Shimano Deores FH-M535 aizmugurējās rumbas maiņa.

Labdien! Sezona galā un ritenim rumba arī. Velomehāniķis saka ka jāmaina rumba. Bet nav īsti skaidrības pret ko lai maina. It kā jau šīs rumbas darbība mani apmierināja. Tik viņas ilglaicība nē. Tika nobrauktas kādas 20 sacensības Tautas klassē un vēl nedaudz. Šādas rumbas, pie vietējā velomehāniķa kaktā, redzēju vairākas. Tātad īpaši ilglaicīgas viņas nav. Pētot citas rumbas redzu ka tur bremžu disks stiprinās ar skrūvēm, bet man ir ar centra stiprinājumu. Tātad, vajag rumbu, pēc cenas līdzvērtīgu šai vai nedaudz+/-, kas labi ripo un ir ilgmūžīgāka. Par svaru neuztraucos, jo pašam ir daudz ko nomest. ;) Paldies.

Rumbai varbut ari ir pienacis gals, bet ar to vel var braukat un braukat… varbut mazliet japieregule, varbut ir jamaina konusu…
Velomehanikam nu protams ir vieglak samainit to rumbu, neka отшлифовать konusu…

Kaads ir pamatojums, kaapeec ir jaamaina rumba? Varbuut tiehaam mainja nav nepiecieshama…

Pamatojums tāds ka izbeidzies konuss rumbā aiz zobratu bloka-tirkšķa. Nezinu kā pareizi nosaukt. Velomeistars uzticams. Domāju ka zin ko runā. Var jau būt ka var sakombinēt kaut ko no vairākām rumbām. Bet nez vai ir tā vērts. Tomēr komplekts ir komplekts.

ja tomēr mainīt nevis ņemties ar iekšām, un ja gribas rumbu ar centerlock stiprinājumu (saprotams, ka gribas, jo rumba ar 6skrūvju stiprinājumu nozīmētu nepieciešamību iegādāties arī 6skrūvju rotoru, un varbūt autoram arī ir kādi estētiski apsvērumi tipa “negribu uz sava velo dažāda izskata rotorus”, nemaz nerunājot par rotora cenu) - vienkārši, vai nu kaut ko no shimano augstākiem plauktiem, lx, slx, xt, xtr, vai kāda cita ražotāja centerlock rumbu.
dt swiss ražo centerlock rumbas, tās (240, 340) arī ir vienīgās ne-shimano ražotās centerlock rumbas, ko rīgā esmu redzējis, winsportā bija, varbūt vēl ir, zvani, jautā.
internetos varbūt ir atrodamas un nopērkamas arī citu ražotāju c-lock rumbas.

Nu tās dt swiss rumbas laikam no citiem plauktiem. Cena krietni lielāka. Kaut gan ja manta laba, varētu arī uz ko tādu sabriest. Ziema gara, varētu mierīgi sakrāt. Bet tad jau pa to cenu varētu būt arī citi risinājumi. Arī rotors ar sešām skrūvēm nebūtu nekāds lielais ļaunums. Uzstādījumi paliek vecie, lai labi ripo un ir gana izturīga-ilgmūžīga. Vai shimano uz augšu atbilst šiem diviem nosacījumiem, vai tur vairāk skatās cik viņas sver?

pie mums diezgan biezā slānī ir pieejams tāds taivānas ražotājs Novatec. ļoti labs price/performance, ir arī pieejamas light versijas. pašam deore rumbai suņi aizgāja pie dieviem, uzliku pirms gadiem 3 - 4 novatecu un vienīgais ko esmu darījis ir 1x mainīti gultņi. nezinu vai ir pieejams ar centerlock, bet par cik minēji, ka tas nav svarīgi tad ir vērts aplūkot novatecu. vismaz nesen vēl bija pieejams gan ZZK, gan cēsu ielas veloserviss veikalā, gan mtb.lv darbnīcā

A shiis rumbas ir labas? man rezervee staav divas fh-m475 un virsuu lietoshanaa fh-m535, taas m475 ar disku bremzeem paredzeets, man taadu MTB nav, tikai shosejas.

Shimano rumbas nav tas labākais variants. Kamēr griežas, tikmēr to viņas dara ļoti labi, bet, diemžēl, šad tad to mūžs nav tas garākais.