Velo atbilstiba!

Sveiki!

Godigi jasaka, ka nezinu vai si ir ista vietam sim postam bet nu tomer! Lieta tada, ka braucot ar velosipedu jutu lielu spiedienu uz rokam! Tas gan bija sen, bet man liekas, ieprieksejajam ta isti nebija! Jautajums - vai tas tiesam varetu nozimet, ka man ir par lielu ramja izmers? vai ari sture parak zemu? Jo reali sedeklis ir pieregulets ta lai butu erti un efektivi!
Labprat uzzinatu Jusu domas!
(vakara kad busu majas varu pievienot ari ramja izmerus un savus auguma parametrus!)
Ceru, ka kads var palidzet!

Moš sēdeklis pa uagstu… vai iznesums pa lielu. katram šī ir individuālā lieta. Jākruķī līdz viss ir labi.

Delfin, Tu neesi iesācējs, pirms dod padomu, apdomā ko raksti.
Sēdeklis nevar būt par iemeslu liekam spiedienam uz rokām, jo sēdeļa augstums ir atkarīgs tikai un vienīgi no kāju garuma. Savukārt saīsināt bāzi pārvietojot sēdekli uz priekšu nav labākais variants. Atliek paspēlēties ar iznesumu un gredzeniem zem tā. Lai varētu dot padomu, būtu vēlama velo sānskata bilde (ieteicams kopā ar braucēju), lai varētu novērtēt proporcijas.

p.s. vēl var drošības pēc parēķināt ar rāmja kalkulatoru, vai lielos vilcienos ir tuvu vēlamajam.

Iespējams tagad tev ir cita materiāla stūres rokturi (gripi) pārāk cieti vai mīksti, kādreiz arī jutu tādu problēmu paesperimentēju ar dažādioem rokturiem un viss OK, tagad vairs neviens rokturis nespiež iespējasm pieradums vai braukšanas stila maiņa… Man rokas nospieda ričukam kuram bija pārāj zemu stūre un nācās ilgu laiku svaru ar taisnām rokām balstīt uz stūri

Piekrītu LOOK ka bilde būtu vēlama, jo var būt arī virkne citu iemeslu, Riexc problēmu atrisināja (man liekas) ar cimdiem kuriem bija Gel odere akūtajās vietās

Nu vismaz es savu problēmu tā atrisināju… pārs centimetri augšā/priekšā un viss. Jā - plaukstas nedaudz sāp… bet tā kā brauc ar šosi, bieži pamainu pozīciju. Rokas un mugura vairs gan nesāp, jo jau ir pieradušas.

Ar mtb jau vienkāršāk - viss kas ir jāsaregulē - sēdekļa augstums un iznesums, jo brauc parasti tikai vienā pozīcijā un atrast ērtāko vienkārši. Vienīgi rezultāts nav tūlītējais.

Un rokas gan ir jātrenē (arī plaukstas) - powerbārs spēks :P. Bieži vien kad man sak sāpēt plaukstas un negribās mainīt rokas… tad vnk stiprāk saspiežu stūri un nedaudz sasprindzinu rokas. sāpes pāriet.

Vispirms vajadzētu zināt visus ietekmējošos parametrus: augumu, izmēru, garumu (iznesuma)!

Nu doma tada, ka nevis sap plaukstas, bet tiesi tirpst! Es sakuma domaju, ka ari vaina gripos, bet tad piefikseju, ka tas pats notiek turot ari rokas uz iznesumiem → ragiem!
meginasu nedaudz velak pielikt izmerus un kadu bildi! (jabridina, ka pieejams tikai telefons, bet iespejams doma varetu rasties!)

Turklat par stures pacelsanu augstak - nav isti iespejams, jo ta jau ta ir maksimali augstu, agrak mainiju daksu un ta knapi atbilda velosipeda ramim!

talakais - pec paris minutem!

Pirksti un plaukstas var tirpt no tā, ka tiek nospiests nervs plaukstas locītavā, traucēta asinsrite, vai problēmas mugurā un iespējams vēl citi faktori. Varbūt gripu forma nav pareiza, vai stūres leņķis.

Eh - uztaisiju bildes un sapratu, ka eh… sim datoram nav bluetooth a telefons neatbalsta MMS… lai vai ka

paskatijos uz sevi no malas un sanak, ka man ir taisnas rokas!
Ramja izmers - 21
Iznesuma garums (no stures talakas malas lidz iznesuma skruvei) = 14cm
Iznesuma augstums virs ramja (cik atceros liekot daksu iznesums pat neuzgaja 100% virsu - tatad augstak ar so daksu diezvai var pacelt ) = ~6cm
Mans augums - ~181cm
Kajas iekspuses augstums - ~ 79cm
Un sedekli esmu noregulejis ta, ka kad pedalis ir leja tad kaja ir gandriz pilnigi taisna!

