Šogad pirmo sezonu esmu pārgājis uz trubenēm. Varbūt kāds var padalīties tehniskos sīkumos, ka veic nomaiņu. Kādu līmi vislabāk izmantot, vai disks pirms līmēšanas jāapstrādā. Kas vēl jāņem vērā, lai riepa nebūtu uzlikta kļūdaini?
1.Vispirms noņem veco riepu.
2.Notīri diska aploci.
3.Pamēģini uzlikt jauno triepu- sāc ar venītli tā lai ventīļa caurums būtu uz agšu, ieliec ventīli un ar abām rokām vienmērīgi stiep riepu uz leju līdz tā pilnīgi uzliekas uz aploces (daudzām jaunām riepām tagad nāk līdzi zīmējums, kā to darīt).
4.Uzpumpē riepu un uztaisno to tā, lai riepa nemestu un būtu uz aploces uzlikusies taisni.
5.Nolaid gaisi un apgrieztā secībā noņem riepu.
6.Līmi mūsu laikos lieto reti. Parasti tam izmanto speciālu līmlentu, piemēram, Tufo, vai kādu citu. Uzliec šo līmlentu (instrukcija, kā to uzlikt, ir uz kastītes).
7. Uzliekc, uztaisno un uzpumpē rietu tā kā es to aprakstīju punktos 3-4.
Veiksmi darbā :) Ja neesi drošs, ka spēsi to izdarīt, aizej pie velomehāniķa.
[quote=pumpido]1.Vispirms noņem veco riepu.
2.Notīri diska aploci.
3.Pamēģini uzlikt jauno triepu- sāc ar venītli tā lai ventīļa caurums būtu uz agšu, ieliec ventīli un ar abām rokām vienmērīgi stiep riepu uz leju līdz tā pilnīgi uzliekas uz aploces (daudzām jaunām riepām tagad nāk līdzi zīmējums, kā to darīt).
4.Uzpumpē riepu un uztaisno to tā, lai riepa nemestu un būtu uz aploces uzlikusies taisni.
5.Nolaid gaisi un apgrieztā secībā noņem riepu.
6.Līmi mūsu laikos lieto reti. Parasti tam izmanto speciālu līmlentu, piemēram, Tufo, vai kādu citu. Uzliec šo līmlentu (instrukcija, kā to uzlikt, ir uz kastītes).
7. Uzliekc, uztaisno un uzpumpē rietu tā kā es to aprakstīju punktos 3-4.
Veiksmi darbā :) Ja neesi drošs, ka spēsi to izdarīt, aizej pie velomehāniķa.[/quote]
3.Pamēģini uzlikt jauno triepu- sāc ar venītli tā lai ventīļa caurums būtu uz agšu, ieliec ventīli un ar abām rokām vienmērīgi stiep riepu uz leju līdz tā pilnīgi uzliekas uz aploces (daudzām jaunām riepām tagad nāk līdzi zīmējums, kā to darīt).Pirms sāc riepu stiept uz aploka nedaudz iepūt gaisu.
4.Uzpumpē riepu(vismaz 7-8bar lai iestiepjas)un uztaisno to tā, lai riepa nemestu un būtu uz aploces uzlikusies taisni.