ņemot vērā to, cik daudz brauc ar velo pa ziemu, šķiet nereāli liels cipars
Kas tur nereāls? pats pēc darba ZS tusa braucu ar mazām %-ēm. Zinu, slikts puika, nelepojos…
Bet aukstumā jau nejūt to mazumiņu.
ar mazām promilēm jau nevar iekļūt statistikā :D
Nesen bija raksts, kur tika stāstīts, ka dzērājšoferi iespējams dažreiz tiek noformēti kā velosipēdisti.
Jap, bija te tādi teksti. Visticamāk tas arī būs iemesls.
Jo šaubos, ka laukos pa netīrītiem ceļiem brauktu kāds pālī. Jo pat būdams stipram un skaidrā grūti noturēties uz šļuras.
gaga, mazs ne mazs… 0.5 nejūt, bet skaitās pālī
Mani šogad divas reizes ir pārbaudījuši… Pirmo reizi uz Jūrmalas veloceļa, lika mērītājā no gabala papūst, lai nav trubiņas jātērē, otrā reize jau pavēlā rudenī, aprobežojās ar mutisku aptauju, vei velosipēds mans, un vai neesmu dzēris…
Klau a velotiesiibas vel parbauda vai tikai liek pust? :D
Zinu gadījumu, kad velobraucēju ķiverē, formā, utt, apturēja un prasīja uzrādīt tiesības. Caur datu bāzi noskaidroja, ka ir auto vadītāja apliecība. Uzrakstīja brīdinājumu.
brīdinājumu uzrakstīja par ko? ar auto vadītāja apliecību tak pietiek lai brauktu ar velo?!
Tiesības ne reizi man nav mēģinājuši pārbaudīt… Gaut gan līdz šim gadam vispār neko nav pārbaudījuši, tā ka viss ir iespējams … Tiesībām ir jābūt līdzi… Ja nav, vai nu brīdinājums vai sods, liekas 2Ls, ja nekļūdos …
Nebija līdzi…
Diez vai kāds vispār vadā līdzi dokumentus, mani ieskaitot. Lielāka iespēja, ka to izsēs kaut kur pa saknēm kratoties, nekā, ka būs vajadzība kādam rādīt. Sliktākā gadījuma var iešmaukt tuvākā mežā un nodemonstrēt visu savu meistarību…
No CSN:
35. Mehāniskā transportlīdzekļa vadītājam jābūt klāt šādiem dokumentiem, kas jāiedod pārbaudei pēc policijas
darbinieku vai robežsargu (uz valsts robežas vai pierobežā) pieprasījuma:
35.1. dokuments par tiesībām vadīt atbilstošas kategorijas transportlīdzekli (1.pielikums);
- vēl p. 217. par velo …
Ja nav līdzi, ir viena lieta, sods minimāls, ja nav vispār, citi tarifi … Tas tā, teorētiski, praktiski, kamēr neesmu noķerts, līdzi nevadāju. Bet vispār, ja ir kāda cita apliecība, var izgatavot velovadītāja apliecību par minimālu samaksu, ja gadās pasēt, nav tāda skāde…
Bet par bēgšanu no policijas tarifs vēl labāks, ja noķer, protams :) … Bet, vispār, šaubos, ka to vajag darīt. Nav dzirdēts, ka kādam velosipēdistam bez vajadzības būtu piesējušies …
Man uzlika 3 sodus :D
Bet pagashgad, sogad nav uzskriets virsuu :D
Paziņa, šķērsojot krustojumu pie aizliedzošā signāla (sarkanā) pa brauktuvi ar velosipēdu, esot sodīts kā autovadītājs, t.i., liels naudas sods un piešķirti soda punkti. Vai kādam nav līdzīga pieredze? Manuprāt, diezgan stulbi.
Šis lēmums būtu jāpārsūdz, bet tikai iepriekš vajag tomēr noskaidrot kāda šobrīd ir situācija ar sodiem.
