Shimano & SRAM, ķēdes un kasetes

Sveiki
Šodien iegādājos DTSwiss XRC 180 ratus un līdzi paņēmu arī SRAM kaseti. Aizbraucot uz velo servisu, lai uzliktu riepas un apautu savu spēkratu ar jauniem ratiem. Te nu ar sākās neskaidrības, kuras gribētos noskaidrot ar Jūsu palīdzību. Situācija sekojoša - servisā ieteica nelikt SRAM kaseti, jo man ir Shimano ķēde. Viņi paskaidroja, ka ķēdes ir dažādas, līdz ar to katra piemērota savas firmas kasetes zobratiem. Ķēdes ar vizuāli parādīja - atšķirība ir, to tagad zinu - agrāk nebija nejausmas par to. Zobratos gan lielas atšķirības nepamanīju. Lūdzu viedokļus par šo tēmu, kā arī padalieties ar pieredzi, ja kāds brauc ar SRAM kaseti un Shimano ķēdi… Protams varētu iegādāties SRAM ķēdi un situācija atrisinātos, bet manā gadījumā tas neder, jo vēlos vecos ratus izmantos Piedzīvojumu sacencībām. Un šajā gadījumā būs pretēja nesaderība - SRAM ķēde ar Shimano kaseti.

Nu vismaz uz shimano kasetes sram ķēdi mierīgu prātu var likt. Un ko ta man darīt, ja man ir sram kasete kaut kādi shimano klaņi un noname ķēde, nevar likt?

drīkst uzzināt kas tas bija par servisu lai zinu kur (ne)jautāt padomus? :)

braucu ar Sram kaseti un XT ķēdi, visām ķēdem pina garums ir vienāds (runājam par 9 ātrumu kasetēm paredzētajām ķēdēm), ar Sram/Shimano kokteili brauc ļoti daudz cilvēki.

man ir ļoti interesanti, ko viņi tādu spēja parādīt, lai tevi pārliecinātu.
manu viedokli tu jau zini, un vēl piebildīšu, ka būtu labi uzrakstīt, kur klientiem stāsta šitādas muļķības, lai tauta zin kur NEIET.

Jā, kur tādas pasakas stāsta?

Nu nezinu, nezinu. Pats braucu ar SRAM PG - 970 kaseti un Shimano XTR/Dura Ace ķēdi, un viss ir ideāli…

es arī braucu ar SRAM 930 kaseti un XT ķēdi :) kurš serviss?

p.s.: nesaderība būs, ja ar viena manta būs jauna, otra nobraukta

bet ja maina periodiski ratus, vai tad tiem nebūs atšķirīgi nodilušas kasetes? tad arī katriem ratiem sava ķēde, un te sram powerlinks ērtāks ekspluatacijā, bet to var arī shimano ķēdei pielikt. Savietojamības statistikai - sram 991 ķēde sadzīvo bez bēdu arī ar ultegra šosejnieku.

Par servisu, lai nu paliek - būtu stulbi nodarboties ar anti reklāmu. Par ķēdi - protams pina garums ir vienāds, bet nišas, kur ieguļās zobrati (kaut kā tehniskāk paskaidrot nesanāk), ir dažādi - vienam platāks otram šaurāks. Salīdziniet… Kāpēc tad tā? Skaidrs tikai tas, ka praksē viss iet kopā, bet tomēr kāds no teorijas ar ko varētu iebilst…

Būtiskākās atšķirības dizainā! Varbūt ražotājs ir paredzējis ka SRAM ķēde ar plašāku nišu vieglak pārslēdzās starp zobratiem… bet praksē šo efektu man sagust nav sanāci…

Pats miksēju ķēdes kā pagadās pārsvarā braucu ar Shimano kasetēm un Sram ķēdem

… KMC ķēdei jāpiemeklē KMC kasete? ;)

ps. es nevaru ieraudzīt nišas platuma starpību, varbūt neveiksmīgi eksemplari.