre par neskaidro noformulējumu…es bij ar velo
Kaut kur bija rakstīts ka novērtējumu var veikt ZZK.
nu tad tā - viss ir beidzies… žetons Parex apdrošināšanai, kas visu un vēl pat mazliet vairāk nosedza bez jebkādiem iebildumiem. Sanāca pat tā kuriozi, ka tāmē pēc apdrošināšanas eksperta ierosinājuma tika iekļauta arī stūres ragu nomaiņa… tie man tādi saskrāpēti jau bija un es sākotnēji tam nepievērsu nemaz uzmanību… bet nu ja saka, tad jau protams, ka iekļaujam… velo man nav nekāds diženais, bij kādi ~200 LVL un pirms diviem gadiem… bet apdrošināšanā to novērtē par 150… likās, baigi forši :) …aaa…vēl pat apvaicājās, vai kritiena dēļ drēbes nav bojātas… un servisu arī varēju izvēlēties da jeb kuru, kur veikt ekspertīzi…
nu tā, vienvārdsakot Parex apdrošināšana patīkami pārsteidza!!! :)
respect! Prieks, ka viss izdevāss! :)
wow:) Pareex rullee!
Bljin jums veicaas, es jau triis meeneshus gaidu no Baltikuma apdrosinaashanas atliidziibu 320 latu apmeeraa, esu bezmaz jau gatavs pie vinju biroja nolikt dinamitu:S
Paga, tu gribi teikt, ka velo apdrošināšana tomēr pastāv?
No Balticuma gan jau vēl trīs mēnešus gaidīsi riktīgs uzmetēju kantoris!
nevis velo apdrošināšana, bet obligātā ceiviltiesiskā transportlīdzekļu apdrošināšana jeb OCTA - manā gadījumā un gan jau arī Andersona arī, es ar velo NEbiju vainīgs, vainīgs bija autovadītājs, kura apdrošināšana tad arī sedz man radītos zaudējumu
Tieshi taa man nav paveicies ka vainiigaas vecenes bumers ir apdroshinaats tanii uzmeteeju kantorii.
Sho treshdien aizbraucu uz Baltikumu uztaisiiju tur nelielu jampadraci un nu naakamajaa dienaa shie man paarskaitiija 354 Ls.
Varbūt sastādīsim (informēt) par juridiski pareizu rīcības plānu notikuma vietā lai varētu pretendēt uz apdrošināšanu.
Kādos gadījumos pats ritņbraucējs būs vainīgs, un var nemaz nemēģināt kaut ko panākt?
Izsaukt mentus. Tie arī patieks, kurš tad bija vainīgāis.
es toreiz izsaucu mentus
1.kārt lai soda to neuzmanīgo braucēju
2. kārt bija cerība kko dabūt no apdrošināšanas, lai gan par to nebiju pārliecināts sākumā, saucot policiju (arī policijai pagāja kāds laiciņš, kamēr šie noskaidroja, ka apdrošinātājiem IR jāsedz velo bojājumi).
Pirms mentu saukšanas iespējams var sarunāt ar autobraucēju, ka šis samaksā, ja vien tā ātri vari novērtēt zaudējumus. Velobraucēja ieguvums, ne visi apdrošinātāji ir tik forši (Baltikuma piemērs :) un tādā veidā, nauda ir uzreiz kabatā :) ). Arī vainīgais autobraucējs iespējams būs ieguvējs - nevaidzēs maksāt sodu (man liekas, kādi 30 LVL + 1-2 soda punkti, bet nu tas laikam ir atkarīgs no katra gadījuma atsevišķi (mani tas neskāra tieši :) :) :)) + apdrošinātājs neuzzinās, ka šis to avāriju ir izraisījis, kā rezultātā, man domāt, ka apdrošināšanas polise nākamajā reizē stipri vien vairāk maksātu tam autovadītājam, ja tas CSN tiktu reģistrēts…
Ja situācija divdomīga, un nevar pateikt, kurš ir vainīgs, domāju, ka vaidzētu savākt iespējamo liecieku, kas var palīdzēt, kontaktus
nu tas tā, mani kā ne jurista, bet parasta auto/velo braucēja spriedelējumi :) Ja nu kas noder, tad forši, man prieks, savādāk sorre par tik garu un izplūdušu teksta blāķi :)
Ā vēl, iesaku zināt labi noteikumus un neapjukt, jo ir reizes, kad it kā esat vainīgi, bet ja esat uzstājīgi un perfekti pārzināt noteikumus sīkumos, jo var gadīties, ka uz doto situāciju var paskatīties arī no cita skatu punkta (stāsts ir garšs un sarežģīts, bet man viens draugs reiz šādi izķepurojās :) )