“Vai dotajā situācijā, ja runa par ar luksoforu regulējamu krustojumu, priekšroka ir auto vai velobraucējam?” - gara gara diskusija šeit ar turpinājumu/rezumē šeit
lasiet un izbaudiet!
“Vai dotajā situācijā, ja runa par ar luksoforu regulējamu krustojumu, priekšroka ir auto vai velobraucējam?” - gara gara diskusija šeit ar turpinājumu/rezumē šeit
lasiet un izbaudiet!
Manuprāt, viss skaidrāks par skaidru: velo priekšroka. Bet, ja auto tur jau stāvāja ar ieslēgtu labo pagriezienu, velo tai spraugā nevajadzēja braukt, auto prieksroka…
Zīmējumā auto ir pretējā josla vai arī, ja tā ir vienvirziena iela, nogriežas no nepareizas pozīcijas.
Tieši tā, ja velo bija mašīnas aizmugurē, tad apdzīt auto pa labo pusi nedrīkst!!! Ja abi stāv blakus, tad priekšroka velo. Biežāk gan ir pirmais variants.
Konkrētu likuma punktu nepateikšu, bet velosipēdistam ir atļauts braukt gar labo malu garām mašīnām, tā pat kā motociklistiem ir atļauts braukt starp mašīnām, kur ir divas braukšanas joslas vienā virzienā, tāpēc tas, ka piebrauc pie krustojuma vēlāk, man liekas, situācijas būtību nemaina, tātad manā skatījumā velosipēdistam ir priekšroka.
Manā praksē šādu situāciju neatceros, jo parasti krustojumā iebraucu nedaudz dziļāk iekšā, priekšā visiem auto, gan mani var labāk redzēt, gan es varu ātrāk uzsākt braukt un pārbraukt krustojumu pirmais.
[quote=bonys]Konkrētu likuma punktu nepateikšu, bet velosipēdistam ir atļauts braukt gar labo malu garām mašīnām, tā pat kā motociklistiem ir atļauts braukt starp mašīnām, kur ir divas braukšanas joslas vienā virzienā, tāpēc tas, ka piebrauc pie krustojuma vēlāk, man liekas, situācijas būtību nemaina, tātad manā skatījumā velosipēdistam ir priekšroka.
[/quote]
Lūdzu konkrētu likuma punktu studijā. (Vairāk uzsvara ir uz to teikuma daļu par motobraucējiem)
Ja auto stāv pie luksafora ar ieslēgtu labo pagriezienu, tad pa labo pusi tam nevar braukt garām.
Līdzīgā gadījumā(tur gan nebija luksofori un viss notika hodā) mani vienreiz notrieca veceni ar sagrabējušu Audi. Apdzina līdz pusei un grieza krustā, atruna - domājusi, ka sen mani esot apdzinusi un beigās izrādās vispār es pa ietvi esot braucis :D
Un ļoti bieži sanāk no tādiem gadījumiem izvairīties, toreiz nebija vairs kur.
viņa tevi vienkārši apdzina īsi pirms krustojuma, vai arī, pirms viņa tevi apdzina, viņa bija lēni braukusi vai stāvējusi un tu biji iespraucies starp viņu un ietvi?
runājot par oriģinālo situāciju, nevis a ļa “tur gan nebija luksofori un viss notika hodā”, manas divas kapeikas ir - lai arī kā tur būtu pēc noteikumiem, vai “ielīst” drīkst vai nedrīkst, vajag tomēr lietot veselo saprātu un neveikt riskantus manevrus, ja tu neesi pietiekoši kruts braucējs lai varētu tos veikt droši, t.i. ja tu šādā situācijā vari ātri uzmīt tikko zaļais sāk iedegties vai pat vēl ir dzeltenais un tikt uz priekšu pirms autiņš ir izkustējies, un būt autiņam redzams (vislabāk - stāvēt nevis blakus, bet nedaudz uz priekšu, kaut vai pāri “stop” līnijai), tad lūdzu, bet ja tu esi tāds svētdienas vizinātājs un šādā situācijā spēj izkustēties labi ja reizē ar autiņu un turklāt neesi autovadītājam labi redzams, tad davai labāk nebūt pašnāvniekam un nelīst.
parasti nedrīkst- tikai dēļ tā vien, ka jāievēro drošs intervāls, ko parasti nav iespējams izdarīt braucot vienā joslā moto vai velo+auto. reāli dzīvē, tas tiks cilāts tikai avārijas apstākļos.
tas, ka CP nesoda moto ir jau cits jautājums.
moto spēj ātri aizmukt, it sevišķi tie šosejas baiki ar uzlocītajiem numuriem :D
Šajā gadījumā viss atstāts satiksmes dalībnieku rokās. Bet ir skaidrs, jo lielāks ātrums, jo lielāks intervāls- žēl tikai autobraucēji reizums to nesaprot ne uz ielas, ne uz šosejas.
[quote=Kaspars]viss notika hodā
viss notika hodā
viss notika hodā
viss notika hodā
viss notika hodā[/quote]
to es sapratu, bet tu neatbildēji uz manu jautājumu - vai viņa tevi apdzina, vai arī pirms tam tu biji viņu apdzinis pa labo pusi?
piemēra, lēni kustošs sastrēgums, kurš vienā brīdī kļūst ātrs un kur varētu norisināties otrais variants, arī ir “hodā”.
Tai autovadītājai vismaz tagad būs mācībā ;) [bet kas zin, ir tādi “nelabojamie”]
kā zināms- spoguļiem ir aklā zona.
liela problēma gan moto, gan velo negadījumos un citos ir autovadītāja elementāra galvas nepagriešana!