Trošu garums

Vai iegādājoties jaunas bremžu vai slēdžu troses to garumi mēdz atšķirties?
Man te vienam nestandarta velosipēdam ir vajadzīgas ļoti garas troses, tādēļ jautāju.

Cik ir liktas, jaunas troses parasti bija krietni garas, daudz nācās nošķērēt.

Jā, parasti tā ir, ka daudz jānošķērē. Bet kā jau rakstīju- šis ir nestandarta gadījums. Tā pa ātro pamērot izskatās, ka būs par īsu. Varbūt garumi var atšķirties atkarībā no ražotāja? Tikko iedomājos- tandēmiem jau arī droši vien vajag garas troses…

vieglāk ir nomērīt, cik garas vajag un tad meklēt. Apzīmējums “ļoti garas” neko neizsaka.

Khm, man liidziiga probleema - vajag troses prieksh tandeema, taatad konkreeti garas, bet vot probleema, kur dabuut.
x-sports, kuraa pirku tandeemu, taa arii atshuva mani taa taalaak…

parasti troses nāk 180-200 mm garas.

vienas nulles pietrūkst :)

jagwire pārslēdzēju trosēm standarta garums ir 2100mm

shimano standarta garums, ja ticēt gūglei (slinkums rakties pa shimano lapu, pie rokas nevienas shimano troses arī nav),
ir 2000mm

iespējams, ka garākā latvijā nopērkamā pārslēdzēju trose ir šajā jagwire šosejas komplektā ietilpstošā - 2300mm
http://www.veloveikals.lv/?sadala=4&prece=473
ražotāja info:
http://www.jagwireusa.com/index.php/products/road/469 (pirmajā tabulā otrā no apakšas, RCK004)

bļin, patiešām pietrūkst.
gan jau ka tandēmiem pa bargu naudu var pasūtīt speciālas troses. tām būtu jābūt resnākām pēc idejas, tāpat arī apvalkiem būtu jābūt speciāliem.
tikai mans pieņēmums, protams, ar tandēmiem līdz šim praktiski 0 saskare bijusi.

tas pats jagwire ražo arī trīs un pat četrus ar asti metrus garas troses, tik latvijā neviens viņas netirgo

tandēmiem troses kā troses, kāpēc gan viņēm būtu resnākām jābūt, ātrumus taču pārslēdz ar tādu pašu spēku kā viena braucēja velosipēdiem

Cik nu man ar tandeemiem ir bijusi dariishana, tad viss vinjiem vien taa pat kaa parastiem baikiem ir, tik tas siikums ka troses garaakas ir. Sliktaakajaa gadijumaa buus jaapaarliek paarsleedzeeji uz aizmugureejo stuuri…

darba dalīšana - vienam stūrēt, otram slēgties :)
lai vēl jautrāk braukt, varētu arī bremzes sadalīt - vienu vienam, otru otram :))

vispaar jau labiem brauceejiem arii taada sadaliishana netrauceetu braukt…

Izmērīju- slēdzim vajag trosi ar garumu 2300mm. Ja baigi iespringtu, varbūt varētu iekļauties 2200mm.
Labprāt iegādātos šāda garuma trosi.

[quote=blieztunmaukt]
tandēmiem troses kā troses, kāpēc gan viņēm būtu resnākām jābūt, ātrumus taču pārslēdz ar tādu pašu spēku kā viena braucēja velosipēdiem[/quote]

a tāpēc ka garākai trosei vairāk būs jūtama elastība.
īpaši būtiski tas būs v-bremzēm, kurām tomēr ir jābremzē uz pusi lielāks svars.
no otras puses- tandēmam likt v- bremzes laikam nav tā labākā ideja.

Tandeemam aizmuguree no v-breikiem (un vispaar no bremzeem aizmuguree…) dizji lielas jeegas nav, jo svars ir diezgan liels (tandeems + 1.brauceejs + 2. brauceejs + velosomas kopaa ir ap 250Kg), tieshi taadeelj upgreidoju priekshu uz izturiigaaku dakshu un DB ar 203mm rotoru, bet arii to domaaju tomeer nomainiit uz Maguras 210mm rotoru… iisaak sakot - tandeemam vieniigi no prieksheejaam bremzeem ir juutama jeega, bet taadeelj arii taas vajag niknas.

Nu var jau arī izlīdzēties un pirkt “Ne velo troses” var taču nopirkt kādos skrūvju veikalos vai tamlīdzīgos. Tās tač uz metriem var nopirkt tik garu cik vajag. Nāksies nedaudz pačakarēties ar galu piedabūšanu klāt, bet sacensību ričukam gan tas noteikti neiet cauri…