Ja žēl naudas dārgām trošu knaiblēm, var iegādāties šādu rokdarbu urbjmašīnu ar zāģēšanas, frēzēšanas u.c. uzgaļiem
Kasetes slīpēšanai gan jaudas būs par maz (neesmu mēģinājis), bet noderēs kokam, plastmasai, plānam metālam.
Knaibles pirku Depo pa 3Ls ar astīti. Tās mazākās no sarkanajām. Nekādas vainas. Un nav arī tā, ka viņas ir ko vienreiz nokniebt. Esmu jau diezgan daudz ar viņām pastrādājis. Tā, ka mīts par dārgām trošu knaiblēm ir nepaties.
šāda urbjmašīna (minimāli lietojama) maksās 1.5x vairāk, nekā ParkTool vai Pedros trošu knaibles, un 8-10x vairāk, nekā trošu knaibles no būvniecības veikala, kuras ir perfekti lietojamas pašmāju remontdarbnīcā un atšķiras tikai ar to, ka nav velopasaulē atzītais brends virsū uzzīmēts.
P.S. Kasetes slīpēšanai jaudas vairāk nekā pietiek! Drīzāk ir jāskatās, lai lieko nenoslīpēt!
Fleksis nav ekoloģisks jo tērē elektrību un taisa troksni (biedē putnus zvērus) :D
Bet nogriež vislabāk…
Pats lietoju knaibles lielās parastās, lai nokniebtu uz pusēm, tad jānokniebj saņurcītā maliņa un tad vīli parasto, lai nolīdzinātu kniebumu taisni un bez asām kantēm.
P.S. Kasetes slīpēšanai tur neviens uzgalis tev nederēs. Vajag stacionāro ripu.
P.P.S. Kādus tik sūdus neizdomā ko iesmērēt cilvēkiem, lai šie mēneša laikā aplaužas izdomā kārtīgi ko tieši viņiem vajag un tad nopērk normālu iekārtu.
Nu nezinu kas jums tās par “knaiblēm parastajām” pēc kuru darbības paliek saņurcītas maliņas kas jāvīlē… Iepriekš trošu apvalkus griezu kā reiz ar dremeli un dimanta ripu, bet jāsaka, ka ar jauniepirktajām “labajām knaiblēm” apvalks tiek nokniebts perfekti… ne viena, ne otra puse nav jāvīlē :) Un nē - tās knaibles nebija baisi dārgas… ;)
Man kniebj visu taisnu ar lētajām knaiblēm. Esmu arī pēc tam pievīlējis, bet nekādas atšķirības pa manam nav - nedz vizuālas, nedz sajūtmas pārslēdzoties.
Pats kniebju ar elektriķu vadu knaiblēm. Troses līdz 5mm mierīgi bez problēmam kniebj. Flekšveidīgie instrumenti ir galējais variants, kad nekā cita nav pa rokai.
Nokniebju ar parastām knaiblēm (2…3Ls) pa diametru, takā knaiblēm biezs asmens viņas mazliet saspiež apvalku - tāpēc pēc tam pie maliņas (pa rādiusu) nokniebju samīcīto daļu. Pēc tam noslīpēju plakanu ar urbī liekamu abrazīvu uzgali (~1Ls). Beigās ar uzkarsētu naglas galu atjaunoju centru un ar papīra nazīti notīru izsmērēto plastmasu:
Var jau paņemt uz veikalu kādu trose gabalu un notestēt (pa kluso :)) cik labi konkrētās knaibles kož. Man saimniecība ir lielas smukas (spīdīgas) knaibles ar koši dzelteniem rokturiem, bet nokniebt ar viņa var labākajā gadījumā kapara vadu. Tajā pašā laikā 10 gadus vecas mazas un pēc skata necilas knaiblītes perfekti tiek galā ar visām trosēm. Visu izšķir izmantotais metāls.