SRAM vs. Shimano?
Ja SRAM tad X7, X9 un X.O (aptuvena cena) komplektam*
Ja Shimano tad DEORE SLX (janemaldos), XT un XTR (aptuvena cena) komplektam*
komplekts: disk bremzes, klani, kasete, kede, rumbas utt.
Vai ari miksetie kompleti Sram un Shimano un aptuvenas cenas!
Butiskas atskiribas?
Esmu amatieris - ar lielu parliecibu, bet ne parak lielu naudas maku //ar dzilu domu, ja vienreiz perk, tad pasu labako prieks savam spejam//
Sobrid pec SEB esmu ~1300, sanaca smuce ar prieksejo ratu un pazaudeju ~20.min! respektivi izbraucu ara pedejais no Starta!
Piebilde, nezinu tapec jautaju!!!
P.s. PC nav mikstinajumu un garum zimju!
Cenas vari salīdzināt kautvai evelo.lv
Apskati ar šiem komplektiem ir pietiekami daudz, raksti googlee tikai Review Sram x9, vai Review Shimano XT utml … Lasi, mācies.
Par treniņiem, viss ir skaidrs!! pats treneris esmu, kardio slodze tiek ņemta priekšā! :)
Esmu izbijis savā jomā izlases sportists, būs vien jāpalasa par:
tehniku
(kadence; SR diapozonu, kā labāk startā - izraut max priekšā un turēt vai kā savādāk; aizvējiem; sistēmām, kā kalnā braukt; ideāla parslēgšanās maksla utt)
Par tehnikas sagatavošanu, lai Maratonā maksimāli samazinātu iespēju palikt malā,
respektīvi - riepas, kameras, ar/bez līdzekļiem iekšā kamerā, LV piemērotākās riepas MTB, amatieru līmeņa riteņa aprīkojums, kas neliek vilties.
Tad par uzturu, skaidrs! vienīgi kofeīns - būs jāpaņem!
paldies Hermis un averza! :)
[quote=Ansis]X9 vai XT - cerības, ka es esmu vājš braucējs arī tāpēc, ka man nav krutākais inventārs.
X0 vai XTR - iepriekšminēto cerību zaudēšana.[/quote]
X0 ir vēl mazliet cerības jo nav krutākais inventārs.
XX visu iepriekšminēto cerību zaudēšana.
Ja nevēlies palikt malā, tad neņem pašas plānākās kameras, riepas - ar vieglu protektoru, lai nav baigais traktors vai šosejas sliks - kaut ko pa vidu, tehnika ir tehnika, un pilnībā no pārsteigumiem nevarēsi izvairīties. Par slēdžiem - amatieriem neliks vilties nekas no Deore vai x7 un uz augšu, cik maciņš atļauj. Labāk ieguldīt ergonomikā - sēdeklis, kurpes, iznesumi, stūres, apģērbs, lai brauciens būtu patīkams un nekas nesāpētu ergonomikas dēļ. Un, protams, tērēt laiku, lai iemācītos pareizu uzsēdi.
Iemācies slēgties savlaicīgi, un jebkura grupa liksies ok.
Treniņiem var iztikt arī ar vienātrumnieku (veselas 4 detaļas un divas troses nost no velo :))
Es dodu priekšroku SRAM vienalga kuram no minētajiem, jo slēdzas precīzāk un ātrāk, sajūta, ka viss ir stingrāks.
Iesaku x7 grupu, jo nav nekāda atšķirība no x9, ja vien neņem pie sirds pāris gramus.
Ir tikai viena lieta, kas man nepatīk x7 un x9 aizmugurējos pārslēdzējos, viņiem speciāls rullītis jāpērk, kas maksā kosmosu, bet x0 slēdzī ir parastais.
Neiesaku ņemt jaunāko 10 ātrumu sistēmu, jo pašlaik tas prieks ir dārgāks un man nesaprast, kam tik daudz ātrumums maz vajag.
Grupu cenas labāk paskaties vācu interneta veikalos, tur atradīsi sev tīkamāku cenu ;) http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=2731