mana izveele laikam jau buus kaads no shii kantora izstraadaajumiem, nez tikai kursh. jaa jaa, POLAR ir labaaks, bet taa cenas starpiiba ir nepieklaajiiga. pashlaik es veel latu (desmitu)s skaitu un neuzskatu ka 100-150 naudas par pulsometru ir taa pavisam ok.
vareetu jau dariit vienkaarshi- njemt daargaako ar visu iespeejamo, un pusi no FN neizmantot ;) bet nu gan jau kautkur pa vidu ir modelis, kuram viss jau ir kaa vajag.
man svariigaak ir nevis MEGA-hyper iespeejas, bet gan lietoshanas eertums, paarskataams,nepaarbaazts ekraans, normaali nospiezhamas pogas (pat ar nosalushiem dubljainiem pirkstiem, vai arii privileegjija nespaidiit pogas vispaar.
no jums, daargie SIGMA lietotaaji (tb vairaakums no pulsometru iipashniekiem) gribeetos dzirdeet to ko nevar izlasiit katalogos un ko NOTEIKTI NETEIKS paardeveeji. nu apmeeram “man taa suuda siksninja sapliisa jau peec paaris nedeeljaam, tas stiklinjsh baigi viegli saskraapeejaas”
kas patiik, kas nepatiik, kas reaali vajadziigs, kas izraadiijies lieks, kas mainiitos ja veelreiz buutu jaaizdara izveele utt utjp.
nu ta nekautreejaties ;)
škiet ka Sigmai tikai 3 modeļi vien ir, atšķirībā no POLAR, šeit Latvijā pieejami, nezinu ja kļūdos, palabojiet :) pats tagad skatos uz to pusi,
domāju, ka ņemšu PC 1600, tam visvairāk f-ju, cenas šķirba no citiem ir minimāla, arī melna krāsa piestāv visām citām))
tas VDO ir diezgan nabadziigs (kaa pulsometrs) iespeeju zinjaa, lai gan 2 vienaa manupraat ir baigais bonuss. par VDO bezvadniekiem dzirdeets, ka baigi juutiigie pret visaadiem trauceejoshiem raidiitaajiem, kaa tur iisti ar to ir?
neteiktu gan ka parak nabadzigs, sigma nav ar neko paraka, rada vid. pulsu, esoso pulsu, utt. mani apmierina, bet ziema labak izmantoju polar, tad var datora analizet info no treniniem.
Jā, Sigmai točna pietrūkst tā komunikācijas spēja ar datoru. Ar funkcijām ir jāiztiek tādām kādas ir (man ir Sigma ar visvairāk f-cijām). Strādā samērā normāli tikai:
kad nopirku nācās pēc mēneša siksnai mainīt bateriju, jo signāls pa brīdim pazuda (skrainot pulss nereāli lēkāja)
pārāk tālu (apm 1m) pulksteni no siksniņas nevar turēt, signāls nevelk. Ar šosejnieku var braukt normāli, bet ar MTB braucot kājās gadās, ka pulss rādās 0. Varbūt jānomaina baterija arī pulkstenim…
pogu darbība gan mani ne pārāk apmierina. īpaši start stop poga hronometram. čakarējās kaut kā.
Bet ar visu to var sadzīvot un pārdzīvot. Labums jau no tā verķa ir. Lai gan nākotnē skatos POLAR virzienā.
Es lietoju to VDO HC 12.6 un riitaa uzrakstiishu taadu kaa review. Jaapieziimee, ka HC 12.6 nav bezvadnieks, kameer taa ir absoluuta taisniiba par VDO bezvadniekiem, ka tie ir ljoti juutiigi pret apkaarteejaas vides elektromagneetiskajaam svaarstiibaam un biezhi melo. It kaa taas kljuudas var pieciest, un tomeer taas sagaadaa zinaamas neertiibas - tipa nobrauc gonku un gribi paskatiities cik tev bijis max aatrums, a spidometrs raada 88 km/h kaut gan skaidri zinaams, ka vairaak par 50 nav bijis. Pie kam, jo baterija tukshaaka, jo kljuudu paliek vairaak.
Man ir Sigma (tipa pati krutākā), pirmajā mēnesī notrūka siksniņa. Protams ZZK par garantiju neko negribēja ne dzirdēt. Sataisīju, taču sapratu ka konstrukcija ir nevis kā sporta atribūtam bet ķīniešu mēslam. Otra būtiska problēma ir ļoooooti nedraudzīgs interfeiss. Proti galīgi nevar saprast kādas pogas ir jāspiež, lai veiktu kaut kādas diezgan vienkāršas darbības (ja nebūtu instrukcijas daudzlīmeņu menu atkost būtu gandrīz nereāli). Bet kopumā visus pulsus rāda, pīkst un pa laikam pamanās arī blakus braucošā pulsu parādīt. Pamanīju ka ar CatEye spidometru galīgi nesadzīvo, resp. spidometrs (ar vadu) neko nerāda. Kopumā par to naudu ir OK, bet polārs laikam ir nopietnāks produkts.
