Es tik uzrakstiiju to, ko man staastiija. Taapeec jau ir sheit tie, kas to visu redzeeja. Man tieshaam gribas zinaat, kaa tad iisti bij patiesiibaa.
Protams, arī treneris neredzēja… Braucējiem, protams, gribas to lietu ne tik šmucīgu padarīt …
Ir gadijies arī ka ap to pašu vietu jaunie NN braucēji diesko nelaiž garām. Es braucu centra virzienā ikdienas drēbēs, bet pretī četri formas tērpos… Beigās tomēr šie noraustijās un par mata tiesu izvairijāmies no sadursmes.
Tas ka brauc veloformā vēl nenozīmē, ka esi kungs uz ceļa. (šī nav Indija un citas valstis, kurās pieņemts, ka ar krutāko vai lielāko braucamo ir priekšroka. Latvija atrodas ES)
Trenneris tak saprotams ka centiisies savus audzinaamos padariit baltus un puukainus.
Kaa gan lai taadus, formaas teerptus velocelinju “varonjus” audzina?
Interesanti, kādam jābūt ātrumam uz VELOCALIŅA, lai kritienā tik nopietni ciestu?
Man jau izklausās, ka bariņš jau bija sācis grupas treniņu. Neko neapgalvoju, bet varu tikai iedomāties, cik šausmīgi izskatās bars ar veloProfiem, kas pa šauru celiņu nesās ar 30+ ātrumu.
Par tām nedrošajām meitenēm (meitenes, nekā personīga :)). Pašam gadījās svētdien situācija, kad zem Brasas tilta, kur veloceliņš šķērso vilciena sliedes un priekšā ir divas barjeras, sanāca gandrīz saskrieties ar meitēnu. Īsumā. Braucu no Mežaparka, viņa ar puisi pāri sliedēm man pretī. Kad biju jau ļoti tuvu tām barjerām puisis jau smuki bija izbraucis pa iekšmalu un viņam pa pēdām sekoja draudzene. Ātri galvā sarēķināju (lasi pārrēķinājos), ka meitene tā pat kā puisis smuki un raiti izbrauks pa iekšmalu. Tādēļ piespiedies pie labās malas, lai dotu viņai max vietas manevram, ripināju klāt. Laikam tuvojos par strauju,kaut pašam nešķita tā (varēja būt ap 20km/h), bet meitēns acīm redzami samulsa/nobijās un iekšmalas vietā aizgāja pa ārējo malu - tieši pretī man! Tā kā rokas jau bija uz bremzēm, tad izdevās strauji nobremzēt. Diemžēl meitenei apjukumā jau bija zudusi visa kontrole pār riteni un viņa vienkārši iebrauca apmalē un likumsakarīgi nogāzas. Veiksmīgi bija tas, ka mazā ātruma dēļ, viņa tika cauri ar vieglu izbīli. Neuzspēju atvainoties (tā tomēr bija man vaina) un pasniegt roku, kad viņa jau bija pielekusi kājās un cēla augšā riteni. Vēl tikai uzspēja apjautāties vai tiešām viss Ok un aizbraucām katrs savā virzienā.
Tas, ko es no šīs situācijas secināju - svētdienas braucēji, īpaši meitenes, ir jāapbrauc ar līkumu vai lēni. Vienmēr gaidot negaidīto!
Man, piemēram, tā ir lielākā stresa situācija - izbraukt ar sievu svētdienas režīmā pa veloceliņu… un pa lielam, grēko visi, bara instinkts - mūsu ir vairāk, liecies kur gribi, lai arī braucam pa sev atvēlēto daļu. Un par svētdienas meiteņu prātīgu apbraukšanu, tikai piekrītu.
