Tartu rattamaraton

labāk izplanota trase, pozitīvāka organizatoru darbinieku attieksme nemaksā milijonus.

Eu, džeki, ņemam vērā, ka (1) Tartu bija 3x vairāk dalībnieku nekā IJSA SEBā, kā arī (2) daudz vairāk ģenerālsponsoru/sponsoru/atbalstītāju… Bļaujiet, ja kļūdos, bet nu tāds iespaids man radās ;)

Nezinu, kādas ir organizēšanas izmaksas, taču dalības maksa ir 30 EUR. Vai mūsu publika tam ir gatava?
Pats es pieņemu dalības maksu tādu, kāda tā ir un nenožēloju nevienu iztērēto eiro.

Biju pirmo reizi. Braucu 89km - patika. Dubļi beigu galam bija :)

Salīdzinātāji lai kaut reizi uztaisa kādu pasākumu, kaut mazām masām, tad sapratīs gan par izmaksām, gan par oraganizatoriskiem jautājumiem…

[quote=hilss]Nezinu, kādas ir organizēšanas izmaksas, taču dalības maksa ir 30 EUR. Vai mūsu publika tam ir gatava?
Pats es pieņemu dalības maksu tādu, kāda tā ir un nenožēloju nevienu iztērēto eiro.[/quote]

tartu maratons notiek reizi gadā, Latvijā tāds analogs būtu vienības brauciens. Varētu uztaisīt 89/40km vienības mtb (ir tak Latvijā tikpat daudz garu un foršu granteņu) un uzlikt maksu 20-30 ls, domāju, ka maksātgribētāju netrūktu

To kviesis:
Latvijā SEBveidīgajam pasākumam šādu dalībsmaksu nemaksātu- nedomāju, neesmu redzējis un nejūtu , ka tur kaut kas mainīsies no organizatoru puses, ja SEBs pieceltu dalībsmaksu; Problēma Latvijā ir attieksmē, nevis finansējumā; TARTU braucu (saskaitiju uzlīmītes uz ķiveres :) jau kādu gadu sesto, un pat krīzes laikā esmu tur juties kā gaidīts dalībnieks + dalībsmaksas viņiem senāk bija tik par pāris Ls lielāka, nekā SEBam; Starpība SEBam un Tartu gonkas organizācijā - bezdibenis par labu igaunjiem, kur nejūtu, ka SEB gribētu šo bezdibeni pārvarēt…

Ja TREK gonkas orgi, kādreiz domātu izaugt lidz kaut kam tādam monumentālam- tad oki, pieciestu sākuma nepilnības un ar savu dalībsmaksu atbalstītu izaugsmi :)

Tulīt aizies atkal tā pati diskusija, kas jau bija par un ap Vienības braucienu, to gan nevajag atkārtot…

Tīri par gonku - forši, trase patika (atšķirībā no pagājušā gada dubļu masām) , cieta, forši lidojama :) Nu jā, mans klasiskais "igauņu riebīgais 5 km kāpums " vēl aizvien ir tajā pašā mežā no 35.-30.km līdz finišam, un arī šogad tas iznīcināja kājeles + muguru :D
Bet neatkarīgi no tā , pasākums tika baudīts katrā kilometrā ;)

Ir arī bildes no Tartu http://www.sportsnaps.com/photos/search/ee/seb-tartu-rattamaraton-2011_45/2011-09-18/tartu//?country=EE&date=18.09.2011&eventid=45

gonka patiešām izdevusies-braucu otro reiz-uzdevums bija iekļūt 1000niekā-neizdevās-stipri tie igauņi:)
par organizāciju-tā bija visaugstākajā līmenī.domāju ka ja IJSA gonkās būtu tāda maksa visam seriālam,kā Tartu ,dalībnieku skaits samazinātos,bet vienu līdzīgu gonku Latvijā vajag uzorganizēt kā ēst,jo te mēs atkal atpaliekam no igauņiem,un tas bezdibenis ,ja nekas netiks darīts paliks vēl lielāks.pie mums lailākā daļa brauc īso distanci,kaut gan mierīgi varētu braukt arī garākās.es pats labprāt pieteiktos uz garāko,bet galīgi negribas bojāt braukšanas prieku,kad īsās distances “profiņi” nemitīgi apdzen,un klausītiem “malā”,"ceļu"utmldz. uzsaucienus.

Nav ko apskaust igauņus, mums pašiem viss ir!
SEB maratons ir pavisam kas cits, arī viņiem ir tāds seriāls ar vairākiem posmiem. Bet mums pašiem ir maratoni.lv rīkotās sacensības, kas ir gandrīz identiskas igauņu Tartu posmiem. Ar savu slēpošanu, šosejas riteņbraukšanu, skrituļošanu, MTB un skriešanas posmu. Ar kārtīgu makaronu un aukstās zupas porciju, pudelēm trasē, lielisku organizāciju, kas visiem tik ļoti trūkst un patika Tartu. Tik mums ir kāds liels +, tas viss nemaksāja 30-60 eiro.
Kādēļ neizmantojāt iespēju braukt tos 90 km? Esmu pilnīgi pārliecināta, ja brauktu tik pat liels dalībnieku skaits kā Tartu, nevis par 30 reizēm mazāks, tad arī viss pārējais būtu līmenī ;)