Cerams, sada informacija nedaudz palidzes! bildes varesu ielikt atrakais ritdien, paritdien!

ramis varetu būt 19-20 collas
iznesums ne vairāk par 110mm

sāc ar iznesumu - tas ir lētaks :)

Šobrīd svarīgāk būtu zināt par cik cm sēdeklis ir augstāk vai zemāk par stūri (gripiem), man liekas, ka Tev tas rāmis ir bišķīt par lielu plus vēl garais droši vien 120mm iznesums varētu būt ka Tu pārāk esi noliecies uz priekšu

Tatad pirmais, kas butu jadara ir jatiek pie isaka iznesuma? Jo secinaju, ka braucot rokas patiesam ir taisnas un tapec liels spiediens un jaa… no ta laikam ari tirpst! Padarot isaku iznesumu tas varetu mainities?

varbūt te kas noder:
http://www.cyclingnews.com/tech/fix/?id=position

paskatijos sedeklis ir kadi ~12cm augstak par sturi! Un ka jau teicu iznesums ir vel garaks neka 120mm…

tatad - hmm… secinot - jadoma par mazaku rami? vai sakuma paeksperimentet ar iznesumu - uz cik garu skatities?

Ar iznesu ekspermēntēt var un var arī panākt to ka rokas vairs netirps, paceļot nedaudz uz augšu un tuvāk sēdeklim, tas tāds īstermiņa risinājums, ja gribi kaut cik konfortabli braukt jau rīt, bet lielais rāmis tavam auguman iespējams ir neveikls un atbilstošāks ~19collas iespējams labāk ripos un būs dzīvelīgās, kā arī netirps rokas.

[quote=scala]Nu doma tada, ka nevis sap plaukstas, bet tiesi tirpst! Es sakuma domaju, ka ari vaina gripos, bet tad piefikseju, ka tas pats notiek turot ari rokas uz iznesumiem → ragiem!
meginasu nedaudz velak pielikt izmerus un kadu bildi! (jabridina, ka pieejams tikai telefons, bet iespejams doma varetu rasties!)

Turklat par stures pacelsanu augstak - nav isti iespejams, jo ta jau ta ir maksimali augstu, agrak mainiju daksu un ta knapi atbilda velosipeda ramim!

talakais - pec paris minutem![/quote]
jā, tirpšanu izdevās samazināt ar gēla cimdiem un mīkstākiem gripiem…

ta - esmu iegadajies daljas - izmantojot gredzenus pacelu nedaudz augstak iznesumu (kuru ari nopirku jaunu -regulejamu - pagaidu variants? ), ka ari jaunus mikstus gripus un velocimdus!
hmm… sodien ietesteju → it ka jau likas tiri forsi! bet tomer jutu, ka prasas nedaudz uz augsu sture. jo tapat sanak diezgan daudz uz prieksu saliekties! Nesaprotu, varbut esmu jocigs, bet ko lai dara? Negribas ari so sezonu palaist garam tapec, ka brauksana nesagada prieku bet nejutigas kermena daljas (rokas, kuras notirpst) - es pat izgulejos pa slimnicu un tur man neko nepalidzeja… labi bet atpakalj pie temas (cerams, ka kads palidzes)

otra lieta man radas doma par to, ko man darit → precizak sakot - prasas kada geniala doma par to ko darit ar velo pec treninja, kad laiks ir ka sodien! un njemot vera latvijas klimatu tads varetu but diezgan biezi! Secinaju - dubljusargi ipasi nepalidz… tas gan ir sikums bet ko darit ar laminatu dzivokli… kapnju telpa atstat velo ari laikam nebutu gudri!

ko darīt ar laminātu apspriež iekš building.lv ;)
Nu Tu tak saproti, ka velosipēds ir dominejošais priekšmets dzīvoklī, tas atrodas mantu hierarhijas pašā virsotnē, tādēļ nedrīkst pieļaut nekādus tā labturības ierobežojumus, aizbildinoties ar varbutēju kaitējumu grīdas segumiem un citiem apdares materiāliem vai sadzīves priekšmetiem. Tādēļ Tev jau sākotneji jābut nelokāmam un kategoriski jānoraida jebkādas mājinieku pretenzijas šajā jautājumā.
Ja nopietni, tad šaurības apstākļos var vienīgi ieteikt meklēt kautkādas atbilstošu izmeru zemu ‘vannīti’ (idejiski tādas, kā automobīļos liek zem kājām) un velo turēšanas zonu izflīzēt…

es izlīdzos ar mazgāšanas metodi :)

Kam domāta dubultā garaža? Lai ievietotu 2 auto? Pilnīgas muļķības. Tur dzīvo visi velo, piekārti pie griestiem, velo rezerves daļas, utt. Ja labi sarūmējas, tad varbūt arī 1 auto tur ievietojas :)