Shimano XT vai SRAM X.9

Kaut kur pa brīdim uzpeld viedokļi kas labāks: XT vai X.9. Līdz šim sanācis braukt tikai ar Shimano grupām, bet šogad doma ko mainīt un tādēļ kādas atsauksmes par X.9 pārslēdzējiem, šifteriem?

Tu kaut apjēdz, ka uztaisīji atkal karu forumā? :D

Paņem kādam draugam ričuku ar xt, un kādam ar sram aprīkojmu, un izbrauc kādu laicinju, uzreiz sapartīsi, kas vairāk patīk, un tagad dzes araa sito postu :)

SRAM the best :D

Tu kaut apjēdz, ka uztaisīji atkal karu forumā? :D

Paņem kādam draugam ričuku ar xt, un kādam ar sram aprīkojmu, un izbrauc kādu laicinju, uzreiz sapartīsi, kas vairāk patīk, un tagad dzes araa sito postu :)

SRAM the best :D[/quote]
Vienam māte, vienam meita, citam kleita
Hydraulic Mountain Bike Shifters Acros A-GE
Da best :)
http://www.acros.de/PRODUCTS/SHIFTING-SYSTEM/COMPLETE/A-GE-derailleur-system-red::1658.html
http://www.wired.com/gadgetlab/2011/04/hydraulic-bike-shifters/

Abi labi,bet pie shimano ir 2 way release ^^ Slinkojot,var pārslēgt ātrumu uz leju no citas stūres puses. Izmantoju ļoti reti,bet slinkuma momentos,kad rokas uz stūres nav “īstajā” pozīcijā, patīk

Tikai un vienigi SRAM ! :)

It kā abi vienādi sākuši palikt SRAM un Shimano!!!

BET palasot forumu, vienam kaut kās ITKĀ kratījās vairāk, otram mazāk, BET tikmēr citi ar putām uz lūpām saka, ka tā IR vai NAV!!!
Izbrauc ar abiem un pastāsti, kas patika! :)
Man patīk SRAM, vienīgi Veloserviss ne s$d@ nevar atsūtīt cenas!!! BET Shimano visur būs!!!
šogad sacensības ar Shimano!!!

Forums tak ir, lai apspriestos ar līdzīgajiem kas ir ar konkrēto lietu saskārušies. Kam jautāt pēc padoma?- dejotāju, bļitkotāju, rolleristu forumos? Tie, kas dzīvo ar motīviem “viss ir sūdīgi”, “visi lohi, es tāds smuks”, utt., taisiet savas domu grupas un “staipiet” kam garāks.
Domāju, ka jautājums nebija blonds. Paldies, kas citējuši “pa tēmu”.

P.S. Pirms komentē, vajag izlasīt par ko ir neskaidrība, nevis runāt par augstākiem plauktiem vai beztēmu.
Sorry, ja aizvainoju kādu staipītāju.

Tendence - no Shimano uz SRAM pariet daudzi, pretējā virzienā ļoti maz, tāds ir arī daudzu viedo braucēju viedolis.

di2 būs krutāk

Braucu ar abiem paliku pie SRAM.

Sram 9speed ir viennozimigi labaks par Shimano 9 speed,jo atspere ir stingraka,parsledzas čotkak un nav luftes jau no kastes.
10 atrumiem Shimano ļoti citigi pastradaja + Shadow Plus tehnoloģija ir ļoti laba lieta,kad ķede nesit,ka traka pa rami,kas bija manams tiem 9 atrumos. Vienigais, varu pateikt,ka Sram(10) krietni pazeminajas izpildijuma kvalitate visiem komponentiem zem X.0 grupas.
Man personigi patik X.0(9) aizmugurejiem parsledzeji,jo tiem ir laba izgatavošanas kvalitate,stingra titana atspere(pat bez visadiem clutcheim) - attiecigi ari svars daudz mazaks,labi ruliši + var savienot ar Shimano(10) shifteriem,kuri man labak patik.

Aiziet jūriņā! :D

Ja uzliksi SRAM, nebūs daudz kur vairs augt. Varbūt sāc vismaz ar Alvio - tā dzīve sķitīs krāsaināka! A ko…

Paldies, priekš manis noderīga informācija.

[quote=Buba]Sram 9speed ir viennozimigi labaks par Shimano 9 speed,jo atspere ir stingraka,parsledzas čotkak un nav luftes jau no kastes.
10 atrumiem Shimano ļoti citigi pastradaja + Shadow Plus tehnoloģija ir ļoti laba lieta,kad ķede nesit,ka traka pa rami,kas bija manams tiem 9 atrumos. Vienigais, varu pateikt,ka Sram(10) krietni pazeminajas izpildijuma kvalitate visiem komponentiem zem X.0 grupas.
Man personigi patik X.0(9) aizmugurejiem parsledzeji,jo tiem ir laba izgatavošanas kvalitate,stingra titana atspere(pat bez visadiem clutcheim) - attiecigi ari svars daudz mazaks,labi ruliši + var savienot ar Shimano(10) shifteriem,kuri man labak patik.[/quote]

Visu mūžu esmu braucis ar Shimano grupu. Šogad nopirku otru velo, uz kura ir tikai SRAM X9.
Pirmais, kas metas acīs - ja Shimano pārslēdzēji bija jāslēguļo ar īkšķi (uz leju) un rādītājpirkstu (uz augšu), tad SRAM izmanto uz augšu un leju slēguļošanai tikai īkšķi. Interesanti, kāda ir ražotāja filosofija, kamdēļ vieni dara tā, bet otri pretēji!

Un pat iteresantākais un mulsinošākais - ja XT slēdžiem uz stūres var redzēt, kādi robi saslēgti, jo ir lodziņš ar sarkanu strīpiņu, tad SRAM’am šādu ekrāniņu nav!
Tiem, kas lieto SRAM X9, sakiet lūdzu, kā Jūs orientējieties, piemēram, sacīkstēs, uz kādiem robiem zobrati ir saslēgti?

Tādā ziņā man XT šifteri ļoti patīk. Var slēgt tikai ar īkšķi uz augšū un apakšu, kā arī var ar rādītājpirkstu pārslēgties uz augšu. Citiem vārdiem - uz augšu var gan ar rādītājpirkstu, gan ar īkšķi. Pārnesuma indikators šiem šifteriem ir noņemams un tad to var pieskrūvēt pie bremžu roktura. Man kāreiz tādā konfigurācijā tagad uzlikts un nav ne vainas. Tā kā man priekšā 2 zobrati, tad tāpat ļoti labi jūt brīdi, kad jānomaina priekšas pārnesums. Ja ir šaubas, var galvu paliekt uz leju un uzmest aci uz kaseti, tad aptuvenais pārnesums ir redzams.

Es tajos lodziņos neskatos, ja vajag, tad uzmetu aci priekšējajiem zobratiem, apskatos, uz kuru pusi ķēde ir saliekta. Pēc tam domāju, ko vajadzēs slēgt. Tas, manuprāt, ir ērtāk nekā skatīties pa labi un pa kreisi, un tad domāt.

Pa lielam gan visu uz izjūtu daru. Kad regulāri vizinās, un mazliet piedomā, tad nav problēmu, tā pat ir ērtāk nekā blisināties.