Gribu aicināt uz diskusiju par treniņiem nesezonā.
Saprotu, ka dažāda līmeņa braucēji trenējas dažādi, tāpēc jāsaka, ka mani interesē kā to dara SPORTA klases braucēji (pēc Latvijas Unibankas maratonu klasif.).
Trenēties varu tikai un vienīgi amatieru līmenī, jo 5-6 dienas nedēļā ir jāstrādā.
Ļoti gribas ieklausīties viedokļos ko sniegs dažādu līmeņu sportisti, jo augstākminētā limeņa braucēju sagatavotība diezgan stipri atšķiras.
Pagājušoziem gāju 2X nedēlļā uz BB, tātad 2 x pa 1H. Tas izrādījās krietni par maz, jo uz Smiltenes posmu, kad šā gada odometrs sāka skaitīt trešo tukstoti, beidzot parādījās normāli “hodi”(tuvu 900 punktiem). Pirms tam rāva krampji. Domāju, ja 2000 km (protams jo vairāk, jolabāk) ir uz sezonas sākumu, tad sākoties sacensībām, vajadzētu būt spējīgam, braukt 800< punktu robežās. Tā gan nav recepte, bet attiecas uz mani personīgi. Jo jāņem vērā, katra funkcionālā fiziskā sagatavotība, velo pārvaldīšanas tehnika, pedalēšana u.c. faktori.
Manuprāt lielisks līdzeklis ziemas apstākļos ir rullis(vienīgi riepas jāuzliek gludākas), jo :
- tu brauc uz sava velosipēda;
- trenē līdzsvaru un pareizu pedalēšanas tehniku (pilnu ciklu);
- slodze ir ne pa jokam (pie ātruma 40 km/h izturēt 1/2 jau ie varoņdarbs.
Vienīgi nezinu, kur šādus ruļļus var dabūt. I-netā esmu redzējis, bet ne Latvijā.
Man ir plāns rulli uztaisīt pašam, jo esošie mani neapmierina dēļ tā ka paši ruļļi ir pārāk mazi pēc diametra. Šosejas velosipēdam tas der, riepas ir gludas un cietas, taču baikam uz esošiem ruļļiem slodze sanāk pārāk liela. 8)
Te būs neliels ieskats treniņu metodēs: http://www.mtb-marathon.co.uk/training/15.php
interval trenini nesezona nav ta pareizaka izvele, tos varetu sakt ieklaut trenin programma ta ap februara beigam un tad sakt dzit pulsu lidz 90-95%. bet lidz tam braukt bazes treninu garas distances, nu vismaz 90min, pulss ap 65-70% no max.
VELOSEZONA STRAUJI TUVOJAS BEIGĀM. Noteikti Jums radies jautājums.
KĀ PLĀNOJAT SAGLABĀT FIZISKO FORMU 2006/2007 ZIEMĀ, kas uz doto brīdi ir konkrēti uzdzīta un lielie MTB sači beigušies.
Interesē visi viedokļi -gan no sporta, gan no tautas klases braucējiem?
Pats plānoju iet 1x,2x nedeljā uz bodybike. Varbūt pie reizes varat ieteikt ,kur labāk?
Skriešana pa veloceliņu no Imantas uz Babīti-Priedaini!
a tas rullis netaisa lielu troksni?
Nezinu, vai būs pareizi, taču es izmantošu citu pieeju šai ziemā. Agrāk runāja, ka intervāli nesezonā nav pareizākā izvēle, taču arvien biežāk sāk parādīties arī pretēji, tā teikt, modernie viedokļi. 2x nedēļā intervāli uz sava ričuka trenažierī, brīvdienā izbrauciens sniegos, ja laika apstākļi atļaus.