Man šī gada janvārī uzlika sodu 10Ls apmērā par šādu pārkāpumu. Sodu ziņā velosipēdisti un gājēji iet zem vienas kategorijas, ja kaut kas nav mainījies pēdējā laikā. Pie tam, ja es nebūtu mēģinājuis bēgt ar ļoti izteiktu chainsuck, būtu ticis cauri ar brīdinājumu…
braukt pie sarkanā ir amorāli… tas bojā riteņbraucēja tēlu…
Jāpriecājas ka autovadītāji tagad cik ne cik mūs respektē, bet pāršmaucot krustojumu tu atklati ietaisi viņiem dvēselē, bet tiklīdz kāds ir tevi ierobežojis ( nav palaidis vai vēl ko) tad tu uzreiz sāc bāzt pretī ka tev ir tiesības…
NU NEVAJAG TIESĪBU DĒĻ IZGNORĒT ARĪ PIENĀKUMUS, JA ESAM VIENLĪDZĪGI AR AUTIŅIEM, NEVAJADZĒTU SEVIS TAISĪT VIENLĪDZĪGĀKUS!
[quote=waldis]No CSN:
35. Mehāniskā transportlīdzekļa vadītājam jābūt klāt šādiem dokumentiem, kas jāiedod pārbaudei pēc policijas
darbinieku vai robežsargu (uz valsts robežas vai pierobežā) pieprasījuma:
35.1. dokuments par tiesībām vadīt atbilstošas kategorijas transportlīdzekli (1.pielikums);
- vēl p. 217. par velo …
Ja nav līdzi, ir viena lieta, sods minimāls, ja nav vispār, citi tarifi … Tas tā, teorētiski, praktiski, kamēr neesmu noķerts, līdzi nevadāju. Bet vispār, ja ir kāda cita apliecība, var izgatavot velovadītāja apliecību par minimālu samaksu, ja gadās pasēt, nav tāda skāde…
Bet par bēgšanu no policijas tarifs vēl labāks, ja noķer, protams :) … Bet, vispār, šaubos, ka to vajag darīt. Nav dzirdēts, ka kādam velosipēdistam bez vajadzības būtu piesējušies …[/quote]
Hei-kā šī problēma izskatīsies-ja ir motocikla vadītāja apliecība.un derīga med.auto-moto apliecība.
Stulbi tas nav. Stulbi ir tas, ka esot vadītāja apl. dari šādas lietas.
Velobraucēji bez tiesībām ir cita suga - kā jau teica- ~gājēji, jo nav kur piešūt soda punktus. Tiklīdz tev ir auto tiesības, tas automātiski nozīmē, ka noteikumus zini, un sods pēc būtības ir vairāk psiholoģisks - vairs tā nedarīsi.
[quote=Delfins]
Stulbi tas nav. Stulbi ir tas, ka esot vadītāja apl. dari šādas lietas.
Velobraucēji bez tiesībām ir cita suga - kā jau teica- ~gājēji, jo nav kur piešūt soda punktus. Tiklīdz tev ir auto tiesības, tas automātiski nozīmē, ka noteikumus zini, un sods pēc būtības ir vairāk psiholoģisks - vairs tā nedarīsi.[/quote]
Jā, protams, ka varbūt nedarīsi, bet uzskatu, ka sodīt velosipēdistu pēc autovadītājiem noteiktās sistēmas nav īsti taisnīgi. Dzērājšoferis kļūst par velosipēdistu, bet velosipēdists par autovadītāju. Te laikam jau tiek skarta sodu sistēmas tēma, kuru var apspriest mūžīgi. Īsāk sakot, “braukt pie sarkanā ir amorāli… tas bojā riteņbraucēja tēlu…”
zinatnieks, visticamāk esi palaidis vienu “faktu”, lai dzērājšoferītis pārtaptu par velobraucēju visticamāk ir “uzdāvināta” krietni paliela kaudze ar gotiņām un lašiem.
Domāju, velobraucējs tādu pašu triku varētu uztaisīt, ja maks ir līdzi.