Spieķi MTB kādi ražotāji, materiāli un veidi labaki pret svaru.

24 spieķi noteikti nav slikti. Bet nedomāju, ka uz tādu spieķu skaitu derēs spieķi 1.5mm diametrā. Tas gan mans subjektīvais inženiera viedoklis.

Svara/cietības attiecība karbona aplocei ir vislabākā.
Karbona aplocēm nav atmiņa, respektīvi tās nesalocās.
Karbona aploces slāpē mikro vibrācijas.
Karbona aploce nekorodē.
Visbeidzot karbona aploce ripo vislabāk.

Pie reizes tad nākamais jautājums no “kāpēcīšiem” - kā ir ar karbona aploces izturību? Ir taču tā bijis, kad braucot vairākiem cilvēkiem blakus pa rupjiem akmeņiem, kāds no tiem trāpa arī pa aploci. Vai šādā sāniskā triecienā nav iespēju aploci neatgriezeniski bojāt?

Risinājums ir tikai viens - ar tādiem ratiem jāiet otrivā

24 spieķi noteikti nav slikti. Bet nedomāju, ka uz tādu spieķu skaitu derēs spieķi 1.5mm diametrā. Tas gan mans subjektīvais inženiera viedoklis.[/quote]

Nju bet es jau ar neesmu nekāds resnulis. Bet uz 24 spieķi es ieliktu titāna spieķus. Cena gan kodīga 50 gab = 260$ bet nu ko neizdarīsi lai sevi papriecātu.
Likšu domājams 32 ar 1.5. Jāatrod tik aploki ciešami, un vieglas labas rumbas ar centrlocku. Kuras ir tādas labas/vieglas un ar adekvātu cenu.

Pasūtīju karbona aplokus ar 20 caurumiem :)
Bija ļoti laba cena :) cerams neieberzīšos. Iesakiet HUB uz 20 caurumiem. Pēc iespējas ar centerlock.

Skatos variantu īsti nav uz 20h priekš aizmugurējā rata.

Nebija gudrāk no sākuma atrast rumbas un tad pielāgot aplokus?

Malacis.
Vari iet pie ražotājiem lai saurbj priekš 20 caurumiem, veikalā nespīd.

prieks mtb jau toč būs retums, meklē jaunās šosejas db rumbas (nez vai vispār ir uz 20h rear)

Tēmas autors tiešām nebeidz pārsteigt. Ik pa laikam ir kas jauns un tik interesants, ka drebuļi metas. Gaidu, kad notiks nākošais “veiksmīgais” pirkums vai “pareizais” DIY remonts. FP

Pilnai laimei vēl vajadzētu 20h aploka dēļ locīt karbona MTB rāmi no 135 mm uz 130 mm, lai tas - knikš - un salūstu:)

Iespējams ka suns aprakts tieši 20 caurumos.
Varu kļūdīties bet manuprāt aizmugurējā rumba ar db uz 20 spieķiem neeksistē (tuvākā ir ar 24).
Baigi gribas redzēt ar ko šis stāsts beigsies.

kāpēc neeksistē? vnk izmanto dažādus spieķus un 4 caurumus atstāj brīvus. būs nesimetriski, bet ne neiespējami (jābūt labam spieķotājam). Gerkens citiem vārdiem.

Varbūt ir nopirktas 2 priekšējās aploces ??

Leeze Novatec Superlight/Ultralight Naben , bet tas ir V-brake variants .

Ja man tik traki gribētos būtu ņēmis šitos un miers >
eBay-Artikelnummer: 171077475643

Pat ja neatradīšu aizmuguri uz 20h, nekas ļauns jau nenotiks. Būs divi priekšējie. Nedaudz ieberzos. Gan jau būs ok.

Reku, piemēram, Crossmax SLR ir ar 20 spieķiem gan priekšā, gan aizmugurē, bet nu tie ir jau gatavi rati: http://www.mavic.com/en/product/wheels/mountain-bike/wheels/Crossmax-SLR

Tā gan ir veselīga, adekvāta attieksme pret notikušo. Gadās, bet nav ko pelnus uz galvas bārstīt, nav notikusi traģēdija, tikai mācība uz priekšdienām nesasteigt un apdomāt. Otro aploku galu galā var notirgot.

Reku, piemēram, Crossmax SLR ir ar 20 spieķiem gan priekšā, gan aizmugurē, bet nu tie ir jau gatavi rati: http://www.mavic.com/en/product/wheels/mountain-bike/wheels/Crossmax-SLR[/quote]

Nesaprotu ko Tu vēlējies pierādīt.
Crossmax ratiem VISS IR UNIKĀLS, un nav savietojams ne ar vienu citu komponenti.

ja ir ļoti resni spieķi, pietiek arī ar 20 priekš viegla braucēja+mtb. To viņš gribēja pateikt.