Spieķi skrūvējas vaļā

Sveiki! Man ir problēma pirms kāda laika iekš zzk man uzlika jaunas shimano rumbas un pēc 5 braukšanas reizēm pa šoseju visi spieķi bija atskrūvējušies itsevisķi aizmugurējam ratam. Aizvedu uz citu servisu - kārtīgi pievilka. Tagad izbraucu baložus, seb un philips atkal viss ir vaļā. Spieķus atstāja vecos pēc rumbu maiņas, agrāk nebija problēmas. Tie vecie spieķi varbūt izstaipijušies? Jauni spieķi atrisinās problēmu? Jeb aplokā ar var būt vaina?

Sveiki, vai neviens nevar dot atbildi šim jautājumam, jo man arī ir stipri līdzīga problēma aizmugurējam ratam gandrīz jauns ap 500 km, aploce Alex rim ACE 24. Aizvedu uz servisu sataisa, bet pēc neilga laika atkal veidojas astotnieks un līdz ar to arī mazliet ovāls, pēdējo reizi veicu 40 km pa asfaltu un problēma atpakaļ. Varbūt kādam ir pārdošanā labs aizmugurējais rats priekš V bremzēm?

spieķu līme galviņās!
;)

nu var jau būt, ka spieķu garumi nav pareizie izvēlēti… tur jau milimetrs uz vienu vai otru pusi dod izmaiņas… vai arī rats neveiksmīgi saspieķots

nepadomāji par lietu, ka spieķi stiepjās?
ar laiku spieķi izstiepjas tik daudz, ka vairs nevar savilkt pietiekami stingri.
tāpēc ir tāds izgudrojums kā mehāniski stieptie spieķi. protams ir viņi dārgāki, bet kalpo krietni labāk.

nu nez kas tā par stiepšanos spieķiem… man vienam ratam pat lētie ķīnas sūdi neizstiepās pāris gadu laikā. tiesa gan izlūza tā ka skan :)

Kinieshi jau arii ir dazhaadi, te viens spiekjotajs teicas, ka labaak lai neperku kinieshus, reizi nedeljaa esot japievelk, jo stiepjoties… Pats gan iztieku ar alpina un dt swiss, nekadu problemu pat letakajiem.

es arī apgreidojos uz dt swiss un bēdu nezinu, tā kā jāpārspieķo rats pie normāla meistara un miers.

Kas vispar lv tirgo brendu spiekjus? Lai nebutu muzhiigi jasuuta no arzemeem nestandarta garuma spiekjus, iepirku spiekju viitnju valceejamo devaisu sev, tagad tik atliek atrast lokaali kur var iepirkt labus izejmaterialus. :)

spieķoju abus ratus mtb.lv darbnīcā brīvības ielā pretī elkor plazai. džeks nez no kurienes ņem tos labos spieķus :)