To Lidža : Tartu maratonā nemaz netiek cita distance izskatīta, kā tikai 89km :)
Bet maratoni.lv arī vēl diemžēl ļoti augt un augt… nu nevar igaunjos trase šosejas versijā ievest ceļa remontā vai MTB maratonā apmaldīties mežā, kā te jau gadijies…
Domājat, ka Elion Cup tā organizācija ir štruntīgāka ? :))))) Ne velna, arī tur ir viss kārtibā un vienkāršāk, kaa IJSA…
Un igaunis vidējās būs stiprāks, jo vinjiem Elion Cup gonkās sporta klasē brauc ap 1000-1200 cilvēkiem, tātad vinjam (igaunim vidējam) katra gonka ir ar 50-70km distanci+ regulāri igaunju kalninji; Sezonas beigās tas “skils” arī parādās Tartu maratonā ;)

Jā, lieliska gonka. Braucu pirmo reizi. Līdz ar to 9. koridors + 3000 braucēju vismaz pirms manis :). Kapāt sanāca nereāli, jo lai nesēdētu astē lēnajiem igauņiem, nācās mīt pa “labāko” segumu (zāle, krūmi, pat arī grāvs mala)
63 km man ieplēsa igaunis pakaļā (saliecot pārslēdzēju uz augšu) :( Priecē, tas, ka daudz maz salaboju to un vismaz spēju finišēt. Protams, ka par tālāku urbšanu varēja aizmirst. Lai vai kā, bet pamats ir un nākamgad varēs startēt no pienācīga koridora.
Bija ļoti patīkami distancē pasveicināt savējos. Patika lielais ekrāns, kad ieturi maltīti, var novērot kā finišē pārējie :)

to Tamburins
pilnībā piekrītu tevis rakstītajam-igauņi ir krietni stiprāki par latviešiem,un droši vien ka galvenais iemesls tam ir,ka viņiem gonkas skaitās garā distance,un īsā ir hobija braucējiem(mūsu Mammadaba).tas arī dod to rūdījumu,uz kuru mums tiekties,ja gribam ar viņiem sacensties:)
par maratoni.lv mačiem runājot-šaubos vai ko līdzīgu ir iespējams uzorganizēt Rīgas vai Jūrmalas apkaimē-jāskatās Vidzemes virzienā.ļoti ceru.ka viņiem izdosies,un arī pie mums kādreiz atbrauks vismaz 400 eesti:)

kas jums Latvijā traucē braukt garo distanci? sestdien ir SEBa pēdējais posms. lielākajai daļai kopvērtējums vairāk vai mazāk skaidrs un ieskaitei nepieciešamie 5 posmi ir. uz priekšu - piesakieties garajam gabalam un izmēģiniet, kā tas ir, nevis filozofējiet te par to, kāpēc igauņi ir tik stipri :) lai veicas!

To egils13 : Pamēgjini padomāt, kapēc es, kā vienkāršs mtb ripinātājs un tai paša laikā arī piedāvāta pakalpojuma (mtb gonkas) pircējs, variantā ja notiktu arī gonka Igaunijā vienlaicīgi ar SEB`u - braucu pie Igaunjiem…

padomāt jau visi māk, bet labāk uzraksti 3-5 punktus, kāpēc tā? :) Paldies!

Man patīk:

1. Igaunija ir ārzemes un būt ārzemēs ir forši
  2. Ārzemēs viss ir foršāk kā pie mums.
  3. Stāvvietā satiksmi regulē smukas meitenes.
  4. Startā ir daudzu valstu karodziņi un zils stadiona segums.
  5. Starta dziesma(kāds zina par ko), uzlīmīte.
  6. Servisa punkti ir smuki noformēti un bagātīgi klāti.
  7. Servisa punktā varu paņemt pudeli. Skatītāji aktīvi atbalsta.
  8. Finišā ir smuki karodziņi.
  9. Finišā man iedod medāli. (pēc 5. reizes arī silver pinu, pēc 10. gold)
  10. Velo novietne.
  11. Zupa, bulka, kompots, lielais ekrāns.
  12. Daudzi domā ka esmu igaunis (forma nodod :( )
  13. Uz Igauniju ir ilgi jābrauc un parasti labā kompānijā.

Un tas viss bez jokiem!

Laimīgais!.. ;)

Man patīk:

1. Igaunija ir ārzemes un būt ārzemēs ir forši
  2. Ārzemēs viss ir foršāk kā pie mums.
  3. Stāvvietā satiksmi regulē smukas meitenes.
  4. Startā ir daudzu valstu karodziņi un zils stadiona segums.
  5. Starta dziesma(kāds zina par ko), uzlīmīte.
  6. Servisa punkti ir smuki noformēti un bagātīgi klāti.
  7. Servisa punktā varu paņemt pudeli. Skatītāji aktīvi atbalsta.
  8. Finišā ir smuki karodziņi.
  9. Finišā man iedod medāli. (pēc 5. reizes arī silver pinu, pēc 10. gold)
  10. Velo novietne.
  11. Zupa, bulka, kompots, lielais ekrāns.
  12. Daudzi domā ka esmu igaunis (forma nodod :( )
  13. Uz Igauniju ir ilgi jābrauc un parasti labā kompānijā.

Un tas viss bez jokiem![/quote]

neaizmirsīsim pašu galveno - ienākošie zvani ir bez maksas ;)