Shimano rumbas

Ir doma savam treninu ritenim uzlikt shimano deore xt rumbas. Shiis rumbas mani piesaista ar savu pienemamo cenu. Gribu jautaat kaa vinaam ir ar to kvalitaati un ilgdziivotspeeju? Vienkaarshi “leekaataaju” aprindaas shiis rumbas nav diez ko izplatiitas un iecieniitas.

smagas un ar ne pārāk ilgu mūžu, sevišķi barabānam.
cena varētu būt vienīgais pluss.

Piekrītu Fubaram. Man pat dažreiz liekas, ka kaut kāds lētais Acera, Alivio rumbenieks ir ilgmūžīgāks par sūda LX un XT aizmugures rumbu. Slikta izvēle, patiešām.

Nu nezinu, man LX aizmugurē griežas jau 3 gadu, un pietiekami labi griežas, 2 x esmu jaucis arāa. A ir kādas alternatīvas, izņemot dt swiss?

Man personīgi ir divējādas atziņas par shimano rumbām. Bija varianti, kad LX, XT kalpoja ilgi un bez problēmām, un bija varianti, kad Deore un XT vairst tik labi nekalpoja. Secinājums ir tāds, ka puslīdz normāli LX / XT ir braucamas. Nekāda vaina priekš tās cenas.

Kopš sāku lietot rummbas ar slēgtajiem gultņiem nemaz negribas atcerēties to čakaru ar Shimano rumbām, ripošanā atšķirību personiski es nejūtu, pie nosacījuma, ka abas ir darba kārtībā, bet apkopes… :(
Var jau arī ņemt šo to no Novatec, sakarīga cenas un kvalitātes attiecība

Piekrītu Kārlim!

A kā ir ar slēgto gultņu rumbu remontu?
Bez DT swiss ir vēla alternatīva Mavic un Ritchey. Kā ir ar tām rumbām?

Aizej uz kādu no gultņu veikaliem ar vajadzīgo gultni, nopērc nepieciešamo gultņu skaitu un atrodi lielu seškanti lai noņemtu brīvrumbu. Salikt/izjaukt tiktiešām ir elementāri. Tāda pat sistēma, kā skrituļslidām/skeitdēļiem kuriem ir ABEC gultņi.

Esmu nobraucis shimano stx-rc,tagad lietoju xt un deore - neko sliktu pateikt nevaru.Kalpo godam,par to naudu,cik taas maksaa.

[quote=costx]A kā ir ar slēgto gultņu rumbu remontu?
Bez DT swiss ir vēla alternatīva Mavic un Ritchey. Kā ir ar tām rumbām?[/quote]
Novatec
SUN Ringle
HOPE
NOPE
Cris King
U.t.t

Man liekas, ka gultņus var dabūt jebkurām rumbām…
Rumbu ražotāji savām rumbām piemeklē atbilstošus gultņus no katalogiem, nevis ražo savējos specifiskos izmērus…

nav jau galiigi meesli taas xt rumbas, braukt var, tik peec tehniskiem izbraucieniem jaapaarkontree konusi (aizmuguree). treniniem jau labaak nemt novatec - leetaak, smagaak, labaak griezhas, mazaak uzmaniibas apkopei jaavelta

ps. pagajuso vasaru veicu subjektiivu testu priekseejiem ratiem - braukts rats ar novatek griezaas 10+ minuutes, nebraukts ar xtr - ~5 min ;)

Pieredze dažādos ratu komplektos šāda
LX 21.gs sākums - Nobraukts kk 10t km Vainas nekādas.
LX Centerlock 2005. g - Nobraukts kk 4t km Vainas nekādas.
XT 2003. g - Sāka krakšķēt pie kk 4t km. Nobraucu līdz kk 6t km, tad Arkādijs pārslīpēja konusus. Sākumā OK, pēc kk 1t km krakšķēšana atsākās. Ieregulēt arī vairs tā īsti precīzi nevar. Nu tā kā drusku par maz priekš SHIMANO otrās krutākās grupas detaļām. Neesmu vēl izsviedis laukā tikai aiz cieņas par to, ka bija virsū uz pirmā normālā MTB fellīša, kas ir bijis manās rokās.
Braukšanas un kopšanas apstākļi aptuveni vienādi.

kādā vēzī tev sanāk smagāk?

nuu, eee, novatec ir par 30-70g smagaakas par xt, vispaar tas bija ka smagaak tiiri rokaas turot, bet nu tagad speciaali saliidzinaaju. taadi veezhi.

Klau, nezinu kā ar tevi, bet Firmas vārdu salīdzināt ar citas firmas modeli būtu nekorekti. Novatec ir firma kura ļepī virsū savus logo uz Joytech rumbām. Un Joytech rumbu modeļi ir vairāk nekā Shimano. Ir rumbas, kuras ir vieglākas par XTR vai dura-ace.

ne gluži, bet uz to pusi ir. liels jo liels Taivānas koncerns tajos brīžos, kad nav jāražo rumbas citiem (NS, DABOMB, Gusset, utt utjp miljons brendi), ražo rumbas paši ar saviem brendiem. proti lētākie modeļi nes JOYTECH nosaukumu un dārgākie NOVATEC.
un ja līdz mums in da LV atnāk 3-4 modeļi, tad pavisam ir VAIRĀKI DESMITI.

tālāk par lietu.
ir 2 modeļi LV bez DB stiprinājumiem. lētākais ~15 ls ir vieglāks par Shimano XT attiecīgu rumbu, un jau pulka labāks.
otrs ir smagāks vai līdzīgā svarā un jau ļoti labs, bet nav īsti XC.

uz DB stiprinājumiem DIEMŽĒL LV VISPĀR NAV XC domātie modeļi. tāpēc ir jāsalīdzina XT rumba ar DH modeli, kas (aizmugurējā) sver apmēram 480 g (ja atmiņa neviļ). XT (uz parasto rotoru) bija kādus pārdesmit gramus vieglāka. un šādā situācijā (laba rumba pret sūdu bambāli un abi līdzīgā svarā) - protams, ka atkal vinnē Novatec.

Pēc aizvakardienas ceturdaļtūkstoškilometru brauciena aizmugurējā rumba lupatās. Šodien skatījos gandrā XT rumbu, 48 ls (mīnus kādi 5% atlaide). Tas ir dārgi vai nē? Kā iesācējs, nezinu… Varbūt kādam ir kāds labāks piedāvājums?

P.S. Tagad ir kkāda default rumba, ne mazākās sajēgas kāda, sūds laikam.

Baltic Auto Parts var dabūt to dārgā gala Novatec rumbu pa 50 Ls.

iesaku labāk novatec, vismaz slēgtie gultņi, vieglāk kopt.