Shosejas rumbas

Ja man ir MTB richuks ar V-bremzeem un shis ritens tiek izmantots tikai shosejas treniniem. Vai ir iespeejams MTB raamii ielikt shosejas rumbu, vai to garumi ir savaadaaki?

Priekšējais derēs, pakaļējā nē.

patiesību sakot, man ir viena novatec šosejas rumba, atšķirība ir laikam pāris mm. Ieliku MTB rāmī pamēģināt, izskatījās pavisam ok. Nezinu, cik ir tas flanča platums (mazāks, bet vai daudz…?) kur stiprinās spieķi… Izskatās, ka varētu strādāt bez probz., varbūt aizm. slēdzis būtu mazliet jāpieregulē.

Atšķirība ir 5 mm (šosejas 130 mm, MTB 135 mm). Ja tas ir aktuāli, tad neredzu problēmas pielāgot.

neņemos spriest, cik toreiz seatstays un shainstays izliecās, kad liku iekšā, katrā ziņā nekādas papildus šaibas nebija jāliek. Varbūt citam rāmim/rumbai vajadzētu kaut ko pielāgot… Ieliku neiespieķotu rumbu superior rāmja xc870 aizmugurē, izskatījās, ka nekas un nekur pat neieliecās. Nezinu, kas ir ar flanča platumu - tur arī kādi 5 mm noteikti šosejniekam mazāki, vai tas ko iespaido, spieķojot, nezinu.

Es zinu to pašu, ko LOOK: šosejas 130 mm, MTB 135 mm.
Nav labi spiest MTB rāmim pakaļējos zarus par 5 mm ciešāk kopā nekā tas ir domāts. Rāmja ķepas, kurās fiksē rumbas asi, nebūs vairs īsti paralēlas. Bez tam, ja ieslēdz visrupjāko pārnesumu, ķēde var rīvēties aizmugurē gar rāmja stieņiem (tas jāskatās).