Oki, saprotu, tas ir atkarīgs no ķermeņa anatomijas. Bet +/- piem. zemķa apmēram 5cm, 10cm, 15cm…
Šobrīd, man praktiski ir vienā augstumā. Esmu iemēģinājis vienu citu riteni, rāmis gan arī cits, kur stūre ir zemāk par sēdekli un man sanāca ļoti liela slodze uz rokām.
Tīmeklī var atrast daudz un dažādas formulas, kur pamērot savus auguma parametrus, var aprēķināt ieteicamos lielumus rāmim un iznesumam.
Vismaz vienu reizi to vajadzētu veikt, lai rastu skaidrību ap ko lieta grozās. Subjektīvi stūres un sēdekļa augstuma starpība parasti ir robežās no 0-10cm.
Jo mazāks braucēja augums jo mazāka starpība, skaidrības labad piebildīšu, stūre vienmēr ir zemāk par sēdekli (cik daudz, tas jau atkarīgs no paša braucēja).
Paldies par linku.
Jautājums bija tādēļ, ka, jo zemāk sēdi jo mazāka gaisa pretestība un, kādreiz, šosejniekiem stūres ragi bija pat 15cm zemāk.
Arī šajos MTB posmos, nobraucienos, posmos pa asfaltu un grants segumu prasās pēc zemākas sēžas :), bet šobrīd to grūti izdarīt, jāliek rokas pāri stūrei un jābalstās uz elkoņiem, bet tad vairs nav tā stabilitāte.
Saprotu ka viss ir atkarīgs arī no rāmja. Ir īsie un garie rāmji. Man jau liekas ka peimērotāks būtu ar garo bāzi. Varbūt ir kādas konkrētas, iesakāmas firmas rāmji?
[quote=VaiVilks]Paldies par linku.
Jautājums bija tādēļ, ka, jo zemāk sēdi jo mazāka gaisa pretestība un, kādreiz, šosejniekiem stūres ragi bija pat 15cm zemāk.
Arī šajos MTB posmos, nobraucienos, posmos pa asfaltu un grants segumu prasās pēc zemākas sēžas :), bet šobrīd to grūti izdarīt, jāliek rokas pāri stūrei un jābalstās uz elkoņiem, bet tad vairs nav tā stabilitāte.
Saprotu ka viss ir atkarīgs arī no rāmja. Ir īsie un garie rāmji. Man jau liekas ka peimērotāks būtu ar garo bāzi. Varbūt ir kādas konkrētas, iesakāmas firmas rāmji?[/quote]
… bet tur varēja turēties arī augstāk pie šķērsstieņa. Ja nebija pretvējš un/vai sacensību režīms tad pie apakšas rokturiem parasti neturējās.