SRAM ķēde stiepjas ātri.

Gribētu uzzināt citu braucēju viedokli un praksi. Tātad parasti lietoju HG-93 ķēdes, un tās kalpo apmēram 800 līdz 1000km līdz nodilst līdz 0,75%, bet tad uzliku sram PC971, un tā pēc nobrauktiem 200 km izstiepās līdz 0,75%, bet pie 500 km bija jau ap 1% un piedevām atvērās viens posms, kā rezultātā 15 km dabūju ripināties. Jāpiebilst, ka ķēde lielākoties tika braukta uz jauna SRAM 970 šosejas zobratu bloka, un mazliet uz mazlietota LX (pirms tam 300 km ar jaunu XT ķēdi) zobratu bloka.
Kāda ir jūsu pieredze? Jums arī Sram ķēdes stiepjas tik ātri? Varbūt nav korekti salīdzināt SRAM pc971 ķēdi ar HG-93, bet nu starpība ir acīmredzema…

Man liekas, kaut ko dari nepareizi ar elljoshanu / mazgaashanu. Kardaneetaajs arii esi?

braucu ar 991 un XT kaseti, viss kārtībā. Šķiet, ka visas ķēdes ātri izstiepjas.

Varu apstiprināt. Bija līdzīgs gadījums, kad vienu reizi uzliku Sram ķēdi, izdila ievērojami straujāk kā HG73, ar ko parasti braucu.

Mazgāju es regulāri ar ķēdes mazgājamo mašīnīti, tad gaidu lai ķēde nožūst un kārtīgi saeļļoju ar speciālajām eļļām, un tad lieko eļļu noslauku Ja es darītu ko nepareizi, tad jau arī shimano ķēdes neturētu, bet manuprāt tie 800 līdz 1000km līdz 0,75% ir normāli. Braucot arī nelietoju pārnesumus, tā ka ķēde iet pa diogonāli.

Par kardanēšanu grūti spriest, agrāk it kā laikam biju, bet tagad cenšos mainīt paradumus.

Man ar 971 līdzīgs bēdu stāsts - pēc ~500 km atvērās posms. Izstiepuma % izmērījis neesmu.

Izklausaas, ka zini ko dari. Pats ar HG93 vizinos. Atceros sevi nosolaamies ar PC991 nebraukt, bet diemzheel neatceros kaapeec.

Lietojot XTR/DURA ACE ķēdi 0,75% parādās pēc 2500km (Domāju,ka 73 un 93 ķēdei tas nebūtu daudz ātrāk.)

Oho 2500 km. Izlasot šo aizskrēju izmērīt vienu XTR ķēdi, ar kuru es pagājušajā sezonā nobraucu 1200km, un man rāda jau 1%.
Nu par tiem procentiem iespējams mans ķēdes mērītājs melo, bet faktu, ka atvērās posms pēc 500 km tas nemaina. Es ķēdi mēru ar šādu te http://evelo.lv/?id=653, lai gan HAWAII EXPRESS veloservisā, man izmērīja ar šādu http://www.parktool.com/products/detail.asp?cat=5&item=CC-2#, un teica, ka esot jau 1%

Kāpēc jūs to ķēdes izstiepumu mērāt? Pārlec , neslēdzas?

Negribās tik ātri nodeldēt pakaļējos zobratus. Cik zinu, jo vairāk izstiepusies ķēde, jo vairāk deldē zobratus, un attiecīgi tad uzliekot jaunu ķēdi, lec pāri…

Vai ķedes un zobratu padilums iespaido arī to ka nevar normāli noreglēt pārslēdzējus? To jestj, regulē kā gribi, bet ir kāds zobrats, kurš uz augšu vai apakšu neslēdzas? Tomēr, kad beigās pārslēdzas, pāri zobratiem ķēde nelec un var mīt cik stipri grib.

Es ķēdi mēru ar bīdmēru. Kā rakstīts šajā raksta: http://norcoroman.livejournal.com/26730.html

PS Ja jau ir vairāk nekā 1%, tad ķēde nogalina ne tikai kaseti, bet arī priekšējas zobratus un pārslēdzēju zobratus???

