Nopirku veikalā kaut kādus bremžu klučus un galīgi nevar salīdzināt ar tiem shimano klučiem kādi man bija. Diemžēl izmetu miskastē, un nepateikšu modeļa nosaukumu. Shimano bremzējās asi, a bet tagadēji lētuči ACOR pat maksimāli spiežot nebremzējas. Lasīju, ka citi saka, ka kaut kādi 3krāsainie kluči baigi labie, bet tie cenas ziņā ir tādi paši kā šie ACOR. Kādus bremžu klučus jūs ieteiktu. Regulēšanā vaina nav(?), jo tos shimano, kad sapratu, ka noberzti līdz metālam, pagriezu slīpāk, lai tiek izmantota vēl atlikusī gumija, un bremzējās ideāli.
Ir tādi trīskrāsaini ( melns, zaļš, sarkans), bremzējas assi un maksā salīdzinoši lēti ( laikam 3.99) pāris.
es priekšroku dodu šiem:

zzk veikalos pa 6.69, tie ir RITCHEY Logic LP Blue ( nopērkami zzk veikalos)
Lietoju tos, jo tie labāk attīra aploku no dubļiem, saķeres laukums ir lielāks nekā standarta klučiem ( tiem 3 krāsu tas vispār šaurs), kā arī darba virsmas biezums ( tas cik daudz var dilt) ir salīdzinoši ļoti biezs, kā rezultātā kalpo stipri ilgāk nekā tie promax 3krāsainie ( ja tu domāji šādus):

Es arī ar Shimano esmu bijis neapmierināts. 3-krāsainie Promax ir pārbaudīta vērtība. Man šķiet klučiem svarīgi, lai slapjā laikā viņi neņem skaidu no aploces iekšā un pēctam neskrāpē aploci. Jo tā var ļoti ātri aploces nobeigt.
Promax ir labi, bet ja brauc intensīvi pa dubļiem, tad tomēr pārāk maz turās, man pa vienu dienu jauni kluči Siguldā pa dubļu nobraucienu kur diezgan intensīvi vajadzēja bremzēt noēdās tā, ka bija jāmaina ( protams dilst jebkuras bremzes).
ja brauc vairāk pa pilsētu, tad Promax ir tāds kā zelta vidusceļš starp cenu un kvalitāti ( ilgmūžību).
īsti nepatika, ka dubļainu aploku tomēr slikti attīra, kā rezultātā slikti bremzējās ( līdzīgi arī ziemā pa sniegiem).
No tāda viedokļa tie Ritchey labāki!
leģendārie trīskrāsu kluči sevišķi leģendāri ir kārtridžu versijā:

nopērc vienreiz tādus par 5-6 Ls (kā kurā veikalā), pēc tam pērc tik atsevišķi gumijas par 2-3 Ls (kā kurā veikalā).
shimano ne-kārtridžu kluči šiem līdzi netur, tomēr ir ciešami, katrā ziņā daudz labāki un ilgmūžīgāki par lētajiem bezvārda melnajiem klučiem, kuri maksā ap 1.5-2 Ls un daži ir izcili štruntīgi.
Labvakar,
Kur lai ieģādājas +/- ciešamus bremžu klučus

Zinu ka CX velosipēdiem šādus klučus vajag, tāpēc terētiski katrā velo bodē tādiem vajdzētu būt praktiski ir tikai “pīrādziņš” :)
Paldies par ieteikumiem jau iepriekš!