UST aploces + kameru riepas + šķidrums + ???

Vai šāds apvienojums der vai arī vajadzīgas tubeless riepas uz UST aplocēm?
Vai uz UST aplocēm var likt parastās riepas un kameras?
Man pilnīgi neincē bezkameru riepu svars, tapēc vairāk interesētu uzlikt kameru riepas un ieliet iekšā kādu nebūt sealantu
Paldies!

Es pats arī tieši šo jautājumu gribēju pajautāt un veidot savu topiku. Cik man zināms, tad UST riepām vienkārši ir masīvākas sānu sieniņas. Bet no otras puses, neplānoju braukt ar 2 atmosfēru spiedienu. Tā gan esot UST priekšrocība, kameru versija ar tādu tiktu pārsista. Teorētiski domāju, ja pumpētu normāli 3-3.5, tad riepas deformācija liela nebūtu un gaisu vajadzētu turēt.

Šajā pat vietā ir jautājums, tad kapēc vajag bezkameru risinājumus (Stans Notubes utml) plus parastās riepas, varbūt var bezkameru aplokus un parastās riepas?

Tos visus bezkameru risinaajumus vajag razhotaajiem, lai visi apkaart ceptos, ka tas ir kruta, un nestu naudu uz vinju kantoriem. Latvijā toch no tādām riepām jēgas nav nekādas. Ja tev pirms gonkas vajag nomainiit riepas, tad tās izmaksas ir vizmaz pāris ne leetaako kameru vērtas + risks to indiigo shluru “iepilinaat” sev acīs. Un tā pat nav garantijas ka neizlaidīs gaisu un ja izlaidiis braucot, tad taas riepas nomonteet ar rokaam un iebaazt tur kameru ir chakars nenormaalais.

Pēc ziemas sniegiem uzliekam labu priekšējo riepu un braucam visu vasaru/rudeni dziedādami. Aizmugurējo gan var pamainīt atkarībā no tā vai dubļi vai kalni vai līdzenāks. No tā izriet, ka notubes lietojas tikai priekšā - aizmugurē kamerniece. Nu uz nopietniem akmeņu sačiem pret pārsišanām var papūlēties uzlikt arī aizmugurē notubes.
Tas tā no personīgās pieredzes ar kameru aplokiem, riepām un “indīgiem” šķidrumiem…

Neesmu spēlējis, bet ir viedoklis - īstajām bezkameru riepām tak tās maliņas ir speciālas, lai turētos pie bezkameru aploka un nelaistu gaisu ārā. Parasta riepa neturēs gaisu pat bezkameru aplokā, jo nav tam domāta - tāpēc ir notubes šķidrumi, kas aizlīmē tās mikro spraudziņas. Bet ja lieto notubes un parastās riepas, tad kāpēc vajag bezkameru aplokus?

Visā šajā lietā ir dažas pamatproblēmas kuras jāņem vērā. Kameru riepas (atšķirībā no Tubeless) ir ar dažādiem iekšējiem diametriem, jo nav būtiskas nepieciešamības, lai riepa piegulētu blīvi parastam aplokam (ne reti malas ir nelīdzenas). Šī apstākļa dēļ NoTubes vai NoFlat izmanto biezas gumijas lentu kura aizblīvē iespējamo spraugu starp aploku un riepu (šķidrums šādu spraugu noblīvēt nespēj, tas aiztaisa tikai mikro noplūdes vietas). Uz UST būtu jāpiemeklē riepas kuras max blīvi pieguļ aplokam, un tad tas kopā ar šķidrumu darbotos. Taču cerēt ka varētu likt visas riepas pēc kārtas nevar. Sevišķi slikti pieguļ lētās riepas ar “drāts” malu.

pats atbildesu uz sevis uzdoto jautajumu - tagad jau varu teikt pec pieredzes, sorit no rita manas rokas bija pliki ripuli Mavic Crossmax SLR UST ready, bet kardinajums ar tiem vizinaties jau sorit bija tik liels, ka es nolemu norisket un uz jaunajiem diskiem uzliku vecas sezonu brauktas RR riepas, seit mirklis pateicibai Trek servisa calim kurs loti operativi uzlika rotorus, kaseti un apava diskus ar apaviem! Un teiksu ta - 35km Baltas kapas ir aiz muguras un viss ir vislabakaja kartiba. Spiediens nav mainijies, skidrums ar netek un pagaidam izskatas, ka pie sadas kombinacijas ari turesos, jo tubeless riepu svars ~1/2kg man ir stipri par augstu!

Kāda ir situācija ar bezkameru riepām, kad tiek braukts ar mazu spiedienu? Vai nepastāv iespēja, ka pēkšņi kādā sānu slodzē sekundes daļas laikā mala atvērsies, un būs pavisam mīkstais?

Ja spiediens ir zem 2 atm, tad pastāv ļoti liela varbūtība nomaukt riepu (man tā ir gadījies).