Nerunaashu par tiem siikumiem, kad man sanaak ieskriet mashiinai saanos, jo taa izdomaa, ka uz mani (velosipeedistu) ziime galvenais celjsh neattiecas vai arii izlemj, ka mans aatrums ir paaraak mazs (~30kmh gan pa labu celju) un izbrauc man priekshaa.
Man viena laba pazinja braukaajaas ar velo, kameer dabraukaajaas. Pati tagad slimniicaa, velo beigts. Detaljaas vel neko nezinu, bet besii tie autoleduskapji. Es saakshu neesaat liidzi teerauda skroti ar ko taadiem idiotiem vismaz stiklu izpidzhinaat… afekta staavoklii…
…mans novērojums, ka autobraucēji vēl ir sou sou… vot kājāmgājēji velosipēdistus neredz kā sugu…vienkārši sperās pāri ielām un viss… un daudzi citi velosipēdisti arī ir mega neauzmanīgi… so far vienīgais kontakts ar kādu uz ielas ir bijis ar citu velosipēdistu, kas vienkārši neskatoties izdomāja mainīt savu braukšanas virzienu… un šodien ar gandrīz viens cits velosipēdists ielikās sānos (tip es pa galveno un viņš no mazākas ieliņas)… esam visi uzmanīgi…
Iisteniibaa braukaajot par trotuaaru noteikumi paredz, ka nedriixt trauceet gaajeeju gustiibum kas ietver sevii arii netaureeshanu un tamliidziigi, jo taureet driixtot tikai ja jaaizvairaas no avaarijas situaacijas, par kuru nav uzskataams gaajeejs, kursh pastaigaajas pa ietvi. Ja es neko nesajaucu
nu nez kaa ar to taureeshanu, bet labaak uztaureet, jo dazhkaart tevi vienkaarshi negrib dzirdeet, ka tu aizmuguree brauc!!! :))) bet tie gaajeeji hgan ir jautri, braukaajot pa trotuaariem, man no vinjiem taadi dmiekli sametas, it sevishki kad iet nokaarushi galvu, tad pamana tevi 20 priekshaa, kad tu jau taisies vinjus apbraukt un te vinji no visa lec tev zem ritenjiem!!! :))) taadi diivainji!! :))) oi, un tie mazie beerni, ar saviem rietenjiem(ne paaraak labiem), man no taas vinju kjeedes chiiksteeshanas jau saap sirds un te vinji veel braukaa tik tieshaam nekur neskatoties, tip baigie raideri, ak taa jauniiba, lab ka man labas bremzes!!! :)))
piekritu par tiem gaajeejiem… paris dienas atpakalj uz velocelinja pie zoljika gadijaas situacija, ka meginot apbraukt pa to pastaigajoshos pensiishus naacaas salikt nepatikamu bieti ar pretimbraucosho… tiesham jasak domat kur iegadat kadu specigaku skanjas tehniku…
…starp citu…braukājot pa trotuāriem arī esiet carefull… tur laikam man vienīgā zināmā negatīvā pieredze ar auto (lai cik tas paradoskāli neizklausītos) bet man vienam draugam nācās kādu laiku pavadīt uz kruķiem jo viens gudrelis no pagalma izšāvās uz trotuāra laukā…
No trotuāriem jāizvairās…
bet par tiem slēptajiem krustojumiem/izbraucieniem taisnība… un neattiecās tikai uz velobraucējiem… šorīt arī viens krutais bumers izvilka sava autiņa purnu tā, ka bija jātaisa nesmuks manevrs… labi ka aizmugurē neviena nebija…
Man 1 reizi izbrauca priekshaa mersis, tad vienu reizi Chrysler Voyager un nesen arii viens Opelis. Un neviens bumers :P Viens 645 bembis mani vietaa kur nebija jaalaizh, palaida ;)
Man atkal visbīstamākais šķiet sabiedriskais transports un pensionāri pie stūtes. Sbiedriskais vispār nekad neko neskatās, cik reiz nav bijis, ka iznesas priekšā uz galvenā, kautvai ļoti labi redz ka braucu, nerunājot nemaz kā viņi piļī ārā no pieturām, ne vienreiz vien ir izspieduši uz ielas vidu.
Penčas ar ir labi, jo viņi tik sīku vienību, kā riteņbraucēju vispār neredz-vienreiz viens tāds man uz Dzelzavas ielas no pagalma iznesās priekšā, gandrīz bieti norāvu. Krustojumā šo noķēru, piebraucu klāt, prasu kas par štelli - a viņš man vēl kulaku rāda un kautko krieviski matom liek!!!
Pensionaari/sveetdienbrauceeji vispaar ir biistami. Uz Liepaajenes ar auto braucu, saaku apdziit striipu, aatrums 120-130 un pekshnji izlien priekshaa moskvich ar 80 :) Bija LJOTI patiikami. Tad kad mani shitaa viens apdziit ar zhiguli meegjinaaja arii bij interesanti. Mans aatrums 95-100 a jams nepaaugstinot aatrumu arii ar liidziigu meegjinaaja iet garaam :D Nee nu es soliidi piebremzeeju, lai jau tiek =)
ja bemberists redz ruusas plankuminju uz cita bumera, vish to noteikti aizkraaso. ja kaads neputns uztaisa uz bumera, garaam ejoshs cita bumera iipashnieks putnu notriec ar stingeru un kaku notiira :)
btw: no taa vojadzhera man arii pendzha gribeeja pa purnu dot, tikai kautkaadu iemeslu pec taa arii neizkaapa no auto, bet vinjam pakaljaa deelj vinja braukshanas stila gandriiz ielika Mersis :D
ja bemberists redz ruusas plankuminju uz cita bumera, vish to noteikti aizkraaso. ja kaads neputns uztaisa uz bumera, garaam ejoshs cita bumera iipashnieks putnu notriec ar stingeru un kaku notiira :)
no offence ;)[/quote]
:DDDD
labs :)
bet nav tik traki ;)