SEB MTB maratons, 4. posms, Kuldīga

Arī man šī gonka patika! ātrumi bija feini, ik pa laikam redzēju nesaprotamus kritienus, kad uz līdzenas vietas pēkšņi kāds izkrīt no grupas, bet es to vairāk skaidroju ar to, ka nevis “citi” ir pie vainas, bet paši neaprēķina distanci un uzskrien virsū vai kaut kur paslīd. Man pašam nebija neviena riskanta situācija, un tāpēc es nesaprotu šī negācijas! Kā jau reiz rakstīju - ir forši braukt Kandavā ar sarežģītu un lēnu trasi, un ir arī forši nolidot šādu Kuldīgu! Katram laikam savs! :) Nezinu, bet man ir tikai pozitīvas emocijas pēc gonkas! :)

Sacensības patīkami pārsteidza.
Jauks noslēgums bija tas vīrs, kurš beigās ar biezpienmaižu paplāti apstaigāja zālienā sēdošos. :)

nesaprotu organizatoru rīcību…laist 16 gadīgos un jaunākus pa priekšu…vīņus tak distances vidū noķer un tie nabaga bērni nekā nevar pabraukt…jo visi viņus dzen un spiez mala.

nožēlojama trase…domāju ka nākošo posmu varēja mierīgi palaist biķernieku aplis plus šmerļa mezs…un nevienam nebūs jābrauc 300 km lai piedalītos tā saucamajās mtb sacensībās

atvainojos vienam sporta klases braucējam kurā sanāca iebraukt ar kādi 30 km/h jau guļošā uz ceļa (arī tas pats variants apdzenot nogriež ceļu)…

man ir tikai pozitīvas emocijas pēc šodienas pasākuma, lai arī nācās nokrist jau pašā sākumā jo viens piebrauca priekšā, bet tālāk trasē visi likās ļoti kulturāli, paši vien mēs veidojam to kultūru, cienīsim citus, tad ir lielākas izredzes, ka citi sāks cienīt arī pašus…peace

pirmo reizi braucu SEB, pēc Spotlat Baiļu braiciena šis likās tīrais sīkums. Trase patika, kultūra laba. Pat pie putras un pīrādziņiem tiku :), un arī velo nomazgāju.
Tikai rezultāts netika automātiski fiksēts. Numurs uz somas aizmugures neesot labākais izvietojums, jo kā izrādās tam jābūt max taisnam. Bet itkā ar roku tiesneši esot fiksējuši. Pats arī pīkstienu nedzirdēju.Cerams, ka kautkur tabulā parādīšos. Žāviens neilgi pēc starta bija tizli.

Šodien nokavējos uz koridora ieņemšanu,kaut tāpat bija VII,startēju praktiski pēdējais.Kādus simtus apdzinu nekādu masu kritienu un dūru cīņu nebija un citu izteiktu rupjību,vienīgi pats itkā divreiz izraisiju piezīmes uz sevi,atvainojos par sagādātajām neērtībām,bet katram jau savs stāsts. Varbūt ka tautas beigu gals nav tas rupjākais un bīstamākais,bet,kā jau te rakstija,tie kam spēka daudz bet prāta un iemaņu mazāk.

P.s.Tiem sākumgala braucējiem,kas atgriežas trasē pavilkt savas komandas čaiņikus,vajadzētu apzināties ka mums ir cits līmenis. Jau Kuldīgā braucot no kalneļa gar smagajām mašīnām nepaskatijos divreiz un gandrīz izraisiju ļoti bīstamu sadursmi.

Paldies organizatoriem par sacensībām ,lielisko atmosfēru un laika apstākļiem:)Perfekti pavadīta brīvdiena!Tiekamies Cēsīs!

Man šodienas trase patika. Startēju no VIII koridora un patīkami pārsteidza trases sākums, jo nekādu starpgadījumu nemanīju. varbūt visi skrējēji jau bija aizskrējuši, bet mežā iebraucām gana izretojušies. arī tālāk trase bija gana plata šitām masām un varēja diezgan netraucēti braukt. lai arī nekādu kalnu un, kā citi saka, nekā no MTB, bet savu reizi vajag arī izskrieties :)

Trase pa tiešam bija laba, tikai bija problemas ar sēdekli un tāpēc nevareju baudīt trasi un vispār braucienu pilnā merā ~25 Km garumā… ><
Ceru ka Cēsī būs lābāk, līdz tikšanos tur, paldies visiem ;)

Nebija sajūsmas par pasākumu… :( vienkāršākā “MTB” trases, kas pieredzēta, kas nebūtu nekas, ja vien tas neprovocētu uz neskaitāmiem zavaliem. Maratona disacē redzēju piecus nopietnus kritienus, tādu nav bijis pat Tautas distances astes galā, melnākajās vēstures dienās… Pats arī pa pusei vienā iekļuvu, kolēģis trajektorijas iekšmalā vienā no pagriezieniem, kā teikt, neizvēlējās piemērotu braukšanuas ātrumu, izstūma ārmalā vienu ZZK vīru, kurš man ar savu pedāli salauza dievs spieķus un distances lielāko daļu biju spiests braukt ar pamatīgu “baranku” :(

Tiem, kas pēc finiša atgriežas trases beigu daļā pavilkt savējos, vajadzētu bez žēlastības dot DSQ. Pagājušo gadu Cēsu posmā jau tā tika darīts.

