Es tā sapratu, ka Ogrē šogad SEB izkrita dēļ vērienīgajiem ceļu remontiem.
Bet trase tak bija jau izštukota? Vai ir iesējams šogad kautkā saorganizēties un uztaisīt iepazīšanaš braucienu pa nenotikušo SEB Ogres trasi?
Man, piemēram, būtu ļoti interesanti. Iespējams atrastos vēl velo-frīki, kam arī būtu interese…
Bet kur tos trasi zinošos cilvēkus meklēt?
Īsti nezinu vai Ivis tuvākā laikā varēs parādīt, kaukur pa Eiropu tagad brīžiem bizenē.
Bet, ja ir interese, tad tuvākais būtu trešdienas vakars, teiksim ar startu 19. Un brīdinu, ka maršrutā ietilps brīvprātīgā/piespiedu velo stumšana apm 1km summā (neiztīrīti, neizpļauti posmi). Īpaši nebiju domājis vizināties šo maršrutu, tādēļ motivācija būs lielāka ja ieradīsies pārvietojamais GPS agregāts maršruta uzlikšanai uz kartes un nodošanai citiem interesentiem, dabā nekas marķēts nav.
Ahoi velotauta, pie kā paliekam? Rītdien plkst. 19:00, kur startējam? Stumšana, līšana, rāpošana iet uz urrā lielāku, cēlāku mērķu vārdā (kādu, nezinu ;)).
Par gps: ja neviens neierodas ar neko piemērotāku, ir pieejams šāds verķis:
komplektā ir Nokia E51 ar instalētu Nokia Maps navigāciju un google maps, kurš ir savienojams ar gps moduli. Jautājums mazliet par offtopicu un tomēr nosacīti par topicu - vai tas kaut ko dos, vai pēcāk varēs marķēt maršrutu kādā kartē? Vai ir jāabonē pilnais navi komplekts no nokias, vai ar šo vispār nav iespējams veikt tik komplicētas darbības kā maršruta mappings vidē?
burkāns…ups, pašam tastatūra gļučī… Mr. Burkanbeins vismaz šobrīd plāno burkanēt ar sļesara uzparikti, bet vispār, ja būtu doma vēl kādam no Rīgas, varētu ieburkanēt staķikā, ieliet dziru - tad man būtu pat divas vietas brīvas. to biš, varētu rīkot 3+3 pasākumu, kur pirmais 3 ir braukt gribētāji, bet otrais 3 - divričtehnikas vienības… vākšanās tad būtu apm. plkst. 18:10 Tirgus rajonā. Beņas izmaksas - 3 laķiki no sejas par turp/atpakaļ
komplektā ir Nokia E51 ar instalētu Nokia Maps navigāciju un google maps, kurš ir savienojams ar gps moduli. Jautājums mazliet par offtopicu un tomēr nosacīti par topicu - vai tas kaut ko dos, vai pēcāk varēs marķēt maršrutu kādā kartē? Vai ir jāabonē pilnais navi komplekts no nokias, vai ar šo vispār nav iespējams veikt tik komplicētas darbības kā maršruta mappings vidē?[/quote]
Burkanbein, es izmantoju tādu verķi kopā ar savu nokiju (vienkāršāku par E51 gan, bet arī ar Symbian).
Nokia Maps vai Google Maps nesaglabā veikto maršrutu, un tā abonēšana noder tikai navigācijai (“aizved mani no šejienes uz Munameģi”). Lai iezīmētu savu nobraukto maršrutu kartē, izmantoju citu Nokia programmiņu – Nokia Sports Tracker – kas dara arī šo to citu. No tās pēc tam iespējams eksportēt maršrutu GPX, KMZ un citos formātos (kaut vai CSV), ko pēc tam var importēt Google Maps vai citā servisā un redzēt uz kartes. Protams, uz Jāņa Sētas kartes tas būs jāzīmē pašam.
Par to verķi nesūdzos, maršrutu pieraksta gandrīz kārtīgi, tikai reizēm nepareizi nosaka augstumu (varbūt koku, aizu vai sliktas karmas dēļ).
Ja jūs to braucienu sarīkotu, piemēram, svētdienā pa dienu (pēc Cēsīm, lai negribas nesties :) ), tad arī es varētu tikt. Iespējams, ka ne viens vien.
Paldies par iepriecienoši-noderīgo atbildi. Apes maršruts izskatās skaisti! Palasīšos, ko raksta sports tracker, piereģistrēšos un pamēģināšu. Super, ka mūsdienās vēl lietas mēdz būt free (navigācijas aizej tur-nezin-kur nemaz tik dārgs nav, ja nemaldos - mēnesis EUR 6). Cerams, ka nepieprasīs samaksu līdz ar brīdi, kad pēc nosaukuma pazudīs vārds “beta”
Jep, super duper puper šuper. We’ve got gps ;) Iekš sports tracker ņemu New Workout, izvēlos šārēšanas iespējas, aktivitātes tipu, un sāku ierakstīt. Pēc tam uploadoju uz neta servisu. Sweet! Vēl neesmu mēģinājis pārī ar pašu moduli, bet pagaidām izskatās pagalam funciklējoši.
Atpakalj pie lietas. Riit (tresdien) 19. arii piesakos piedaliities.
Tikai tad kur tiesi tiekamies.
? varbuut Burkaans vai vel kads ieleik seit telefona nr. kontaktiem?
jātiekās ir tur, kur teiks Mr.Derailleur. Cik saprotu, viņš būs “vadātājs” ;) Mana vēlme būtu tikties iedomātajā SEBa startā - ja marķējam kartē, tad no A līdz Z. Savās skaidās iedomājos, ka tā varētu būt Brīvības iela pašā Ogres centrā.
Attiecībā uz kontaktiem, nodošu Burkānam ;) ja iet runa par to, cik tālu tas attiecas uz burkanbeina kontaktiem, tas iekš PM. (Tam vēl vienam, kas no Rīgas - paliekam nemainīgi rītdienas, 20. augusta plkst. 18:10. Starts Rīgā no mazās stāvvietas zem/gandrīz zem dzelzceļa tilta, pie autobusu izbraukšanas no autoostas, netālu no Zivju paviljona. Auto gaiši pelēks, numurs HC… Pagaidām brīva vieta 1 cilvēkam + 1 ričukam turp un atpakaļ, ja ir interese, lūdzu.)
bik oftopiks par gps tēmu, bet man bija tā, ka ar to nokia gps moduli un nokia e60 + sportstracker, sākumā vairākas reizes tracki neierakstījās līdz galam, tipa pusceļā pātrūka, lai arī GPS/bluetooth un baterijas tilpums bija ok. Pamainīju settingos GPS filtering uz medium, un tagad viss forši. Kā piemērs, viens no BikeChallenge posmiem šogad… http://sportstracker.nokia.com/nts/workoutdetail/index.do?id=359527