troses un apvalki pie -17 un zemāk

Sveiki! šodien no rīta izbraucot pamanīju, ka man iesalusi pārslēdzēju trsīte, v-brake trsītes arī ķērās klāt, bet tomēr kustējās. Vakar vakarā biju mazgājis riteni, tad viņš man kādas 5 stundas žuva un pēctam saļļoju ar Synlub ( zaļo) visas trosītes. bet tik un tā tiklīdz izgāju ārā, tā viņas pieķērās apvalkiem un visu ceļu nobraucu, kā ar singlespeed, jo ātrumus varēju pārslēgt tikai uz lielāku pārnesumu, bet atpakaļ pārslēdzēja atspere nespēja pavilt trosīti.
Jautājums: Kādas trosītes jūs izmantojat un ar kādiem līdzekļiem apstrādajat, lai viss strādātu normāli.

Pārslēdzēju trosītes man ir orģinālas kas nāk līdzi ALIVIO šifteriem, bet bremžu ir tādas dārgākas ( bet ne XT/XTR).
Apvalciņi man arī nav no lētākajiem, bet arī nav dārgie.

Ja jau mazgāji velo, tad visticamāk, ka apvalciņā bija palicis ūdens, jo to no apvalka dabūt ārā varētu būt pagrūti. Pārslēdzēju trosītēm apvalkus iegādājos Trek veikalā, un bremzēm ir kaut kādi shimano apvalki. Līdz šim nekas nav iesalis, tiesa ja ir stipri zem -10 grādiem pēc Celsija, ar velo nebraucu.

man problēmu līdz šim nebija arīpie -15 grādiem, bet šodien uzradās.
P.S. Riteni mazgāju katru vakaru ( lai sālim mazāka ietekme uz alumīnija deteļām, jo savu LX pārslēdzēju negrbāts mainīt sāls dēļ.).

Visdrīzāk ka ūdens kas tika apvalciņos sasala. Pašam gan nekad vēl nav trosītes piesalušas. Bet lai visādi dranķi mazāk saietu, man aizmugurējā pārslēdzēja trosītes apvalks tagad ir vienā gabalā no rāmja augšējās trubas līdz slēdzim. Slēdzās tikpat labi, bet netīrumiem mazāka iespēja iekļūt. Un mazgājot ūdens arī netiek iekšā.

Vai tam nepieciešams speciali parveidot trosīsu stiprinajumus, jo kad es biju ludzis, lai man apvalcinus uzliek visā garuma, tad teca, ka tas nēesot iespējams :(

Izlaid divus stiprinājumus, kuru vietā apvalciņu ar vadu savilcēju piestiprini pie rāmja.

Tieši tā!

Sāls mazgāšana katru vakaru ir laba lieta, bet manuprāt tas nav tik nepieciešams, jo reāli, vienīgā detaļa, kura ir nežēlīgi pakļauta sāls ietekmei ir pārslēdzējs. To var atrisināt atrodot kādu lētāku pārslēdzēju ziemai. (Piemēram es braukāju ar deore, bet ziemai ir alivio). Un nekas slikts tavam velo nenotiks, ja pažāvēsi svarīgākās vietas ar fēnu…

Ritens jāmazga ari kautai tikai tadeļ, lai vinš izskatitos cilvecīgi, jo ja katru dienu tiek braukts pa Rigas ielam kur pilns ar sāls-dubļu-sniega maisījumu, tad ramis, aploki, spieķi un zobrati ir vienkarsi briesmigi. Iedomājies sevi vina vietā - Tevi izmica pa tadu maisijumu un liedz edeļu mazgaties, tav jau otrajā dienā bus ada nolobijusies, turklat tu justos laimigs, ja butu miris!

Kādreis šito risināju, saliekot visas troses un apvalkus pa sauso. Tikai šimano apvalciņi neder, jo tur no fabrikas jau iekšā ir baltais zieķis.

Ja kaads grib papeetiit siikaak - var uztaisiit eksperimentu - panjemt mazus traucinjus, katraa pa kaadam ziekjim vai eljljai, un izlikt uz nakti aaraa uz palodzes, un tad no riita paskatiities, kas tur buus sasalis. :D

Nevarētu trosītes ieeļļot ar mašīnas bremžu šķidrumu.Tas nesasaļ un nesabiezē.

… un arī smuki noēd visu krāsu vietās, kur trāpa!

nau jau jāgāž bezjēgā tā eļļa un viss liekais jānoslauka

visu lieko ir ljoti ljoti gruuti noslauciit! Arii kad uz aci izskataas ka ir noslauciits, kautkas var palikt, un kraasa tad chau…

Var jau tikai trosītes noslaucīt ar lupatiņu kas samitrināta bremžu šķidruma.

Var jau pilnība noņemt trosīti no velo un saeļļot

Es paklausiju te ieprieksējiem komentiem par pilno troses apvalku, izskatās nedaudz jancigi, bet braukt var, vienžēl ka istais salas pazuda, tad varetu ari realitatē notestet. Kā ari žeļ ka nedabuju apvalku ar teflona parklajumu, jo trosite ir tagad XTR ( atļāvos nelielu greznibu kā saka)

Lai iesalst ūdens, nevajag jau -20. Kā skolā māca, jābūt temperatūrai zem 0C. Tālāk viss ir atkarīgs no tā, vai ir tur iekšā ūdens. Kamēr apvalks jauns un neviens neiedomājās to mazgāt, pieņemu, ka ūdens nebūs!

bet ari ar veco apvalku un trositi ari pec mazgasanas līdz -15 gradiem man nebija problemu, bet aizvakar kad bija vel zemāk trosīte vairs nekustejās. Kautkas tur tomer ir atkarīgs no temperatūras.