kā pilnīgs iesācējs ar lielu interesi lasu Jūsu diskusijas forumā un par cik šo vasar sāku arī pats nedaudz griezt pedāļus, tad gribētos noskaidrot, vai var kaut kur iznomāt kādu šosejnieku ?
Mans mērķis nav nebūt kļūt ātrākam, vai tamlīdzīgi, bet gan noskaidrot vai man tas patīk un vai tas ir tas ko man vajag. Ja lieta iepatiksies, noteikti sākšu nopietnākus treniņus un domāšu par attiecīga ričuka iegādi, lai uz nākamo gadu varētu mēģināt piedalīties Biķernieku sacensībās.
Šobrīd minos ar tādu kā budžeta cyclo cross tipa ričuku ar 28"riteņiem un pašaurām riepām, bet nu jau sāku saprast, ka gribas kaut ko nopietnāku ar mazāku pretestību ;)
P.S. runājot par ātrumiem un fizisko sagatavotību, skatījos, ka Biķerniekos bija baigais temps (~ 40 km/h), kas mani kā iesācēju, protams, baigi biedē - tāpēc, izmantojot situāciju, vēl viens jautājums: vai minoties vienam pašam ar budžeta cyclo cross ~ 50 km garas distances ar vidējo pie 25 km/h ir krietni par maz, lai turētu līdzi večiem aizvējā vismaz pāris apļus biķerniekos ?
turēties aizvējā jau turēsi, tikai ja iziesi no aizvēja nāksies arī pasprintot. Tāpēc jātrenē ne tikai bāzi, bet arī sprintu (intervāla treniņi).
Uzliec savam cyclekrosam citus ratus ar šaurām riepām.
Varbūt drusciņ ne pa tēmai, bet ja aizgāja runa par teniņiem, tad man ir jautājums vai intervāla treniņš būs arī tad, ja pa taisnu gabalu ripinu mierīgi, bet pret kalnu velku cik nu jau varu?
Es arī domāju par Biķerniekiem, taču sākumā pārbaudīšu spēkus tautas klasē Rīgas velomaratonā. Braucu ar šosejnieku, pie slodzes ~90% uz 100Km vidējais ātrums 32Km/h. Ceļā luksafori
tiger - tev tagad ir hibrīds ar taisno stūri? Ja tā, tad uzliec šosejas stūri, slikus un pamēģini pabraukāt. Tā ļoti virspusēji runājot, sākumā būs grūti pierast pie šosejas velo pozīcijas. Īpaši pie zemā tvēriena, ja esi ilgi braukājis vairāk vertikālā pozīcijā. Savādāk jau šosejnieks īsti neatšķiras no citiem velo.
Par P.S. Ja 25km/h bija pēc sajūtām maksimums, tad līdz finišam diez vai tiksi.
tur jau tā lieta, ka negribas neko pirkt klāt šitam ričukam - tāpēc gribējās izmēģināt šosejnieku, bez liekiem naudas līdzekļu ieguldījumiem :) Bet nu izskatās, ka būs jāmeklē kāds paziņu paziņa, kurš uzticētu savu velo kādam izbraucienam :)
runājot par stūri, tad, protams, man ir taisnā stūre, bet arī uz tās es pa retam (lai izvairītos no vēja) uzlieku elkoņus un tādā gadījumā man šķiet, ka mans hibrīdvelo ar 21"rāmi ir bik pa īsu (ja tā var teikt) un šādā pozīcijā arī sēdekļa attiecība pret pedāļiem šķiet kaut kāda neriktīga. Augums man nav nekāds dižais (1,85 m).
P.S. 25 km/h nav maksimums, bet tik un tā es par finišu vēl nesapņoju :)
Nu, ja grib ņemt uz ilgāku laiku par 1-2 dienām, tad tas lēti nav. Bez tam Gandrā bija piem., man par lielu rāmis. Burusportā ceņņiks bija lielāks - tik tur bija iespēja pa stundām ar ņemt…
Tad, kad cilvēks paņems velo nomā uz nedēļu, atgriezīs nedēļu pa lietu un granti braucis, ar beigtu ķēdi, kaseti, beigtām riepām, nodriskātu sēdekli un lentu, tad Tu sapratīsi, ka dot normālu velo pa kapeikām neviens Tev nedos.
Neviens nomas inventāru nežēlo, tie, kuri žēlo, ir mazākums.