Tiek gatavots veloreģistrs

Pirmais paraugs (vizuāls): http://hi-tech.lv/veloreg/

reģistrs darobosies uz PHP+MySQL baazes. Katra lietotāja kvota 5mb. Par datubāzes izmantošanu tiks piedāvāts slēgt lietošanas līgumu un būs jāveic vienreizēja iemaksa, kura segs viena lietotāja datu glabāšanu, datu rezerves kopiju izveidi, pēc pieprasījuma izraksts par konkrētā lietotāja velosipēdu.

Reģistra sagatavošanas termiņš: 2006.gada 31. maijs!

Veiksmes gadijumā, šī datubāze tiks piesaistīta arī pašvaldību policijas iecirkņiem.

Gaidīšu ieteikumus par vel nepieciešmiem laukiem (ieraxtiem) datubāzē.
Cieņā
Matīss

Cik oficiāli tas viss ir? Kādas konkrētas institūcijas pasākums vai kādas privātfirmas/fiziskas personas pasākums nokāst vienreizēju maksu (cik)?

PS: derētu lauks “Krāsojums”, jo ja cilvēks nepaspēj nobildēt, tad nav kur i aprakstīt…

Sazinoties ar zinoshaakiem cilvjiem tika noskaidrots, ka buus nepiecieshams izveidot atsevishkju sadalju, kuraa tiks ievadiiti personas (velo iipasnieka) privaatie dati, pirkshanas datumi utt.

Datubaaze tiks regjistreeta Valsts datu paarvaldee (ja nesajaucu nosaukumu), liigumaa ir paredzeets punkts par datu neizpaushanu.

Shaada veida datubaazes iisteniibaa privaatpersonas nemaz nedriixt uztureet. Datubaazi uzturees taas izgatavotaajs: SIA “Hi-Tech” Vienreizeejais maksajums tiks precizeets briidii, kad beigsies paarrunas ar apsardzes kompaanijaam. Pashlaik es vareetu pateikt tikai taas izmaksas, kuras rodas tiiri no manas puses.

Par kraasojumu… tieshaam… tuliit veikshu izmainjas

Pie katras detaļas buus iespeeja izveeleties funkciju ‘detaljas mainja’. Tas noziimees ka var ievadiit jaunu detalju, bet vecaa detalja tiek nogruusta arhiivaa.

Iisteniibaa ir nedaudz neskaidriibas ar to, ko mineet pie iegaades vietas, ja iegaadaata ir lietota detalja, jeb arii vienkaarshi iegaadaata no privaatpersonas.

ir labi, ka kāds beidzot šajā jomā sāk rosīties.
taču nepārliecina nākamā personu privāto datu turētāja mājas lapa, kur atradu tikai šādu tekstu:

augsto tehnoloģiju kompānija

jūsu kompānijas produktivitātes celšanai

jūsu biznesa attīstības veicināšanai

un e-pasta adresi. Ja tas ir projekta stadijā, vajag to darīt zināmu, kā arī to, ka turētājs nenes atbildību, pagaidām

tas nu ir tavs laucinjsh, kuraa es ne bum-bum, bet par kaadu atbildiibu iet runa?

Jā, par tiem datiem ir tā, ka tie arī jāreģistrē DVI (Datu Valsts Inspekcija) http://www.dvi.gov.lv/, ja tas ir kādā veidā privāti tiks izmantots … Lai vēlāk, ja kaut kas notiek, vai tiek sūtīts spams, var vienkārši sūdzēties…

Es jau neesmu pret DB kā tādu vienkārši gribu lai DB īpašnieks ir Valsts(Policija?), bet izstrādā kaut vai Jānis ar attiecīgo līgumu ar konkrēto valsts institūciju + lai būtu nodrošināta visāda vieda konfidencialitāte.

prasītos ieviest arī rindiņu “īpašas pazīmes”

Ja vienam lietotājam ir vairāki braucamie, tad par ko tiek noteikta maksa - vai par braucamo skaitu vai par lietotāju?

Tiek maksaats par katru lietotaaju, bet lietotaaja 2 braucamie aiznjem divu lietotaaju vietu. Taatad par katru braucamo. Nu nevajag tak runaat taa, it kaa maksa buutu 50Ls :D

Biker: Tu pats saprati ko uzraxtiiji? :D Es esmu velosipeedists, bet Hi-Tech ir mana kompaanija.

