Tātad ir ienākusies vēlme apgreidot savam velo pedāļus un ir neliels apjukums izvēlē.
Patreiz braucu ar Time Z pedāļiem un kā lielākais iemesls maiņai ir - svars.
Tad nu papētot tirgū piedāvāto esmu apstājies pie 3 variantiem, 2010. gada LOOK Quartz ar jauno atsperu tipu, kuram it kā vairs nav to nevēlamo izklipsēšanos, Time Roc TAC S un šimano xt. Svarā visvieglākie ir LOOK Quartz lai arī 2010. izpildījumā tie ir kļuvuši smagāki, savukārt lētākie no minētajiem ir XT pedāļi par kuriem bažas rada SPD sistēma. Un tad ir Time Roc ATAC S, kuri būtu kājai visierastākie, bet ir vissmagākie un dargākie no šiem 3…
Līdz šim braucot ar time pedāļiem man ir ļoti patikusi brīvība ko kājai dod šie pedāļi un nav tā samocīti taisno kāju sajūta par kādu ir rakstīts daudzos aprakstos par xt/xtr spd pedāaļiem.
Varbūt kāds šeit ir lietojis gan time/look/šimano pedāļus un var dot savu salīdzinošo vērtējumu? Negribētos it kā nopirkt spd pedāļus un īsi pēctam saprast ka tas nav īsti tas…
Mani Shimano M540 pedāļi pieļauj kājas sānu kustību kādu 10 grādu robežās. Ar to pilnīgi pietiek un nav samocīti taisnu kāju sajūtas :)
Citu veidu pedāļus neesmu lietojis.
SPD ne tik daudz rada bažas, cik gluži vienkārši ir neziņa. Lietoti no mtb klipšpedāļiem ir tikai Time, no SPD tikai šosejas DuraAce SPD kuri man personīgi man ne pārāk simpatizēja. Šodien atradu youtube video ar 2009/10 gada “jauno” LOOK quartz sistēmas “apskatu” un problēma ar nevēlamo izklisēšanos izskatās, nekur pa lielam nav pazudusi :(
Tas kas attur no Time pedāļu iegādes ir cenas/svara attiecība. Lai iegādātos ekvivalentas svara kategorijas time pedāļus ar xt/xtr shimano/look quartz - cena attiecībā pret šiem ir aptuveni x2 :( Šajā apstāklī arī tā dilemma rodas…
nav viedokļa par šo trīs pedāļu sistēmu atšķirībām, bet ir klusas aizdomas, ka xt, iespējams, no 540ajiem shimano atšķiras tikai ar cenu un krāsu. iesaku papētīt šo lietu sīkāk, ievākt viedokļus no cilvēkiem, kas zin, kas katram no šiem diviem lācīšiem vēderā, un, ja gūsti apstiprinājumu manam minējumam un ja izvēle krīt uz spd kā tādu, ņemt 540os.
XT pedāļi ir par 2 gramiem vieglāki nekā 540 (350 g vs. 352 g) viss pārējais laikam tas pats, ja neskaita krāsojuma nianses. Lietoju tādus trešo gadu, bēdu nezinu, arī oktobra dubļos var ieklikšķināties, bet droši vien ne tik labi kā Crank Brothers ( vēl viena opcija).
CrankBrothers netika izskatīti kā variants, jo vēlējos pedāļus ar nelielu platformu, bet CB Candy sērijas pedāļu lietotāju atsauksmes nav nekādas labās - mīksta materiāla platformas korpuss kas viegli sadauzas/deformējas un izklipsē kājas ja ar apakšējām atsperēm trāpa pa kādu “objektu”, kas manā gadījumā ir būtisks mīnuss, jo vide kurā braucu ir visnotaļ klinšaina…
Runājot par XT vs 540, cik nu to info uz ātru roku atradu tad sapratu ka XT atšķirībā no 540’ajiem dažas daļas ir nerūsošā tērauda.
Varbūt te ir kāds tirgonis kas spētu izvēli vērst par labu time S vai XS pedāļiem ar labāku to cenu nekā internetos? :)
… jā, … xs chainā taga baigi dārgi liekas, … es nepāris gadus atpakaļ pa kādi 60Ls laikam dabūju, un pirku ar tik pēc nostāstiem, … bet kāds ir bijis atvieglojums katrā dubļu gonkā iespiest kāju … un ir bijušas ļoti dubļainas gonkas … labākais jau būtu aizņemties no kāda notestēt, … ja šaubies [ … tik tās kurpes…]
Esmu braucis ar dažādiem Time un tagad braucu ar Look Quartz (veco versiju). Time strādāja varbūt ļoti, ļoti nedaudz labāk. Ar Look ir bijušas pāris izklipsēšanās nevietā, bet tās bija dēļ tā ka pats kāju izliecu kaut kā un pa negludumu izklipsējās. Jakas arī time, ja ar spēku rauj uz augšu var izraut no klipša. BET Look pedāļiem škunste ir pielasīt pareizās šaibas zem dzelzīšiem, tad šie izklipsēšanās joki it kā izbeidzas. Jā, Look ir lēti un smuki viegli - tas priecē.
Vienīgais kas Tima XS un Look Quartz man nepatīk, tas ka tā plastmasa dilst un dilst man domāt pārāk ātri. Pēc gada braukšanas kādi 0.5mm ir noberzts. Ja lēti pedāļi (domāts Look) tev izdilst pāris gadu laikā ir OK, bet ja tādi tomēr dārgi pedāļi kā XS izdilst 2/3 gadus un tad sāk ar atsperēm bojāt apavus, tad vairs nav forši. Ar domu neredzu kāpēc tik dārgi tie maksātu. Tāpēc nākamos laikam atkal ņemšu Look.
SPD neesmu braucis …
Braucu ar LOOKiem. Pa lielam bēdu nezinu, bet nezinu arī kā ir ar citiem, tā kā šie ir pirmie. Samocīto kāju sajūta, manuprāt, tāda subjektīva, un neesmu izjutis tādu.
Jautājums zinātājiem/mehiem
Kāda ir atšķirība starp Shimano 520 un 540 pedāļiem, ja neskaita svaru?
vai atšķirība ir gultņu veidā ( slēgtie/lodīšu, vai gultņu skaitā)?
Teiksim tā, ja neskaita gramus, vai tomēr ir vērts maks† gandrīz 2x vairāk?
[quote=DzintarsP]Jautājums zinātājiem/mehiem
Kāda ir atšķirība starp Shimano 520 un 540 pedāļiem, ja neskaita svaru?
vai atšķirība ir gultņu veidā ( slēgtie/lodīšu, vai gultņu skaitā)?
Teiksim tā, ja neskaita gramus, vai tomēr ir vērts maks† gandrīz 2x vairāk?[/quote]
Vienreiz jau tēmu ķidāja: http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=5125
[quote=DzintarsP][quote=triscilveks][quote=DzintarsP]Jautājums zinātājiem/mehiem
Teiksim tā, ja neskaita gramus, vai tomēr ir vērts maks† gandrīz 2x vairāk?[/quote]
ebay izsolē 540-o modeli (jaunu) iepirku pa 24 lvl, kas ir vēl lētāk nekā 520 mazumtirdzniecības cena. Tā kā, ja nedeg, ir vērts pameklēt[/quote]
Nevaig man,man jau ir 540pedāļi, vienkārši bija intrese ar ko viņi īsti atšķirās.
Gultņus ar mainīt abiem?[/quote]
540 pieskrūvē ar seškanti iekšpus pedāļiem, bet 520 ar atslēgu no ārpuses.