Aicinu pievienoties līdzbraucēju!
Uz mēneša beigām tiek plānots brauciens no Tallinas uz Rīgu, ap 320km. Konkrētu datumu vēl nezinu, jāskatās kā darbā grafiks iekrīt un pēc laika apstākļiem. Tā kā neesmu nekāds sportists, gribētos atrast līdzīgu pārinieku lai apmēram spējas sakrīt. Maršrutu varētu pieveikt, teiksim kādās 16-18stundās ierēķinot pa vidu pāris pusdienu pauzes. Domāju vidējo ātrumu zem 20km/h gluži nevajadzētu laist, bet tas kā sanāks. Izbraucam no Rīgas vai nu vakarā 20:35, 00:50 esam tur un guļam uzgaidāmajā telpā kamēr paliek gaišs vai arī izbraucam no Rīgas pa nakti 2:35, 7:00 esam Tallinā un tad sanāk vells viņ zin cikos iebraukt Rīgā bet garantēti ka pa tumsu. Jebkurā gadījumā pa nakti uz šosejas negribētos ar velo rādīties. Bet nu laiks jau vēl ir izdomāt…
Ieteiktu braukt ar pirmo variantu un no Tallinas izbraukt tiklīdz iebraucāt ( naktī), tur šosejas labas, atieksme no autovadītājiem ar, un turklāt Latviju sasniegtu jau ar gaišu skatu ( varēs manīt visas bedres, kas saradīsies tūlīt aiz robežas, un nebūs jasatraucas par to, ka jūs “neesat” redzami). Galvenais apņematies pārstāt braukt tik tad, kad būsiet sasnieguši galamērķi ( nakādas viesnīcas/nakšņošanas zem klajām debesīm), attiecīgi ar sagatavojaties - siltākas drēbes vajadzēs naktij/rītam, paņemat ar lietus jaku, neko vairāk.
Nelietojiet mugursomas, somas stipriniet pie stūres vai uz bagāžnieka ( ar mugursomu nogurs mugura/pleci un iestāsies psiholoģiskais “es vairs nevaru”)…
Lai veicās!
Paldies par padomu un labiem vārdiem! :)
No mantām nav plānots ņemt vispār neko, visu lieko arī no ričuka noņēmu +uzliku guļstūri. Nu labi, pie rāmja stiprināmo somiņu ar batoniņiem un vitamīniem vienīgi, vissmagākais kas būs tas ir divas dzēriena pudeles. No drēbēm it kā arī nekas nav plānots ņemt tikai papildus rociņas un celīši ko aizmugures kabatās ielikt, tas arī viss. Tik jāskatās kad laiks siltāks un nav vējains kā arī pa lietu galīgi negribas braukt ;)
Pērn Augusta vidū braucu Rīga - Haademeste - Rīga ( 360km)… diena silta bija, bet vakars, jau ap 19:00 kļuva par vēsu ceļiem un rokām…
iesku tomer padomāt par kautko kur ielikt termokrekliņu ko pavilkt zem parastā, lietusjaku un vismaz 1 kameru+ielāpu komplektu.
Drēbes var ērti salikt paraugu maisiņā, tajā rūpīgi iepako liekās drēbes un ievieto zem šortu lencēm astes kaula apvidū… jā, iespējams mugura tur tad nedaudz svīdīs,. bet būs beck-up drēbes.
Var arī izdomāt, kā to visus salikt uz gulsūres… neaizmirstam par atstarotājiem un lampiņām!
labprāt pievienotos(izklausās ātrums manējais), bet man jau no mazākiem gabaliem pakaļa ir tik jēla kā vēršacs.
nu vo, kā reiz būs iespēja pakaļu uztrennēt ;) Ātrumu minēju tā aptuveni, ja jau labi ripos (cerams) varbūt var vidējo lielāku dabūt 25 vai pat 30! :)
Izklausās labi, varbūt pievienošos.
Kā plāno tikt uz Tallinu?
Ar autobusu
Noinformē, kad bus zināms konkrētāks datums, varbut sanāks sariktēties un aizbraukt turp, un tad ar jums atpakaļ :)
Ja neviens nepieteiksies, nāksies man mīt vienam :(
Tas varētu būt 24. datums, ar priekšnosacījumu par piemērotiem laikapstākļiem. Ja nē, tad 30tais.
p.s. starp citu, kur vislabāk laikapstākļus skatīties? Patlaban izmantoju meteoprog.lv kur var arī Igauniju redzēt un pagaidām izskatās ka 25tajā līs kā pa Jāņiem…
Te
http://www.accuweather.com/en/lv/ogre/224912/month/224912
un te
http://foreca.com/Latvia/Ikskile?tenday
Kad būs zināmi konkrēti datumi - ziņojiet, jo es arī piesakos. Tad redzēs kā izdosies izrauties no darba, vai neizdosies…
Švaki ar tiem datumiem, 25 x-sports un 1. augustā Aerobike…
To atpakaļbraukšanu var kaut kā 6dien vai 7dien noorganizēt?
Savādāk pagaidām nesanāk, slīdošais grafiks :( Es kā reiz iedomājos, labi ka ne brīvdienās iekrīt, uz nedēļas beigām jau parasti visādi mači un tad neviens netiek (vismaz skrējējiem tā ir) hmm…
Labu laiku gaidīt droši vien bezceris, jāsēžas un jābrauc. 24.07 plkst. 20:35 izbraucam, biļetes cena 14.80Ls.
Kurš brauc?!
interese ir :)
Cena ar visu velo transportu ?
Rīt parunāšu ar priekšnieku
par bagāžu nav jāmaksā ;)
Izklausās aizraujoši :) Jāpadomā. A tas nekas, ka neesmu rīdzinieks ? :D
Pasākums izskatās interesants, varētu piedalīties, tik nav man skaidrs kā ar to velo tajā autobusā? Un braukt atpakaļ pēc manām domām vajadzētu uzreiz, jo gulēšana autoostā nekādu atpūtu nedos, un no kā tad mēs atpūtīsimies, no braukšanas atobusā? Un pa tumsu no Tallinas tikt ārā arī būs vieglāk.