Sveiki!
Tātad lieta sekojoša ka nesen iegādājos jaunu veluku ar Tubeless riepām un tākā tā man ir pirma saskare ar šīm riepām tad varbūt kāds varētu paskaidrot kā īsti var uzpumpēt tās tubeless? Meklēju google un cik nopratu viena iespēja ir pielietot kkadu sealantu vai ziepju ūdeni un tad pūst co2…Vārdu sakot nav skaidrība nekāda :)
Visas riepas pumpējas ar parastu velo pumpi, gaisu. Droši vien ir sporta (tievais) ventīlis. Tad tev jānopērk velo pumpis vai arī pāreja un jāpumpē ar auto pumpi. Un šaubos vai tu esi nopircis ričuku bez kamerām. Parsti ir tikai opcija lietot bez kamerām.
Es domāju, ka autors domāja kā piepumpēt tukšu riepu, t.i. kad malas nav klāt pie bortiem? Visvieglāk to ir izdarīt ar kompresoru, kaut gan pats arī emu mocījies pat ar kompresoru.
Ja runa ir par to, tad vienmēr lietoju ziepjūdeni (kādreiz pirku Michelin tubless repare kit pa 5Ls, ZZK, kur bija speciāls baloniņš ar tādu kā ziepjūdeni. Kad tas beidzās, uztaisīju savu). Ne katram ir pieejams kompresors, bet normālam pumpim jābūt. Uzmontē riepu, rūpīgi apsmidzina riepas malas pie aploces. Jābūt arī speciālai aploces lentai un ventīļiem, protams. Tad pumpē līdz kādām ~5atm., kamēr riepa ieņem savu vietu. To var pārbaudīt paskatot riepas maliņu tieši gar aploci. Tai visur jābūt vienādai. Sākumā jāpumpē diezgan strauji, tajā brīdī riepai jābūt jau diezgan līdzeni uzliktai, lai gaiss nekur strauji neizplūstu. Var arī pakarināt kautkur. Parasti beigās ir tāds kā paukšķis, nevajag no tā nobīties, tas ir normāli.
Jā, un ir 2 veidu tubless riepas. 1. Lietojamas vienkārši bez kameras. 2. Tādas, kuras lieto ar kopā šķidrumu.
Vispār tiem, kas to nav nekad darījuši, pietiekami piņķerīgs process :)
Nu man ir Maxxis High Roller ja tas kko izsaka… Un par to ziepjūdeni - kā vinju taisīt kaadas proporcijās un vai var izmantot arī trauku mazgājamo līdzekli ziepju vietā vai tas ir pilnīgi vienalga un vispār priekshkam riepu vajag apsmidzināt ar vinju? tb lai gaiss neiet laukā?
Liela dala auto riepu ari ir tubeless. Riepu remonta kantoriem ir tads liels trauks ar kautkadu ziepgabalu ieksa. montejot riepu ar to apsmere riepas malas. Varbut tas der ari velo, noteikti bus letaks par Michelin superduper ziepudeni.
Auto riepu malas apsmērē tādēļ, lai vieglāk uzmontēt!
Lai process padotos vieglāk:
- vispirms Tubless riepā ieliek kameru, piepumpē, riepa ieguļas savā vietā.
- izņem kameru pa vienu malu (akurāti tā lai otra neizlec ārā no savas vietas.
- ieziepē riepas malu ar solidolu.
- uzmontē riepu un piepumpē.
p.s.
Piekrītu Atim proces tiešām ķimperīgs. Vairākas reizes liekot Tubless tiešām pārņem doma… “kas nekaišs braukt ar kamerām, un es te čakarējos” :)
p.s.s.
Pēc savas sāpīgās pieredzes Tubless sistēmās neiesaku mazāku spiedienu par ~2,2 atm. (gadījās vienā asā ātrā līkumā palikt bez priekšējā rata gaisa)
Solidolu gan nevajag. Saēd ar laiku gumiju.- ziepītes ar mitru otiņu.
Ziepjūdens domāts tikai vieglākai montāžai. Gaisa neizplūšanu nodrošina pati riepa/aploce, vai arī šķidrums riepā, ja tāds ir paredzēts.
Tam Michelinam ir tāds mazs baloniņš, aerosoliņš. Ļoti ērts lietošanā.
Šitāds te: http://www.actionsports.de/Accessories/Patch-Kits/Michelin-Stop-Co-Tubeless-Repair-Kit::9255.html
Un ziepjūdeni uztaisīt arī nav tik sarežģīti. Nav nekādas speciālas proporcijas vai līdzekļi, tā tīri uz izjūtu.
p.s. ja piešaujās, tad neliekas nemaz tik traki sarešģīti :) Vienīgais mani tā arī nav pārņēmusi pārliecība un ticība šīs te štelles drošumam un ilgtspējai trasē. Šķiet, ka kautkādā veidā vienmēr biežāk pārduras tubeless, salīdzinot ar kameru.
Tapec lietojam tubular riepas, montaza viegla, gaiss turas, un svars ka tubeless. :)
Problema tikai ta, ka nav daudz ratu, kuriem var likt tubular MTB riepas.
Jautājums spečukiem ! Vai tās Tubless riepas var lietot ar kameru ? Pats neapskatoties nopirku Maxxis Tublesu, bet negribas ķēpoties ar tām aploces lentām un ventīļiem, arī kompresora mājās nav.
Protams, ka var. Bet ņem vērā, ka tā riepa pati par sevi ir smaga. Un ja vēl ieliksi kameru, būs vēl smagāka.
Protams, ka var. Bet ņem vērā, ka tā riepa pati par sevi ir smaga. Un ja vēl ieliksi kameru, būs vēl smagāka.[/quote]
Paldies. Tā kā necīnos par pjedestālu, tad daži grami mani nebaida :)