P.S. Jautājums Ansim- kādas klases rezultāts 1.5/40/10 km triatlonā ir ar laiku 31/65/47 min? Interneta dienasgrāmatā lasīts, ne manējais :)
Es teiktu ka jaapiestraadaa pie skrieshanas ljoti. Un ka velo ir speeciigs. par peldeeshanu nemaaku nemaz teikt. bet nu jaa - jautaajums bija ansim :)
Ar MTB riepām protams taisīs. Tas ir tāpat, kā braucot pa asfaltu (gaudo). Viens pārītis normāli sliki un viss rullē, nu ne jau gluži bez skaņas.
Man patīk tas, ka krājas kilometrāža arī pa ziemu (par cik abi rati griežas, gluži ,kā īstenībā)
Distanču slēpošana (kad būs sniegs), skriešana, BB (reti). Vēl man ir plāniņš iemācīties ar rollerslēpēm pabraukt, bet skaidrs, ka ar riteni braukšu līdz pat pirmajiem sniegiem. Reizēm tādi sniegotie izbraucieni dod daudz prieka - iesaku katram pabraukt pa sasalušo liedagu un uztaisīt kādu kalnu treniņu/krosiņu pa sniegiem. Man šķiet, visu ziemu varētu braukt, ja vien nebūtu tā pretīgā dubļu/sāls žļurga uz ceļiem.
P.S. Jautājums Ansim- kādas klases rezultāts 1.5/40/10 km triatlonā ir ar laiku 31/65/47 min?
Ar šī rezultāta analīzi problēma tāda, ka nav pateikts, vai mix zonu laiki šajā rezutātā ir ierēķināti iekšā. Ja ir, tad kurš mix zonas laiks pie kuras disciplīnas? Ir varianti:) Tāpat nav norādīts, vai veloposms bija grupā.
Man uz mājas datora ir Olimpiskā triatlona sporta klases, varu paskatīties, kam atbilst 31+65+47=143 min = 2:23
Kasio pareizi saka, ka ritenis te izskatās vienīgais spēcīgais. Redzot, ka skriešana švaka, rodas aizdomas, ka ar riteni ir sēdēts grupā.
Vai kāds var iemest linku, kā tie ruļļi izskatās?
Tacx Rollertrack Roller
Tacx EcoTrack Roller
Trainer- Tacx Cycleforce Swing
a Eduard tu reiz gadiijumaa neteici, ka taadu iegaadaajies (un tev pat uz maajaam piegaadaaja)? Cik maksaaja?
Es atradu, ka Olimpiskajā distancē 2:25 ir I sp.kl. (SMK = 2:12). Tikai lieta tāda, ka šie normatīvi ir sarēķināti braukšanai ar velo razģelkā.
Ziema ir paredzēta ziemas sporta veidiem, tad to arī darīšu!
Braukšu ar slalomenēm un ir plāns paniekoties ar distancenēm.
A citādi kā vienmēr - regulāri (3x ned.) volejbola trenniņi :D
Nu ok, vēl, kā Grey teica, daži sniegoti veloizbraucieni priekam ;)
Ko speci saka, cik noderīga riteņgrauzējam būs peldēšana 1-2 reizes ned. pa 1,5-2 km brīvajā stilā, intensīvi, neapstājoties?
"Ko speci saka, cik noderīga riteņgrauzējam būs peldēšana "
Es šo jautājumu savulaik studēju.
Peldēšana atšķiras no pārējiem kustību veidiem ar to, ka ķermenis tur atrodas iegremdēts vidē, kuras cēlājspēks līdzsvaro smaguma spēku. Tātad skelets (it sevišķi mugura!) netiek slogots ar smaguma spēku. Peldot var lieliski uztrenēt elpošanu (reti kurš iedomājas, ka peldot uz krūtīm ieelpot ir grūtāk kā sausumā, jo ūdens pretspiediens neļauj brīvi palielināt plaušu tilpumu - peldēšanas grāmatās to uzsver!), arī muskulīšus, kustību koordināciju, sinhronizāciju, bet! - pavasarī, pārsēžoties uz velliša, iespējams, ka daudz kas sāpēs. It sevišķi muguras lejasdaļa. Iemesls augstāk minētais.
Ziemā distanču slēpošana ir sporta veids Nr.1.