Uzskatu, ka drīz sākšu braukt tikai uz Philips Mataratoniem, sāk apnikt, ka aizvien vairāk un vairāk Seb trases paliek plakanākas un plakanākas…
Vairs jau nav smieklīgi, iestājas līdzjūtība!

hmm, varbūt vajadzēja šogad rīkot Rīgas maratonu Kuldīgā?
palaist tādas masas pa taisnīti, kur nav jābrauc ar galvu, ir vairāk kā bīstami. jau pašā sākumā tautas brauciena priekšgals tika raustīts, atskanot bremžu kaukoņai un uzvēdot degušas gumijas smakai. tad uz grantenītes sākās paraugdemonstrējumi lidošanā. tālāk tika apdzīti nabaga bērni, kuri centās pamukt kur nu katrais, pat nost no ceļa un kāds onkulis ar sarkano karodziņu tikai žēli sauca “uzmanību bērni”! turpmākās meža izdarības labāk nekomentēšu. (tūliņ jau atsauksies kliedzēji, kuri ar visām 4 “par”, ka seb gonkām ir jābūt max taisnām, vieglām un plakanām un, ka visi “tehniskumu gribošie” var vākties uz saviem krosiem).
paviesojoties Kuldīgas slimnīcas uzņemšanas daļā pagurušie mediķi jau sāka neieredzēt velosportistus, atzīstot to kā ekstrēmāko sportu un saķēra galvu, kad padzirdēja, ka puse Kuldīgas klibojot. tāpat viņi teica, ka tāds traumu birums nav piedzīvots nevienā gadā.
p.s. lai visiem labi ripo!

man ir tikai 1 teikums - sise somijā uz asajiem akmeņiem pat neapskrambājās, bet šodien pēc lielceļa baudīšansa sašuva kāju…

vācies uz Somiju!

Nu, nestāstiet tos briesmu stāstus, tautas priekšgala lielā grupa pa asfaltu brauca apbrīnojami mierīgi, nekādu briesmu nebija. Un grantenē turpināja braukt tāpat. Protams, ka kādam jau kkur misējās…1000 cilv. tomēr ir liela masa.

Nu tad beidzot arī kādas bildes: http://picasaweb.google.com/edgars.jaudzems/SEB_Kuldiga_2008

Es neesmu burvis, es tikai mācos. Visus safočēt vienkārši nav reāli. Tā jau nomocījos mēģinot visus paziņas izķert, sportu pēc iespējas safočēt un vēl pabļaustīties atbalstot. Starp citu, stāvēšana trases malā un klusēšana tas ir jaunas sporta veids. Ku līdzjūtēju tauta riktīgu kaifu ķer, ja var klusībā palūrēt uz velobraucējiem! Labi, ka daži tomēr spēj saņemties un kautkā atbalstīt sportistus. Bet maz jau tādu sakarīgu tautiešu…

http://velo.bf.rtu.lv

Pirmie 6km (?) pa asfaltu bija gan ļoti bīstami. Nu nevaru to nervu slodzi izturēt,ka visi strīķējas un ir uz kritiena robežas,tāpēc ar paņēmu un vilku visiem pa priekšu - tur gan bija nosacīta drošības sajūta.

nu ir bīstami tādām masām kopā braukt, bet nevajag tev līst bara vidū. gan uzspēsi izmīties. es parasti sākumā laižu daudzus garām, un braucu uzmanīgāk! finišēt pāris minūtes vēlāk ir labāks variants nekā gūt traumu vai tehnisku ķibeli…

Pilnībā piekrītu tiem, kuri uzskata, ka paši vien tie kritēji visbiežāk ir vainīgi. Pats startēju no beigu gala un vēl nevienā posmā man nav bijusi kāda patiešām bīstama epiodze. Startā neskrienu, ja vēlos kādam tikt garām (parasti nākas apdzīt kādus 300us) to palūdzu (palaiž vienmēr) un pārkārtojoties vienmēr paskatos atpakaļ! Un nekādu problēmu! Protams, masu braucieni vienmēr ir bijuši un būs bīstami, it īpaši pa asfaltu (tāpēc izvairos no šosejas gonkām). Tomēr tā ir cena, kas jāmaksā par “jaunu dalībnieku rekordu”.
Runājot par Kuldīgas trasi. Jā, interesanta tā nebija, bet toties deva iespēju gandrīz pilnībā izslēgt starta vietas nozīmi. Pašam izdevās izlikties pa visiem 99% un rezultātā + 100 punkti nekā abās iepriekšējās gonkās. Citādi Kandavā kadās 3 vietās nācās pailgi stāvēt sastrēgumus un tad uz kkādu pieklaīgāku vietu cerēt ir diezgan nereāli. Trasēm ir jābūt dažādām! Paldies organizatoriem!