Delfins: nu tad uzraxti iesniegumu mentenee, lai vinji veido shaadu datu baazi. Par konfidencialitaati… Tu uzskati, ka starptautiskas kompaanijas uzticeetos labaak LR Valsts policijai nekaa man? Te nu Tu smagi nokljuudijies. Ne pirmo reizi es esmu ar piipi uz jumta. Konfidencialitaati paredz jau liigums (!!!), bet datu neizpaushanu… nu kas kas… bet ja jau pat tel darunas valsts noklausaas un publicee :D LOL… nezinu nevienu uznjeemumu kursh alktu ‘housing’, 'hosting’pie VITAs veikt :DDDD

Sorii, bet Tu iebrauci ne tai laucinjaa :)

[quote=Biker]ir labi, ka kāds beidzot šajā jomā sāk rosīties.
taču nepārliecina nākamā personu privāto datu turētāja mājas lapa, kur atradu tikai šādu tekstu:

augsto tehnoloģiju kompānija

jūsu kompānijas produktivitātes celšanai

jūsu biznesa attīstības veicināšanai

un e-pasta adresi. Ja tas ir projekta stadijā, vajag to darīt zināmu, kā arī to, ka turētājs nenes atbildību, pagaidām[/quote]
Starp citu… par kaadu tieshi atbildiibu iet runa? =)))))

ši taču ir PUBLISKA datubāze, tādēļ manuprāt vajag
standarta atruna par to, ka datubāzes īpašnieks nav atbildīgs par … blablabla

datubāzei jāatbilst arī ES normām par personas datu aizsardzību, neesmu gan pētījis šo jaut.

Emm… kur Tu redzi kaadu datubaazi? :D
Par ES normaam Tu mani tikko sasmiidinaaji :)
Bet vispaar ieraku tam ko Tu nosauci par datubaazi uzklikaat labo peles pogu un izveeleeties View Source ;)

Nu pirmkārt, veidojot DB šādiem mērķiem - tur tik tiešām tai jāglabājās pie Valsts un izstrādātajam ir jābūt pielaidei pie valsts datiem/noslēpumiem (kaut kā tā tas skan)

Otkārt, pieprasījumu par velo-reģistra izveidošanu var bīdīt kāds no oficiālās velo-organizācijas, kam ir kaut kādi politiskie sakari, … jo tā kā ir auto reģistrs, vieglāk ir piesaistīt tur, nekā taisīt kārtējo N-to DB…

Par to Excel ‘datubāzi’, kas ir pieejama pašlaik - tur ir pārāk daudz lauku. Ja kāds nezin visus tos sīkumus par riteni, viņš var nobīties no tās datubāzes, un neaizpildīt neko. Protams, pašu iespēju vajag atstāt, tikai, piemēram, pirmajā lapā ļaut norādīt, vai lietotājs grib aizpildīt ‘vienkāršo’ vai ‘izvērsto’ formu, un attiecīgi pēc tam rādīt vai nerādīt tos papildus laukus. Vienkāršība rullē, piemērs - slavenais Google meklētājs, kas sastāv no viena teksta lauka, un vienas submit pogas :)

Pati ideja man patīk. Manuprāt, šāda datubāze būtu jāveido valstij, bet tā kā mūsu valsts tuvākajos 100 gados ar neko tādu nenodarbosies, tad ierosmei vajadzētu nākt no pašu braucēju puses. Ar reģistrāciju Datu Valsts inspekcijā varētu pietikt, lai kāds nesadomā tos datus pēc tam nopārdot. Par reģistrācijas maksu/līgumiem gan man ir nelielas bažas - tikko sāk prasīt samaksu, uzreiz strauji samazināsies reģistrēto lietotāju skaits, un pie maza lietotāju skaita tai datubāzei nav nekādas jēgas. Ja datubāzes uzturēšanu uztic privātfirmai, tad, teorētiski, tas var pārvērsties no labas idejas par labu naudas ražošanas pasākumu. Vajadzētu to pasākumu bez maksas. Varbūt, Latvijas apdrošīnāšanas sabiedrības būtu ieinteresētas nosponsorēt tos 5-10 Ls mēnesī par hostingu, taču tad vajag nākt ar jau gatavu risinājumu, nevis Excel datubāzi :)