:D vot shitais man patiik. POLARam veel buutu ko pamaaciities, shitaadu saciikstees vitaali nepiecieshamu fiichu aizmirst!!
tu pabrauc blakus un redzi- maita Mr.Konkurents gaazh ar nereaalu pulsu, aha taatad ilgi vairs nevilks, paarsteigumus varam negaidiit. know your enemy! :D
Nea. konkurenta pulsu viš nerāda, bet sasummē Tavējo un biedra pulsu. Mums ar Rū, pagājušogad Cēsīs starta koridorā blakus stāvot, summā sanāca 240:)!
Drusku krāmīgas tās pogas ir, bet toties nelāgu interferenci ar Cateye velokompi gan neesmu novērojis.
0 var rādīt tad, kad raidītāja baterija ir izbeigusies vai arī nav kontakta starp sensoru un ādu (pirms uzlikšanas raidītāja rievainos laukumus vajag samitrināt, nu kaut vai nolaizot:)) Kad iesvīst, tad jau ir OK.
[quote=felix]Nea. konkurenta pulsu viš nerāda, bet sasummē Tavējo un biedra pulsu. Mums ar Rū, pagājušogad Cēsīs starta koridorā blakus stāvot, summā sanāca 240:)!
Drusku krāmīgas tās pogas ir, bet toties nelāgu interferenci ar Cateye velokompi gan neesmu novērojis.
0 var rādīt tad, kad raidītāja baterija ir izbeigusies vai arī nav kontakta starp sensoru un ādu (pirms uzlikšanas raidītāja rievainos laukumus vajag samitrināt, nu kaut vai nolaizot:)) Kad iesvīst, tad jau ir OK.[/quote]
0 rādīja CatEye spidometrs, Sigmas pulsametrs darbojas, tiko paņem nost jostu, tā spidometrs sāk šancēt.
Jautājums bija par SIGMA, tāpēc mazliet offtopic: 04gada rudenī nopirku Polar (nopietnāko modeli paredzētu izmantošanai ar velo) un konstatēju ka nav taisnība tiem kas apgalvo - “izmantoju tikai pulsometra funkcijas, pārējais na*** nav vajadzīgs!”. Varu apgalvot IZMANTOJU VISU, jo savietojot ar PC (transportējot treniņa failu uz speciālas datora programmas) analizē paveikti treniņā, plāno nedēļu utt., arī pieraksti kad esi mainījis ķēdi… promams, lēts viņš nebija.
Citu treniņa biedru info nav nācies nolasīt, bet a.god.Baltais manu infu gan laikam lasa, ja brauc ļoti tuvu (>1m)
Šodien treniņā pavēroju kā mana Sigma uzvedas. Pilsētā ļoti daudzās vietās neko nerāda, laikam fons traucē. Biķernieku mežā strādā pilnīgi OK. Ar citas markas pulsametriem nekādas konflikta pazīmes nav novērotas. Braucot mašīnā arī neko nerāda. Mob tel. netraucē, var pat atrasties pie raidītāja. Bet interfeiss galīgi nerullē. Varbūt atkal jāpalasa instrukcija.
Runājot par interfeisu - tikko kā nopirku SIGMA fit watch - tipa jauns modelis, ko SIGMA pozicionē kā top endu. Prikols ir ,ka uz iepakojuma kā viena no fīčām ir minēts easy interfeiss :)) Nezinu, kā ir ar iepriekšējo modeļu Sigmām, tāpēc nevaru salīdzināt. Pēc apmēram nedēļas jūzera pieredzes (braucu katru vakaru) ielikšu info par to kāds ir šis jaunais pulsometrs darbībā, līdzīgi kā Grey par VDO :)
p.s.SIGMu izvēlējos tikai dēļ draudzīgās cenas, un atlaides ko iedeva ZZK, jo it kā metu acis uz POLARiem, bet ko nu vairs ;)
sigmas pulsometru hronometrs nepaziist laiku, kas ilgaaks par 9:59:59 :( vismaz PC800 un PC 1300
tas noziimee - piedz. sachaas lielas jeegas no taada nav - jo uzreiz peetiit pulsu laika iipashi nav un peec tam dalja datu pagalam…