Tubeless ready vs Tubeless

Par tik cik nākamajā sezonā mans jaunais censonis sāks braukt lielajās trasēs, tad sadūros ar šādu problēmu. Spēka daudz, iemīt var dūšigi, tikai svara par maz un ar cietāk piepūstām riepām saķere ļoti cieš, jo nav tā svara kurš piespiestu pie zemes. Nolaižot spiedienu pastiprinās risks pārsist kameru un tādēļ nolēmu uz nākamo sezonu pagādāt bezkameru ratus. Patreiz puika brauc ar tubeless ready riepām(ar kameru,jo rati nav piemēroti) un te nu rodas jautājums, vai uz 35kg svaru ir nepieciešamas tubeless? Cik saprotu, tad viņas ir drošākas, bet arī krietni smagākas un uz 35kg ķermeņa svaru riteņa svars ir diezgan nozīmīgs faktors. Padalaties lūdzu pieredzē.

viss atkarīgs no riepas. esmu braucis ar RacingRalph un RoketRon EVO versijām bez kamerām - RaRa nebija problēmu, RoRo ik pa laikam vērās vaļā kāda pora sānos, bet nevienā gonkā neesmu palicis ar mīksto. ar Conti riepām ir švakāk - Supersonic nemaz neesmu mēģinājis, bet pat Protection versijai bija problēmas ar poru aiztaisīšanos. LOOKam ir sava recepte, kā pret to cīnīties, bet tā kā pats vēl neesmu izmēģinājis, neko neieteikšu. no Schwalbēm kā kompromisa variantu varu ieteikt SnakeSkin vai DoubleDeffence riepu versijas, jo tām ir stiprinātas malas un noteikti būs mazāk problēmas, braucot bez kamerām. svars šiem modeļiem arī būs tikai 50-100g lielāks nekā EVO versijai. ja godīgi, tad LV apstākļos neredzu nekādu jēgu īstai Tubeless riepai, jo segums trases segums mūsu gonkās ir salīdzinoši maigs un pilnīgi pietiek ar tubeless ready riepām.
skaidrs, ka dzenoties pēc svara, ir jāsaprot tas, ka vieglāka riepa būs arī plānaka un attiecīgi arī nedrošāka. te pašam ir jāpieņem lēmumu, uz kādu risku ir gatavs iet. palasi, ko Schwalbe raksta par savām FureousFred riepām :)

Ja svars mazs, tad jau riepu pārsist arī nebūs tik viegli, un droši var spiedienu samazināt.

Tā kā starpsezonā prāts nemierīgs un gribās ko pamainīt, pamēģināt ko jaunu, tad pašlaik domāju iemēģināt tubeless.

Ja pareizi sapratu, tad principā starpība starp TLR un TL riepām ir to drošum un tas ka tās it kā varētu lietot bez šķidruma, lai arī tāpat iesaka arī tām to izmantot. Bet drošuma deļ tiek ziedots riepu svars. Ja TLR ~0,5-0,6, tad TL >0,7.

Vai ir vēl kas? Kādos gadījumos pietiek ar TLR un kad vajag tomēr skatīties uz TL? Vai izvēli ietekmē arī braucēja dzīvsvars?

svars arī ietekmē. Īstu TL riepu var laist ar diezgan mazu spiedienu. Ar plāno TLR apsitīsi aploku, pārgriezīsi un t.t.
TL priekšrocība zems spiediens. 24h gonkā līkumā biju pazaudējis gaisu, braucu ar ~1.0 atm ~3 apļus (20km) un nekādu problēmu.

Nu re, sezona ir turpat vai beigusies. Mana izvēle tomēr bija tubeless r un jāsaka, ka nenožēloju. Pumpēju zem vienas atmosfēras uz 38 kg dzīvsvaru , nepārsita ne reizi, vienu reizi tikai pārdūra ar skārda gabalu un nācās riepu mainīt uz jaunu. Atmaksājas 100%. Baložos ,Trekā kopvērtējumā pirmais. Pizikā pagaidām arī.

Uh, atklāji uzvaras noslēpumu… !!1

Es domāju, lai uzvarētu vajag 4 atmosfēras, lai labāk ripo.

Heh…

es gan domāju, ka key elements ir 38kg…

[quote=shim65]Es domāju, lai uzvarētu vajag 4 atmosfēras, lai labāk ripo.

Heh…[/quote]

Bulšits. Ja vien tu nebrauc šoseju, bet ja reiz tikai 4 atmosfēras, tad diez vai.

[quote=Eduards][quote=shim65]Es domāju, lai uzvarētu vajag 4 atmosfēras, lai labāk ripo.

Heh…[/quote]

Bulšits. Ja vien tu nebrauc šoseju, bet ja reiz tikai 4 atmosfēras, tad diez vai.[/quote]

Man likās, ka visi labie braucēji izmanto gludākas, un piepumpētākas riepas, lai ir laba rites pretestība, bet līkumos, jau savākties mācēs… :)

Visa sāls ir saķerē ;-)

Bet kāpēc, tāpat visi brauc (brauca) ar FF? :D

Tāpēc, ka FF arī saķere ir ļoti ok :-P

Tāpēc, ka FF ir vieglāki, bet uz saviem 75kg es tomēr lieku RR un pumpēju 2.2-2,8.
Un neesmu starp top 10 braucējiem atšķirībā no puikas …

Bet kāpēc, tāpat visi brauc (brauca) ar FF? :D[/quote]

Kā Tu to domā - visi brauc ar FF ?
Es ar tādu nekad neesmu braucis !
Kas tas vispār ir FF ? :) :)

Bet kāpēc, tāpat visi brauc (brauca) ar FF? :D[/quote]

Kā Tu to domā - visi brauc ar FF ?
Es ar tādu nekad neesmu braucis !
Kas tas vispār ir FF ? :) :)[/quote]

FF saīsinājums no Schwalbe Furious Fred riepām : http://www.schwalbetires.com/bike_tires/off-road_tires/furious_fred
Šo saīsinājumu forumā lieto ļoti bieži.

FF riepas pa šo sezonu sadūru trīs reizes ar visām kamerām kaut arī tām ir pretduršnas aizsardzība,bet tā riepas man patika!Varbūt tās naglas pašas mani atrod:)))

Šogad 9000km, visādas riepas, bet bez prokoliem. Vienreiz tikai lētā kamera sevi nodeva vienā vietā.

Es laikam izvairos no naglām?

[quote=shim65]Šogad 9000km, visādas riepas, bet bez prokoliem. Vienreiz tikai lētā kamera sevi nodeva vienā vietā.

Es laikam izvairos no naglām?[/quote]

Es, tavā vietā, kārtīgi 3x nospļautos.