Es gan esmu tāds nenopietns slēpotājs, bet labprāt kaut kad aizbrauktu tur paslēpot, pagājušajā tautas maratonā notizlojos, izlauzu stiprinājumu un pēc 20 km izstājos, šogad 31. km vajadzētu pieveikt.
varētu noorganizēt divas auto ekipāžas, lai var slēpot tikai vienā virzienā, man der gan brīvdienas, gan arī darba dienas.
Nu kapēc gan vienvirziena braukšana būtu interesantāka? Ja aplis foršs, ir interesanti ar katru aplīti uzlabot to līkumiņu, ātrāk paņemt nobraucienu, utt…
Labdien. Sestdien/ svētdien biju Otepē un baudīju lieliski sagatavotās distanču slēpošanas trases Otepes apkārtnē. Pilnai baudai pietrūka spēki …
Kur vien skaties, ir sagatavotas dažāda garuma distances. Maratona trase ir sagatavota visu 63km garumā. Šoreiz izvēlējos sākt Otepē un slēpot kādu gabalu turp atpakaļ. Kam vairāk spēka, var doties Pasaules Kausa slēpošanā distancē Tehvandi stadionā. Citos gadījumos esmu aizbraucis uz Kuutsemae kalnu slēpošanas centru. Tur maratona trasei ir puse no visas distances un tad var slēpot turp atpakaļ abos virzienos. Protams, visas distances ir sagatavotas gan klasiskajam solim, gan slidsolim. Jāsaka gan, ka Igaunijā nenoliedzami populārāks ir klasiskais solis.
Jauju maratons katru gadu notiek klasikā. Bez tā ir arī Latvijas čempionāts, kur piedalīties var jebkurš. Uz turieni ir jāved jaunieši parādīt, ka ne tikai pensionāri slēpo klasikā.
Tartu maratons ir cits līmenis (ne tikai no organizatoriskā viedokļa, bet arī no idejiskā un filozofiskā). Protams, tur jauniešiem būs ko redzēt.
km open track 14.02.2010.
tātad, biedri piekāsa, braucu viens un iekš auto ir 2 brīvas vietas (viena priekšā, viena aizmugurē, 1/3 beņka tiek nolaista slēpēm.
plānoju ap 6:00 izbraukt no rīgas, lai 9:40 tāpītu uz busu 9:40 finish area parking lot - Arula 31km start
degviela izmaksā ~Ls 18 un priecāšos, ja pasažieris piemetīs, bet ja kāds grib braukt un tie Ls 6 ir šķerslis, var droši nepiemest.
Nu ko. Klasiskakajā maratonā jau pieteikušies vairāk kā 6000 dalībnieku! Varam tikai apsveikt un apbrīnot igauņus. Bet izskatās, ka kompānija Otepē būs labāka šonedēļ - brīvā stila slēpojumā…