Ir 240s rumbas… kamēr mainīju riepas priekš 24h sacensībām, atklājās, ka kasetes zobrati mazliet staigā - pilnīgi visi. Tādas jau bija aizdomas iepriekš, jo bij nedaudz dīvaina skaņa pedalējot.
Iepriekš te vai mtb/lv forumā bija redzēts topiks ar augstākminēto problēmu - “barabanam” bija norautas malas (nu tas, uz kā sēž aizm. zobratu kasete)
Resp. tagad ir baiga šaize, jo ir aizdomas, ka rumba neizturēs sacenes. Jeb izturēs?
Ja nu kas, esmu gatavs rīt sacenēs nopirkt un nomainīt jaunu labāku vai tādu pašu.
Dziļākās rievas parasti ierauj lielākie zobrati (ja ar tiem brauc!), kā tas arī redzams šajā bildē, jo tiem sanāk lielāks griezes moments. Tāpēc, ja uz mīksta alumīnija barabāna nelieto zirnekļa kaseti, vajag lietot tādu kaseti, kurai lielākie zobrati ir savilkti kopā ar 3 šķērstapām. Šķērstapas mēdz būt gan ar uzkniedētiem galiem, gan ar vītni - izjaucamās kasetes.
Zobratu “pārraus pāri” tikai tad, kad vaga būs izdzīta līdz galam. Ja vaga vēl nav izdzīta līdz pusei, droši var vēl braukt un tikai vērot, kā tā dzenas aizvien dziļāk. Man savā laikā bija viena American Classics rumba, barabāns tai mīksts kā sviests, tāpēc no pieredzes rakstu.
Man ir grūti iedomāties, kā uz barabāna uzliktais zobrata bloks (zirneklis), kura platums ir daudz lielāks kā vienam zobratam, ēdas iekšā barabānā. Paskaties uzmanīgi un paseko līdzi, vai tiešām tas notiek (?!) Pamēģini atcerēties, vai iepriekš uz tā barabāna nav likta ne-zirnekļa kasete bez šķērstapām, kas varētu būt iedzinusi rievas tai vietā, kur tagad ir zirneklis.
Ja gribas atteikties no vieglajām rumbām ar mīkstajiem alu barabāniem, ir divas alternatīvas: titāna barabāni (dārgi) un tērauda barabāni (smagāki). Fubar pirms kāda pusgada rakstīja, ka esot jauni ļoti labi alu sakausējumi, bet es tādas rumbas nevaru nosaukt.