Vaitspirts

Vai vaitspirts nešķidina laku un krāsu no rāmja? tā kā savu iecienīto šķīdinātāju vairs veikalos nevaru atrast, tad ķēdi, slēdžus un rotorus apsveru tīrīt ar vaitspirtu, taču baidos, vai tas nenobojās krāsu uz rāmja

rotorus nekada gadijumaa-varesi pec tam mest ara jo vaitspirts ir taukains

http://en.wikipedia.org/wiki/White_spirit
Domāju ka nevajadzētu būt problēmām ar krāsu. Bremzes tas gan varētu padarīt vājākas. Cik man zināms ksilola un metilēnhlorīda maisījums 1:1 gan ņem nost dažādas krāsas.

Paldies Veloservisa mehiem, kas ieteica vaitspirtu kā līdzekli tai skaita rotoru tīrīšanai :). zināšu, ka tur vairs nebraukt.

bet ar ko, kas būtu parastos veikalos nopērkams (piemēram Depo), var tīrīt rotorusa. Muc off degreasers kā izrādījās arī ir eļļains, pēc kura bremzes ir par ~70% kļuvušas vālākas

acetons, izopropilspirts, etanols

Vienam rāmim laka palika pleķaina no vaitspirta (balti plankumi)

Senos laikos ar uzlīmju noņemamo indi sapūtu ķiveri, lai dabūtu nost līmes traipus, rezultātā daļa no ķiveres izkusa manās rokās. Prātīgi ar ķīmiju.

Pēc manas pieredzes ar terpentīnu ir droši. Ķiveres putuplastu arī nešķīdina.
Terpentīns labi mazgā nost arī asfalta darvu, kas karstā laikā pilieniņu veidā uzšķiežas uz rāmja. Sēdekļa mākslīgās ādas apslaucīšana ar terpentīnu arī nāk par labu, tas pasargā ādu no izkalšanas un sprēgāšanas… ja tam nolūkam nelieto neko speciālu.

kur vispar rodas idejas ar tādiem līdzekļiem tirīt riteni! kā vaitspirtu :D

A kas tur slikts?
Ķēde ar šo ar labi mazgājas un, kā jau augstāk minēja, nepaliek galīgi sausa salīdzinājumā. Ja jau grib, var jau pirkt to pašu, tikai smukākās pudelēs pa dārgo. :D Nu varbūt nedaudz videi draudzīgāku, bet par to jau bija diskutēts.

[quote=triscilveks]Paldies Veloservisa mehiem, kas ieteica vaitspirtu kā līdzekli tai skaita rotoru tīrīšanai :). zināšu, ka tur vairs nebraukt.

bet ar ko, kas būtu parastos veikalos nopērkams (piemēram Depo), var tīrīt rotorusa. Muc off degreasers kā izrādījās arī ir eļļains, pēc kura bremzes ir par ~70% kļuvušas vālākas[/quote]

vai tiešam nav neviena cita veikala kā tikai DEPO? ķēdes tīrītājus pārdod arī autokrāsu veikalos (Rags), bendzīntankos (statoil) un par brīnumu arī VELOVEIKALOS ;)
Wurth ražo ļoti labus klīnerus. motorex arī nav ne vainas (Baltic auto parts) acetons protams arī ir ļoti labs mazgašanas līdzeklis diemžel nav tik veselīgs, kaut gan pastav cilveku sķira kura to lieto uzturā uzdzerot ar limonadi “Limonāde” :)

[quote=tuklo veloteam][quote=triscilveks]Paldies Veloservisa mehiem, kas ieteica vaitspirtu kā līdzekli tai skaita rotoru tīrīšanai :). zināšu, ka tur vairs nebraukt.

bet ar ko, kas būtu parastos veikalos nopērkams (piemēram Depo), var tīrīt rotorusa. Muc off degreasers kā izrādījās arī ir eļļains, pēc kura bremzes ir par ~70% kļuvušas vālākas[/quote]

vai tiešam nav neviena cita veikala kā tikai DEPO? ķēdes tīrītājus pārdod arī autokrāsu veikalos (Rags), bendzīntankos (statoil) un par brīnumu arī VELOVEIKALOS ;)
Wurth ražo ļoti labus klīnerus. motorex arī nav ne vainas (Baltic auto parts) acetons protams arī ir ļoti labs mazgašanas līdzeklis diemžel nav tik veselīgs, kaut gan pastav cilveku sķira kura to lieto uzturā uzdzerot ar limonadi “Limonāde” :)[/quote]

ķēdes tīrāmos esmu izmēģinājis vairākus, komplektā ar pudeli un ķēdes tīrāmo mašīni, taču neviens tīrāmais nesniedz tik labus rezultātus cik spēcīgiei attaukotāji

Rotoriem: autolietās un citur ir tādi aerosoli - brake cleaner (pats lietoju Presto). Uzpūt, pagaidi un visa eļļa un taukvielas noēstas. Nevar pūst uz gumijām un lētajām plastmasām, vai, ja gadās, momentā jānoskalo. Konkrētais Presto arī ideāli strādā kā starta gāze - maigāks, kā ēteris. Tā ka pielietojams cauru gadu. :D

Bremžu tīrīšanai var izmantot 646 šķīdinātāju, tas ir lētākais/labākais iespējamais attaukotājs. Ķēdi gan ar to neieteiktu mazgāt, tā pārāk tiek attaukota un pēc tam šķīdinātāja pārpalikumi šķīdina eļļu. Ķēdei labs ir terpentīns kurš pats ir nedaudz taukains.

Man kaut kā ir aizdoma, ka Dīzeļdegviela sanāk lētāk…
Un šķīdina ne mazāk labi :)

Kā jau kārtīgs latvietis, tīru es ar vaitspirtu. Atsauc atmiņā otiņu mazgāšanu, lūk, tas bija pasākums… Salīdzinot ar to, notīrīt asfalta un eļļainu iegrauzumu pēdas ir sīkums.

vaitspirts ir tas pats benzīns, bez piedevām lietošanai motoros.

Tie kas brauc uz Belgiju pirms doshanas(ar auto) uz Lv varat iepirkt washbenzine 0,5l pudele 4-5euro maksa(dargak par dizeli bus).
Arkadija iecienitakais lidzeklis kedem,kasetem,rullishiem.

Man viena bridi apnika vaitspirta smaka, un es pargaju uz petroleju.
Dargak varetu sanakt, bet atkarigs kur pirkt.
Petrolejai ari ir mazak piemaisijumi…

[quote=cello]Tie kas brauc uz Belgiju pirms doshanas(ar auto) uz Lv varat iepirkt washbenzine 0,5l pudele 4-5euro maksa(dargak par dizeli bus).
Arkadija iecienitakais lidzeklis kedem,kasetem,rullishiem.[/quote]

Man liekas ka washbenzine = White spirit, kas ir alifātisko ogļūdeņražu maisījums, kas satur 7-12 oglekļa atomus. Un gana labi šķīdina visus nepolāros savienojumus (eļļas, bitumenu, sveķus, taukus)