Manuprāt jūs lejat ūdeni uz ķēžu ražotāju dzirnavām. Ja pieņemam ka ķēde maksā 13Ls, kasete 22Ls, ja mainām ik pēc 800km ķēdi, tāpat pēc 5-6 ķēdēm kasete jāmaina. Lūdu atsaukties tos kas ir mainijuši priekšējos zobratus vajadzības spiesti( ar visem nobrauktajiem kkm),varbūt atrodas kāds arī pārslēdzēju zobratu mainītājs augstāk minētā iemesla dēļ.

P.s.Pats braucu ar vienu kaseti un divām ķēdēm(PC 850 un PG 870) mainu ķēdes ik pēc tūkstots km, ķēde iztur trīs maiņas kasete sešas, LOOK, Ansis, elektrolitr gan apgalvo ka kaseti vēl var izlabot. Ķēdes nekad neesmu mazgājis.

Pieslēdzos topikam ar papildjautājumu (jo vakar konstatēju ka kārtējā ķēde HG93 ir izmetama).
Izpētīju SRAM un SHIMANO ķēžu piedāvājumus, un konstatēju ka izrādās svara atšķirības ir minimālas (Shimano vispār Deore līdz XTR svars ir vienāds). Cenas paši apmēam ziniet, tad nu jautājums par izturību. Vai ir jēga investēt HG93 vai Srama PC991? Cik reāla ir cenas / izturības attiecība?

[quote=raiter]Pieslēdzos topikam ar papildjautājumu (jo vakar konstatēju ka kārtējā ķēde HG93 ir izmetama).
Izpētīju SRAM un SHIMANO ķēžu piedāvājumus, un konstatēju ka izrādās svara atšķirības ir minimālas (Shimano vispār Deore līdz XTR svars ir vienāds). Cenas paši apmēam ziniet, tad nu jautājums par izturību. Vai ir jēga investēt HG93 vai Srama PC991? Cik reāla ir cenas / izturības attiecība?[/quote]
Viss atkarīgs no tā, pa kādām naudām attiecīgo 'ķēdi var iegūt īpašumā…Latvijas veikalu cenas jau mēs zinām, kosmoss:)

[quote=Ginch][quote=raiter]Pieslēdzos topikam ar papildjautājumu (jo vakar konstatēju ka kārtējā ķēde HG93 ir izmetama).
Izpētīju SRAM un SHIMANO ķēžu piedāvājumus, un konstatēju ka izrādās svara atšķirības ir minimālas (Shimano vispār Deore līdz XTR svars ir vienāds). Cenas paši apmēam ziniet, tad nu jautājums par izturību. Vai ir jēga investēt HG93 vai Srama PC991? Cik reāla ir cenas / izturības attiecība?[/quote]
Viss atkarīgs no tā, pa kādām naudām attiecīgo 'ķēdi var iegūt īpašumā…Latvijas veikalu cenas jau mēs zinām, kosmoss:)[/quote]
LV cenas vai CRC cenas jau neietekmē atteicīgās ķēdes kvalitāti.
Es ļoti ceru ka LV dabūnamās “kosmiskās” ķēdes netiek liktas tepat garāžā Krāslavas rajonā, bet CRC dabūnāmās tiek štancētas Tanzānijā, tāpēc tik lētas :D :D :D

Jautājums bija par to, vai salīdzinot ar Deore HG53, attiecīgi XTR HG93 (kas gan LV gan ārfrikā ir 2X dārgāka), būs arī 2X izturīgāka? Vai ir kāds “pētījums” par šo lietu?

Nezinu kā ar izturību, bet tagad uzliku XTR ķēdi un jūtamākais efekts ir tas, ka daudz ātrāk pārslēdzas, salīdzinājumā ar SRAM PC971.

ir pieredze ar ar HG-50, kura izstiepās līdz finišam jau 500km, uzliku hg-93, kura redz savu mūža galu mazliet pēc 1000km

Braucu ar Sram PC-991, nobraukums 1200km, mērītājs uzrāda nodilumu 0.50%…šķiet gana labs rezultāts…