[quote=Animal]Emm… kur Tu redzi kaadu datubaazi? :D
Par ES normaam Tu mani tikko sasmiidinaaji :)
Bet vispaar ieraku tam ko Tu nosauci par datubaazi uzklikaat labo peles pogu un izveeleeties View Source ;)[/quote]
Animal, redzu ka tev nav pat elementāru juridisko zināšanu, turklāt tu esi agresīvi noskaņots, neuztver ieteikumus pozitīvi - un tas nerosina palīdzēt tev veidot reģistru vai datubāzi - sauc to kā gribi, būtība nemainās… excel vai ar citu programmu izveidots fails/sistēma ir tehniskais līdzeklis, rīks ar kā palīdzību tiek sasniegts mērķis - produkts/pakalpojums.

ps.valsts ir deleģējusi CSDD, kura ir auto reģistra turētājs un valsts var uzticēt velo reģistra vešanu arī privātpersonai, teorētiski.

Kaads meerkjis??? Kaads pakalpojums???
kur Tu redzi kautkaadu pakalpojumu? :DD
Vai nemaniiji - vizuaals paraugs. Taa nav datu baaze, tas pat nav excels. Tas ir HTML fails kas veidots excelii. Viss. Lai nebuutu jaaziimee ar roku. Dooh! Smiekliigi tas dazhkaart ir…

Valsts var ticeet vai uzticeet ko veelas, bet likums neaizliedz man shaadas DB izstraadi un uztureeshanu. Datu baazes kodols buus gatavs jau tuvaakajaas dienaas un tikai TAD, tas buus kaut kas vairaak par “screenshot”. Par juridisko pusi… vai es buutu jurists? Ja mans jurists man pasaka, ka viss ir ok, es taa arii daru! Tici man, shis jurists nestraadaa pirmo dienu.

Par samaksu nesamaksu: tad paluugshu nosponsoreet nevis hostingu (ja nemaniiji, gaaja runa par vienreizeeju samaksu, kas nekaadi nevar buut hostinga izmaksas), bet gan datu baazes izveidi (programeetaajam to sagatavot prasa kopumaa ~50h. ~10-15h liidz pirmam finisham un taalaak pieskanjoshana un bugfix). Naakamais solos - markjeejumi, identifikaacija, reklaamas pasaakumi, lai LV ZIN ka ir taads pasaakums un pieverstu tam uzmaniibu. Ja Tu ( black ) piedaavaa to visu financeet, tad labpraat mainiishu nostaaju un visiem pazinjoshum, ka regjistrs buus BEZMAKSAS lietoshanai!!!

Reaali DB es nekad muuzham sheit neizlikshu. Piedodiet, bet ne jau ar pirkstu mani taisiija. Tiek prasiits viedoklis par laukiem un apraxtiem, nevis par to kaa Jums patiik MySQL + PHP.

Ja nav atbildes… nav spiesta lieta komenteet un zaakaat - DROSHI… algojat programeetaajus, ejat uz paarrunaam ar pashvaldiibu un apsardzes kompaaniju paarstaavjiem… dariet… KURSH JUMS TO LIEDZ? Neviens…

So… visiem, kuri te redz tikai nepilniibas, visi celji valjaa! ;)
Cienjaa!

ar šādu Tavu attieksmi šis pasākums lemts neveiksmei, cerams atradīsies kāds nopietnāks šīs idejas realizētājs.

tu nu gan Matiis esi viens uzvilkts cilveeks :) rodas iespaids ka tev pastaav tikai 2 rezhiimi- pirksti veedeklii vai spalvas gaisaa.

cilveeki komentee ideju perspektiivaa, dazhaadas ar to saistiitas nianses utt.
ja tu gribi biidiit (it kaa) visiem vajadziigu ideju kas protams ne tuvu nav bizness, driizaak otraadi, tad kaapeec tu neesi gatavs reekjinaaties ar pasaakuma otru un GALVENO dalju- lietotaaju? bez tam tu viens to nemuuzham nepacelsi, taa kaa izteikumi no seerijas “seedi mieraa un es tev veelaak uz paplaates visu pienesiishu gatavu” te nederees.
gribi dialogu- maini attieksmi. negribi- klapee to bodi (ideju) ciet, jo tad taa buus tikai laika un naudas izniekoshana.