Ātrums čaļiem bija ne pārāk krutais 25-30 km/h/ tā uz acumēru… Par grupas terinņu varētu piekrist, fotšs taisn posms, no kakna nedaudz… Vienīgi līdztaisnajam posmam līkumi jāizbrauc… Pretimbraucēja ar kādiem padsmit km/h brauca, pasavu pusi… Saskaitot 30+15=45, nu varbūt 40 km/h, var pamēģināt ar šadu ātrumu iebraukt mājas sienā, redzēs, kas būs…
p.s Par apbraukšanu- ir tāda kategorija, kas brauc pa 2 paralēli, un palaižot garām viena brauc pa pašu labo malu, otra pa kreiso, apdzinēju pa vidu palaižot… Tad nu gan neko nevar zināt, kas būs. Bet šis n nav tas gadījums…
ām,izskatās ka būs vajadzīgi guļošie policisti
matemātiķi, beidziet summēt ātrumus un maldināt tautu, pretējie ātrumi nesummējas, tur ir bišku krutāka formula. To nu tagad nemeklēšu, bet ka nesummējas tas toč.
Nu labi, nesummējas. Summētos, ja ar velo samosvalā iebrauktu… Katram aptuveni puse no ātruma, kam mazāka masa, tam lielāks paātrinājums …
Un jūs vēl čīkstat, ka sportisti brauc pa ielu trenēties, ja blakus veloceliņš. Piemērs skaidri parāda, ka sportisti pārkāpjot CSN pat izdara labumu.
Profs ir profs tad, ka paredz vairākus gājienus uz priekšu un dara visu, lai nekad neradītu avārijas situācijas - it sevišķi ar svētdienas braucējiem…
Profu visi pazīst pēc pieklājības un līdz pēdējam atstrādātajiem skīliem, nevis vijeboniem pret svētdienas braucējiem. Profu visi ciena, ja viņš patiešām tā arī uzvedās, bet ja nē, tad viņš nav profs un nekad tāds nekļūs…
Tā tas ir visos sporta veidos!
elkasparito par sporta komisāru!
nu nav ko piebilst, stājos rindā aiz Elkasparito un Āmen!
Tieši tā! Vēl sarakstam jāpieliek klāt bērni.
“Pro” komandas bars un trenējas uz veloceliņa ? Uz ceļa vietas maz ? Diezgan stipri smieklīgi …
Vienmēr nāk smiekli ieraugot centrā pa cilvēku pilnajiem trotuāriem lielā ātrumā lavierējot kādu “ultra” braucēju …
Kauna pašiem nemaz nav ?
ja lavierē pieklājīgi un nevienam netraucē, kas vainas?
[quote=Sram]“Pro” komandas bars un trenējas uz veloceliņa ? Uz ceļa vietas maz ? Diezgan stipri smieklīgi …
Vienmēr nāk smiekli ieraugot centrā pa cilvēku pilnajiem trotuāriem lielā ātrumā lavierējot kādu “ultra” braucēju …
Kauna pašiem nemaz nav ?[/quote]
Ir jau, bet ko lai dara, ka tad, ja braucot pa ceļu (Brīvības ielu, tātad), 5 minūšu laikā divi uzbrukumi - vispirms sapsihojies gājējs, pēc tam kāds meistars ar bulku vāģi, atvēris logu, bļaustās… Bail, ka nenokantē nost vai nenosit… Neesmu rīdzinieks, tā bija 1. un pagaidām vienīgā reize šogad.
nu tad tev ktn neveicās toreiz, man tfu tfu reti kāds kautko. Visbiežāk sanāk ka ceļu nogriež, bet to es paredzu un sadzēšos. Gājēji mums jārespektē kā uz trotuāra tā virs zemes :).
Vismaz 3 reizes nedēļā braucu pa brīvībeni, ja no brīvības pieminekļa sāk normāli laikā mīt, tad bez luksoforiem var mierīgi līdz VEF tiltam aizmīt :)) 3 gadu laikā braucot to maršrutu ne reizi nav bijušas problēmas ar gājējiem vai mašīnām … Nesaprotu kā brauc tie kuriem regulāri tiek pīpināts vai ar kulakiem vicināts …